Foto: Pavel Jiřík st.
Lončák čaroval mezi tyčemi. Urban s Ptáčkem jsou bombarďáci, bod bereme, zářil brankář Třeboradic
20.05.2024

Lončák čaroval mezi tyčemi. Urban s Ptáčkem jsou bombarďáci, bod bereme, zářil brankář Třeboradic

Nevyhráli, v očích se ale hráčům Třeboradic mísilo po závěrečném hvizdu duelu Pražská teplárenská přeboru s vedoucí Přední Kopaninou vyčerpání i štěstí. Remízu 1:1 svěřenci trenéra Jana Nováka brali. Uznali, že soupeř měl více šancí. Jenže dva hrdinové rozhodli, že tým od letiště podruhé na jaře nevyhrál. Mezi tyčemi čaroval Jakub Lončák, gólem pak zajistil domácím cenný bod Josef Šťovíček. Oba hrdinové si jsou hodně podobní, zdobí je holá hlava a plnovous.

„Bod určitě bereme, protože to byl těžký zápas. Za první půli jsme si ho ale zasloužili, odehráli jsme vyrovnaný zápas. Měli jsme i gólovku na 1:0. Pak z brejku dostaneme gól ve 45. minutě...,“ hodnotil utkání hrdina v rukavicích, který se musel vypořádat s tím, že hned po pár minutách schytal při tvrdé kolizi pořádný šrám. „Zajel do mě, zajel,“ okomentoval stroze střet s útočníkem Přední Kopaniny Vojtěchem Ptáčkem.

Brzy pak čelil další vážné hrozbě, když Ptáček prošel na cestě do pokutového území přes několik hráčů a jeho únik zastavil až nedovolený zákrok. Favorit dostal šanci zahrávat penaltu. Jenže sám faulovaný Ptáček ji poslal nad břevno. „Určitě nás to nakoplo. Od té chvíle jsme si věřili. Odehráli jsme s nimi slušné, vyrovnané utkání. Za bod jsme v naší situaci rádi,“ přiznal gólman. Přední Kopanina na jaře ztratila do duelu v Třeboradicích body jen jednou, když prohrála na Motorletu B, o to větší má remíza pro Třeboradice cenu.

Do druhé půle vycházel z kabiny gólman právě bok po boku se střelcem gólu Šťovíčkem. „Říkal jsem, že když nedá gól, tak se vyměníme, že já to tam na hrotu odkopu, že to soupeři nepoznají,“ smál se brankář. Samozřejmě ale dál kouzlil v rukavicích a podržel mužstvo. Složité to měl i kvůli těžkému mokrému terénu, kdy může míč chytit nečekaný skluz. „Urban to tam zkoušel ze všeho, Ptáček měl taky hodně šancí,“ přitakal brankář, že ofenzivní hvězdy Kopaniny jej pořádně zaměstnaly.

Dopředu prý ale přehnané nervy z toho, že se mu postaví nejlepší útočné duo v přeboru, neměl. „Před zápasem jsem spal dobře a teď budu taky,“ usmál se. „Jsou to bombarďáci jako svině. Věřili si, ale já taky. Za ten bod jsem rád,“ dodal Lončák.


O tom, že zápas neskončí výhrou favorita, rozhodl v 66. minutě Josef Šťovíček, který skóroval parádní ranou z dálky. „Dal jsem si první dobrý dotek, odstavil jsem si soupeře a viděl jsem, jak tam balon leží. Cítil jsem, že to dobře trefím. Zkusil jsem to a ani jsem na gólmana nekoukal, byl menšího vzrůstu, narval jsem to a vyšlo to,“ smál se autor vyrovnávací trefy.

I on byl spokojený, že právě Třeboradice obraly favorita. Bod se jeho týmu náramně hodí. „První poločas byl dobrý, ve druhém změnili rozestavení, bylo těžší se tam dostávat. Rozdali jsme si to s nimi. Je pravda, že šancí měl soupeř hodně. Podržel nás gólman, pomohlo nám i to, že na začátku nedal Ptáček penaltu, to nás udrželo ve hře. To bylo dobré znamení, že to mohlo dopadnout,“ říkal Šťovíček, na nějž spoluhráči během rozhovoru pokřikovali, že patří do divize.

Tam chce každopádně Přední Kopanina, Třeboradice budou rády, když udrží nejvyšší pražskou soutěž, k čemuž mají po povedeném jaru dobře nakročeno.

Trenér Jan Novák před výkopem tvrdil, že ke klidu bude jeho tým potřebovat jednu výhru. Zatím si tedy připsal remízu. „Příště uděláme další tři body a bude klid,“ zahrál si na proroka třeboradický rychlík. V dalším kole se jeho tým předvede na půdě Královic.



Fotografie

Související články