Foto: Pavel Jiřík st.
Mohl jsem dát čtyři góly, nebudu se vymlouvat, řekl kanonýr Přední Kopaniny Ptáček po remíze v Třeboradicích

Mohl jsem dát čtyři góly, nebudu se vymlouvat, řekl kanonýr Přední Kopaniny Ptáček po remíze v Třeboradicích

Je zvyklý slyšet chválu. Aby ne, nabito má Vojtěch Ptáček v dresu Přední Kopaniny pořádně. Trefil se i v utkání na půdě Třeboradic, jenže duel Pražská teplárenská přeboru skončil nerozhodně 1:1. "Mrzí mě, že to tam nespadlo víckrát, šance jsme měli a vím, že tohle byl zápas, který jsme měli vyhrát. Asi se nedá vyhrávat pořád, jedeme dál," poznamenal útočník. Sám měl na triku největší porci spálených příležitostí, včetně penalty. Přední Kopanina má i přes zaváhání v čele tabulky i čtyři kola před koncem náskok šesti bodů.

Byl jste ústřední postavou od úvodní minuty, že? Nejprve jste dojel gólmana a viděl žlutou kartu. Následně jste si vzal jako faulovaný hráč penaltu a nedal jste ji.
Vzal jsem si ji, protože jsem si věřil, že ji dám. Bohužel jsem ji neproměnil. To se stává. Nedopadlo to, ale zápas tím rozhodně neskončil.

Vypadalo to, že jste se radil s obráncem Kučerou. Trenér říkal, že nejste určený, chtěl jít kopat on?
On je určený a já se ho prostě zeptal, že bych to chtěl kopnout, že si věřím. On odpověděl, ať to kopnu, jestli si věřím. Příště bude kopat zase Kůča.

Krátce před poločasem jste přesto poslal Kopaninu do vedení po hezkém průniku. Ulevilo se vám?
Bylo důležité, že jsme před poločasem dali gól. Super se mi povedlo projít, byly tam i další šance. Bohužel se nám nepovedlo přidat druhý gól.

Vypadalo to, že chcete zdramatizovat soutěž kanonýrů. Měl jste to v hlavě?
Mohl jsem dát tři, možná čtyři góly. Šancí byla celá řada. Hřiště bylo fajn, jezdilo to, vyhovovalo mi to. Na to se určitě nebudu vymlouvat, že to tam víckrát nespadlo. Terén byl super.

Kdyby Kopanina vyhrála, mohla navýšit náskok v čele tabulky, což se nestalo...
Zaváhali jsme nejen my, ale i Tempo. To dokonce prohrálo, takže jsme s nimi ten odstup ještě trochu navýšili. Ale odstup šesti bodů zůstane, jen bude za námi Vyšehrad, který zvítězil. Počítal jsem s tím, že vyhraje.

Asi se nedalo při vyrovnanosti přeboru čekat, že budete vyhrávat až do konce sezony. Rozjeté jste to ale měli slušně, že?
Měli jsme osm výher v řadě. Nedá se nic dělat, pokračujeme dál. Asi se nemůže pořád vyhrávat.

Když soupeř vyrovnal, hrklo ve vás?
Říkal jsem si, že je to ten zápas, kdy máme šance a potom to tam soupeři nějakým způsobem padne. My jsme měli asi deset šancí, kdy to stačilo píchnout do brány. Skákalo to tam, ale neměli jsme tentokrát důraz, ani kvalitu. To je prostě fotbal.

Jste nejlepším střelcem Kopaniny, viditelně vás štve, že to nedopadlo.
Jasně, že mě mrzí, že mi to tam nespadlo. Šancí fakt bylo hodně. Třeba po rohu jsem byl na zadní tyči sám. Dokázal jsem si najít prostor, ale jak míč letěl, hráči přede mnou vyskočili a chvíli jsem ho neviděl. Nepovedlo se mi pak míč trefit ideálně. Velká škoda.


Výkon útočníka Ptáčka očima trenéra Daniela Votta

Do šancí se dostával hezky, ale to zakončení nebylo dobře zvolené. Měl tam nájezdy, šanci po rohu, jednou přeloboval nejen gólmana, ale i bránu. Podruhé mu nevyšla klička. Před týdnem se jemu tolik nedařilo a vzal to na sebe Urby. Tentokrát branku nedal. Je to o nich dvou. Mě mrzí, že tam není nikdo další, kdo by se gólově přidal. U Vojty bylo vidět, že chce vyhrát soutěž kanonýrů, proto šel na penaltu. Jinak by na ni nešel. Přesto tvrdím, že on to má vyhrát těmi zápasy s Královicemi, kde nedal pět šancí, tady nedal tři šance. To není o tom, že nedal penaltu. Na druhou stranu, chtěl to vzít na sebe, vyhrál nám spoustu zápasů. Ve výsledku bod beru, pořád je to bod z Třeboradic, které jsou v jarní tabulce čtvrté, hrají dobře a my jsme je výrazně přehráli.


Fotografie

Související články