Foto: Pavel Jiřík st.
Souhrn 14. kola přeboru: Nad poslední čtveřicí tabulky se stahují mračna
01.11.2021

Souhrn 14. kola přeboru: Nad poslední čtveřicí tabulky se stahují mračna

Polovina Pražská teplárenská přeboru je odehraná, zbývá ještě sehrát předehrávané první jarní kolo. Nad posledními čtyřmi celky tabulky se stahují sestupová mračna. Třeboradice k záchraně ztrácí deset bodů, Uhelné sklady třináct, Vyšehrad B čtrnáct a poslední Újezd nad Lesy dokonce osmnáct. V přímém souboji dvou ohrožených porazila rezerva Vyšehradu právě Třeboradice. Uhelné sklady i Újezd nad Lesy vyšly bodově naprázdno. Bodový náskok vedoucího tandemu Dukla Jižní Město - Újezd Praha 4 se zvětšil na deset bodů.

Královice - Dukla JM 2:5 (0:2)
Branky: 61. Havlín, 81. Pospíšil - 45., 55. a 83. Kotlík, 45. a 71. Petrák. ŽK: 20. Marek, 57. Staněk, 74. Vacík - 29. Damián Farkaš, 48. Markuzi, 66. Brabenec. Rozhodčí: Havel - Štípek, Tvrz. Diváků: 100.
Královice: Hubínek - Hořický, Ptáček, Vacík, Chalupa - Havlín (76. Vlček, 90.+2 Slováček) - Pospíšil, Kučera, Nevařil, Staněk - Marek. Trenér: Josef Marek.
Dukla JM: Tlustý - Solař (87. Hovorka), Inneman, Markuzi, Lafek - Dominik Farkaš (87. Vostárek) - Petrák, Damián Farkaš (80. Březina), Novák (60. Čermák), Brabenec (71. Hruška) - Kotlík. Trenér: Josef Světlík.

Hlasy trenérů
Josef Marek (Královice): „První poločas to byla z naší strany taková poctivá, dobře odvedená práce. Samozřejmě Dukla byla víc na míči. Měla tam nějaké šance, které nedala. My jsme tam spíš měli takové drobné šance. Škoda, že dostaneme gól minutu před koncem, rozehrajeme a dáme si spíš takový vlastní druhý gól. To hodně zápas zlomilo, to jim hodně pomohlo. Druhou půli začneme dobře, dáme tyčku z trestňáku, máme další šance. Nejsme důrazní ve vápně a dostaneme třetí gól. Oni mají svou kvalitu, když necháte Kotlíka takhle volného, tak to prostě potrestá. My si bohužel spoustu gólů vlastně dáváme sami. Výkon už byl oproti minulému týdnu o třídu lepší. Musíme na to navázat v posledním zápase a urvat to na Uhelkách.”
Josef Světlík (Dukla JM): „My jsme věděli v jakém rozpoložení se Královice nalézají a byly dva scénáře. Buď, že budou snadno k poražení, a nebo to bude houževnatý a důrazný soupeř. Potvrdila se varianta B. My jsme už v páté minutě věděli, že nás bude zápas hodně bolet. První poločas byl velmi vyrovnaný, s občasnou šancí na jedné i druhé straně. Nám se v poslední minutě podařilo dvakrát skórovat, to o vývoji zápasu rozhodlo. Pak už Královice, kdykoliv vstřelily nějakou kontaktní branku, tak my jsme výsledek zápasu vždycky navýšili, abychom soupeři odskočili. Myslím si, že celkově to byl velmi důrazný a náročný zápas.”

Nejlepší hráč Královic: nikdo.
Nejlepší hráč Dukly JM: Ondřej Kotlík.


Újezd Praha 4 - Kolovraty 3:2 (1:1)
Branky: 38. Pěnkava, 53. Jeřábek, 64. Daňhel - 24. Gračko z penalty, 90. Hynek. Ve 38. minutě neproměnil Štefan (Újezd P4) penaltu. ŽK: 18. Řezníček, 45. Malčánek, 72. Jankú, 86. Štefan, 87. Kaiser - 34. Ráža, 43. Dejmek, 43. Slezáček (trenér), 84. Votřel. ČK: 90.+1 Slezáček (trenér Kolovraty). Rozhodčí: Vítek - Zima, Marek. Diváků: 60.
Újezd Praha 4: Ježek - Jankú, Malčánek, Valeš, Jeřábek (72. Tomaides) - Vrabec, Štefan (88. Špaček), Řezníček (79. Kaiser), Pěnkava - Běhounek, Doležel (46. Daňhel). Trenér: Karel Jeřábek.
Kolovraty: Bébr - Hladký (83. Ponert), Ráža, Votřel, Žitný - Klír - Gračko, Kuchta, Nguyen (64. Pokorný), Hynek - Dejmek. Trenér: Jakub Slezáček.

