Foto: Pavel Jiřík st.
Nestačili jsme se ani rozkoukat a už jsme vedli o dvě branky, hodnotil jasnou výhru Hrabina z Motorletu B

Nestačili jsme se ani rozkoukat a už jsme vedli o dvě branky, hodnotil jasnou výhru Hrabina z Motorletu B

Příjemné nedělní odpoledne v Újezdu nad Lesy okořenil záložník Motorletu B David Hrabina dvěma góly a pomohl mladíkům z Jinonic k jasnému vítězství 6:1 v Pražská teplárenská přeboru. Tým trenéra Jana Rajnocha tak slavil čtvrté vítězství v řadě. „Bylo by skvělé, kdybychom přidali proti Kolovratům v posledním kole ještě další vítězství,“ usmíval se dvaadvacetiletý fotbalista.

Hráli jste na půdě posledního celku tabulky. Byla to pro vás povinná výhra?
Věděli jsme, že se Újezdu nedaří. Ale jeli jsme tam s respektem a cílem domácí určitě nějak nepodcenit. Jsem rád, že jsme to zvládli a vysoko vyhráli. Rychle jsme vedli o dvě branky, do půle přidali i třetí. Zápas jsme měli pod kontrolou.

Lepší start jste si asi nemohli přát, první branku vám nabídl ve 3. minutě gólman chybou. Ve 4. minutě jste skórovali podruhé. Byl to začátek snů?
To je pravda, že o tomhle se nám ani nesnilo. Pořád jsme ale museli být pozorní. Kdyby domácí snížili, tak by je určitě fanoušci vyburcovali a měli bychom to složitější. Myslím, že soupeře definitivně zlomil až čtvrtý gól.

Někdo by řekl, že domácí už nemají co ztratit, že?
Toho jsme se trochu báli, nikdo nechce být týmem, na kterém se poslední mužstvo tabulky chytí. Kdyby třeba dali první gól, tak by je to nakoplo a ten zápas by byl jiný. Naštěstí nám to na začátku opravdu vyšlo. Ani jsme se nestačili rozkoukat a vedli jsme 2:0.

Váš první gól padl po pěkném průniku, který jste zakončil střelou. Chce po vás trenér, ať se zkoušíte prosazovat individuálně a tlačíte se do koncovky?
U první gólové situace jsem se snažil navést míč na střelu. Pořád jsem to oddaloval a oddaloval, až jsem nakonec vystřelil a spadlo to tam. Často se snažím ještě dávat míč pod sebe, přihrávat. Ale trenér samozřejmě chce, ať víc střílím. Tak jsem rád, že to skončilo gólem.

U druhého jste dostal ideální přihrávku a zakončoval z jasně pozice. To se muselo proměnit, že?
(usměje se) Pět minut před tímhle gólem jsem měl podobnou šanci a přestřelil jsem branku, takže jsem si dával záležet, aby to skončilo v síti.

Trefil jste se v úvodním kole a vlastně v posledním podzimním. Jak to, že nepřišla další gólová radost dříve?
Šance jsem nějaké měl, ale vzhledem ke zraněním jsem hrával také na pozici pravého obránce, takže jsem se tolik do příležitostí nedostával. V Újezdu jsem ale nastoupil jako krajní záložník a jsem rád, že to tam spadlo.

Nemrzí vás, že se na půdě posledního nepovedlo udržet nulu?
Mrzí, a to i kvůli tomu, že jsme si nechali dát gól v 88. minutě. Párkrát se to tam odrazilo, byl tam i nějaký nedůraz. Je pravda, že výsledek 6:0 by vypadal lépe, ale ani 6:1 není špatné...

Hrál jste za Valašské Klobouky, do Motorletu jste přišel ze Slovácka. Za něj hrál trenér Rajnoch, je právě on tou osobou, která vás přivedla do Jinonic?
Ne, ne. Do Prahy jsem šel studovat FTVS a určitě jsem chtěl dál hrát fotbal. Tak jsem zkusil štěstí v Motorletu, absolvoval jsem tam pár tréninků, všechno klaplo a já zůstal. S Honzou Rajnochem jsem nejdřív hrál, teď mě trénuje. Ze Slovácka jsme se ale neznali.

V Motorletu jste už nakoukl na pár minut do sestavy třetí ligy. Je to váš další fotbalový cíl?
Bylo by to fajn, dostat se do áčka. Zatím jsem naskočil na začátku soutěže dvakrát na pár minut, klukům se pak dařilo, další šance už nepřišla. V létě jsem byl s áčkem v přípravě, ale na podzim jsem hrál za rezervu. Budu o další možnost posunout se do prvního týmu bojovat.

Slavíte čtvrtou výhru v řadě, přebor je v polovině. Co na postavení Motorletu B, který je na 7. místě s 25 body, říkáte?
Nakonec jsme docela spokojení s tím, jak se podzim povedl. Odstartovali jsme výhrou v Kolovratech, které jsou silné. Všechno si v tom utkání sedlo, jenže pak jsme se zasekli. Sebevědomí bylo dole, byli jsme pod dekou i inkasovali jsme jako mladý tým zbytečné góly. K lepšímu to zlomil až zápas se Zličínem, tam jsme vyhráli šťastně, ale od té doby jsou výsledky dobré a hned se na tabulku kouká lépe. Teď to ještě musíme potvrdit s Kolovraty.

Váš trenér Rajnoch hrával v nejvyšší soutěži dlouhá léta, má zkušenosti i z mezinárodních angažmá. Určitě i jeho cílem je, ať se posunete výš, v čem cítíte, že musíte ještě přidat, aby se to povedlo?
Tréninky pod jeho vedením jsou výborné. Co se týče mě samotného, určitě trenér chce, ať se víc tlačím a dostávám do zakončení. Když to vezmu z pohledu týmu, tak se nám stávalo, že jsme třeba dali gól a brzy po něm jsme inkasovali. To se nám stalo třeba s béčkem Žižkova. Tohle si určitě musíme do budoucna ohlídat.



Fotografie

Související články