Hlasy trenérů
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4): „Začátek zápasu jsme trošičku prospali a inkasovali jsme z penalty gól. Podařilo se nám do poločasu srovnat. O přestávce jsme udělali jednu změnu, která se ukázala jako rozhodující, protože hned po krásné akci jsme dali vedoucí gól. Pak jsme to pojistili třetím gólem. V závěru jsme si to zkomplikovali, jak už je naším zvykem.”
Jakub Slezáček (Kolovraty): „Udělali jsme hloupou penaltu a školácké chyby, z kterých nás domácí potrestali druhým a třetím gólem. To pak tady nelze myslet na body.”

Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Jakub Pěnkava.
Nejlepší hráč Kolovrat: Martin Votřel.


Podolí - Uhelné sklady 1:0 (0:0)
Branka: 64. Jeník. ŽK: 80. Podobský (Podolí). Rozhodčí: Vojáček - Tikal, Král. Diváků: 60.
Podolí: Bartoš - Vlasák, Hrubý, Bednář, Němeček - Janoušek - Kocour, Podobský (89. Krob), Štrajt, Šumník - Jeník (86. Schätz). Trenér: Petr Majer.
Uhelné sklady: Borský - Ribeiro (65. Stolfa), Holouš, Sainer, Ramba - Belán, Valero, Procházka (62. Jahoda), Koc (71. Stainocher) - V. Klán, Šafránek. Trenér: Zdeněk Šenkeřík.

Hlasy trenérů
Petr Majer (Podolí): „Hodně se nám ulevilo, protože ten zápas nebyl z naší strany povedený. A ani nepřálo počasí. Mlha to ztížila oběma týmům. Bylo to pomalé, nemělo to moc kvalitu z obou stran. Máme sice důležité body, ale čekal jsem, že budeme šlapat trošku víc. Po gólu, co jsme dali, se nám ulevilo. Nepřidali jsme ale pojistku, takže to bylo otevřené až do konce. Celkově jsme chtěli víc střílet, s ohledem na mokrý terén. Bohužel jsme se nedostali k extra kombinaci, pomalou hrou jsme nedostali ani ke střelbě. Z ložených šancí pak netrefíme bránu, mohli jsme být klidnější. Soupeři jsme se ale utrhli, body máme, historie se neptá. To byl hlavní cíl, ten se splnil.”
Zdeněk Šenkeřík (Uhelné sklady): „Zápas byl takový remízový. Nebylo moc šancí, nebylo moc střel. Říkal jsem si, že když padne gól, tak tým, který ho dá, tak vyhraje. A také se to stalo. Soupeř nás vytrestal z jednoho brejku, kdy jsme nepokryli stranu, přišel centr na zadní tyč. Ale vážně si myslím, že to byl spíš remízový zápas. Za druhý poločas ale své hráče nepochválím, protože tam přišlo úplně jiné mužstvo. Zbytečně jsme zalezli. V poločase jsem měl proslov, že musíme hrát odvážněji, protože takhle to nejde hrát. My musíme hrát na vítězství, jsme v situaci, kdy je bod málo. A ve výsledku jsme se stáhli, přestali jsme hrát, nepochopitelně jsme zalezli, ztráceli jsme hodně balonů, odevzdávali jsme je soupeři. Zápas byl hodně svázaný, ve hře byly důležité body, soupeři gratuluji. My musíme jít dál a zkusit doma zvládnout Královice. A pak se uvidí, co bude dál.”

Nejlepší hráč Podolí: Martin Štrajt.
Nejlepší hráč Uhelných skladů: David Belán.


Hostivař - Radotín 1:1 (1:0)
Branky: 25. Laštovka - 59. Kulíšek. ŽK: 20. Chrastina, 55. Wolf, 68. Sýkora, 68. Rada, 81. Černý - 88. Kulíšek. Rozhodčí: Jakl - Kučera, Suchar. Diváků: 40.
Hostivař: Provazník - Laštovka, Kučera, Rada, Sýkora (74. Cieciura) - Lehner, Černý, Kronovetr (65. Chyle), Wolf - Chrastina (79. Turek), Proskočil (88. Fedor). Trenér: Petr Procházka.
Radotín: Saladiak - Pavel, Tvrdý, Pivnička - Horníček - Bureš, Kubišta, Bialek, Kulíšek - Císařovský, Louda ml (46. Doležal). Trenér: Jaroslav Louda.

Hlasy trenérů
Petr Procházka (Hostivař): „V mých očích asi zasloužená remíza z obou stran. Byl to takový zápas, kdy Radotín držel trošku víc balon, ale bez nějakých šancí. Pro diváka to asi byl nic moc fotbal. Hra moc zajímavá nebyla. Takový zápas se hodnotí těžko. Bylo to bez ničeho z obou stran, takže jak říkám, remíza je spravedlivá.”
Jaroslav Louda (Radotín): „Nečekal bych, že budu někdy zklamaný z bodu z venku. Tentokrát jsem. Dle mého názoru jsme byli celý zápas lepší. Hráli jsme svojí hru, na kterou soupeř odpovídal důraznou tvrdou hrou, do šancí se prakticky nedostávali. Inkasovali jsme ze standardní situace, o kterých jsme věděli, že je má soupeř silné. Jejich jediná šance tak bohužel vyústila v gól. Do druhého poločasu naskočil polozraněný Jirka Doležal, hru to oživilo a začali jsme si vytvářet víc šancí. Z toho pramenil i pěkný gól po rychlém protiútoku. Myslím si, že jsme byli fotbalovější a že jsme to byli my, kdo byl blíž vítězství. Navázali jsme na vydařené utkání před týdnem doma s Královicemi. Byl jsem opět spokojený s tím, jak kluci bojovali a hráli.”

Nejlepší hráč Hostivaře: Jakub Černý.
Nejlepší hráč Radotína: Jan Horníček.


Přední Kopanina - Zličín 2:2 (1:1)
Branky: 2. a 47. Šultes - 12. a 77. Merta. ŽK: 27. Škarda, 44. Šultes - 27. Jíra. Rozhodčí: Andras - Kohout, Chrenko. Diváků: 80.
Přední Kopanina: Vávra - Huleš, Škarda (46. Schierreich), Krejčí, Kučera - Veleba (79. Hajný), Spizzirri, Mainolfi (67. Urban), Vágner (83. Vostracký) - Boček, Šultes. Trenér: Daniel Vott.
Zličín: Mareš - Horák (78. Vajdl), Žák, Uvíra, Stýblo - Krpata, Kohout, Jíra, Karták (67. Shyryaev) - Merta, Hájek. Trenér: Miroslav Vašut.

Hlasy trenérů
Daniel Vott (Přední Kopanina): „Poměrně pravidelně v poslední době prospíme první poločas, kdy jsme nehráli dobře. Myslím, že Zličín byl o něco málo lepší než my. Zličín má hodně pracovité mužstvo a naši kluci si s tím nebyli v první půli schopní poradit. Ve druhé půli jsme se probudili. Měli jsme minimálně pět jasných šancí, dali jsme dvě břevna, tyčku. V podstatě z ničeho jsme dostali vyrovnávací gól. To mě mrzí. Za druhou půli jsme si vítězství zasloužili. Po podzimní polovině jsme chtěli být třetí, to se nepovedlo. Takové zápasy jsou pro naše mladé kluky obrovská škola. Jsem rád, že mohl konečně nastoupit Urban. Byl tam dvacet minut, trefil břevno a měl další dvě šance. Hodně nám chyběl.”
Miroslav Vašut (Zličín): „Utkání se podobalo zápasu Slavia - Sigma Olomouc. Domácí měli iks šancí, my se ale nevzdávali. Náš katastrofální vstup do obou poločasů je k breku. Přesto máme důležitý bod, který si počítáme.”

Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Pavel Šultes.
Nejlepší hráč Zličína: Ivan Merta.


Vyšehrad B - Třeboradice 3:1 (2:0)
Branky: 13. Madej, 32. Vojta, 65. Babka - 83. Červenka. ŽK: 68. Pryšljuk, 80. H. Gerža, 90. Kubies - 63. Červenka. Rozhodčí: Kučera - Nebáznivý, Zloch. Diváků: 40.
Vyšehrad B: D. Gerža - Topol (29. Kankara), Melíšek, Pryšljuk - M. Krivosheev, H. Gerža - Matějíček (75. Novičichin), Madej (63. Krčmář), Mlejnek - Babka (75. Linha), Vojta (75. Kubies). Trenéři: Jaroslav Klíma a Vladimír Pokorný.
Třeboradice: Štika - Chaloupka (75. Jahoda), D. Hruška, Červenka, Farkaš (46. Fantík) - F. Hruška (46. Hromas), Janda - Polívka, Viktorin, Šťovíček (80. Kokoška) - Jůzek (9. Pospíšil). Trenéři: Jan Klíma a Radomil Klouček.

Hlasy trenérů
Vladimír Pokorný (Vyšehrad B): „Konečně domácí vítězství, už jsme ho potřebovali. Podali jsme bojovný výkon okořeněný góly, takže jsme spokojeni a budeme se prát i nadále o záchranu. Vycházelo nám dobře řešení brejkových situací, což se nám předtím v Hostivaři nedařilo. Za to jsme odměněni třemi body.”
Radomil Klouček, asistent trenéra (Třeboradice): „Nastoupili jsme k utkání jako na pouťák a v prvním poločase nepředvedli nic, prospali jsme ho. Sami jsme přihráli domácím na dva góly. Až po prostřídání jsme ožili, začali hrát fotbal a ve druhé půli si vytvořili pět až šest vyložených šancí. Jenomže jsme je neproměňovali a naopak sami inkasovali potřetí. Gól na 3:1 přišel až v závěru zápasu, kdy už nebylo moc času na obrat. Nemůžeme vyhrát, pokud hrajeme jen poločas a i v něm neproměníme tolik šancí.”

Nejlepší hráč Vyšehradu B: Petr Melíšek.
Nejlepší hráč Třeboradic: Josef Šťovíček.


Újezd nad Lesy - Motorlet B 1:6 (0:3)
Branky: 88. Heteš - 59. a 83. Hrabina, 3. Václavík, 4. Šírl, 30. Vacek, 75. Blažek. ŽK: 28. Novotný, 43. Koryta, 85. Hlubuček - 9. Šibrava, 29. Průša. Rozhodčí: Stránský - Stěhule, Nebáznivý. Diváků: 43.
Újezd nad Lesy: Pecho - Novotný, Příhoda, Foltman, Cikhart - Mruvčinský, Hlubuček, Vít, Heteš - Bednář (75. Grečl), Kohout (25. Koryta). Trenér: Josef Šimek.
Motorlet B: Hrubeš - Šibrava, Šírl, Simaichl, Zelenka - Hrabina - Vacek (67. Novinský), Kučerka, Ircing (13. Průša), Václavík - Blažek. Asistent trenéra: Ondřej Walter.

Hlasy trenérů
Josef Šimek (Újezd nad Lesy): „Můžu opakovat, co jsem říkal minule, bude to pořád stejné. Nechytíme začátek, dáme soupeři góly zadarmo. Pak hrajeme, góly nedáme a soupeř nás trestá z toho, že se tlačíme dopředu a chceme to nějak zlomit. Pak je z toho takovýto výsledek. Máme před sebou ještě jednu možnost letos vyhrát. Snad se to podaří, k záchraně už je před námi hodně bodů.”
Ondřej Walter, asistent trenéra (Motorlet B): „Dobrý začátek, po kterém jsme to měli snazší. Od začátku jsem na kluky apeloval, že je to o tom, jak k tomu přistoupíme, jak budeme mít nastavené hlavy. A to se povedlo, za to jim patří velký dík. Jejich přístup k zápasu byl maximálně v pořádku, tím to ulehčili i mně.”

Nejlepší hráč Újezdu nad Lesy: Petr Příhoda.
Nejlepší hráč Motorletu B: David Hrabina.


Admira B - Viktoria Žižkov B 4:0 (2:0)
Branky: 24. Horváth, 37. Kurek, 75. a 78. Pelikán. ŽK: 27. Mucha (Žižkov B). Rozhodčí: Gryc - Vojáček, Mičko. Diváků: 50.
Admira B: Jungr (71. Šrámek) - Kotek, Křížek, Heinzel, Jung (69. Procházka) - Trnka (63. Karvánek), Kurek, Pelikán, Venc - Panýrek (82. Drescher), Horváth (69. Pavlata). Trenér: František Peřina.
Žižkov B: Myška - Poustecký, Šmalcl, Mucha, Pařízek - Ampuero, Richter, Fleišman (50. Blažek), Kytka - Štěpánek (76. Gábor), Kadlec (72. Kříž). Trenér: Václav Knížek.

Hlasy trenérů
František Peřina (Admira B): „Zápas tak jednoznačně na 4:0 to asi nebyl. Žižkov posílil o čtyři hráče z áčka, my o tři. Takže ten zápas byl z obou stran kvalitní. My jsme se snažili trošku změnit způsob hry, a to samozřejmě zařazením těch hráčů. Myslím, že jsme zúročili čtrnáctidenní práci, kterou tady teď s kolegou Sobotkou děláme. Hráli jsme trošku jinak a Žižkov jsme trošku zaskočili. Vysoko jsme je napadali a nutili je k chybám, dvě jsme do půle potrestali. Z naší strany to byla velmi dobrá hra. V druhé půli už jsme je do hry moc nepouštěli. Měli jsme tam další šance a mohlo to být ještě vyšší. Velká spokojenost a důležité tři body."
Václav Knížek (Žižkov B): „My jsme dvakrát za celý zápas vystřelili, vytvořili jsme si dvě gólové šance. Domácí byli důraznější, tvrdší a nám tahle hra nesedí. Výsledek je možná krutý, ale Admira vyhrála zaslouženě. My jsme neměli šanci, abychom tady udělali dobrý výsledek. Už aby byl konec, abychom to dohráli, teď nehrajeme v pohodě.”

Nejlepší hráč Admiry B: Jiří Kurek.
Nejlepší hráč Žižkova B: Trenér se rozhodl nejlepšího hráče zápasu nevybírat.