Foto: Jiří IPSER
Přeborová tipovačka: Jak vidí 4. kolo Adam Borský z Uhelných skladů?
11.09.2020

Přeborová tipovačka: Jak vidí 4. kolo Adam Borský z Uhelných skladů?

Start do nového ročníku Pražská teplárenská přeboru má v podání Uhelných skladů do ideálu dost daleko. Po pěti kolech mají „Uhlíři“ na kontě jen čtyři body, což je pasuje na třinácté místo. „Máme pět zraněných lidí ze základu, další jsou mimo kvůli trestu. K tomu všemu jsme ještě nehráli ani jeden zápas doma,“ hledá příčiny pomalejšího rozjezdu Adam Borský, brankář týmu. Právě on zkusí natipovat zápasy 4. kola Pražská teplárenská přeboru.

Kdyby v tuhle chvíli soutěž skončila, dostaly by Uhelné sklady padáka. Borský o podobných myšlenkách nechce ani slyšet. „Kvalitu máme, to jsme už v minulosti ukázali,“ přesvědčuje, že za současným tápáním stojí především a hlavně absence.

Pochopitelně se Borskému pohled na tabulku nelíbí. „Musíme se s tím nějak vyrovnat, uhrát nějaké body a na jaře to přijde. Až budeme kompletní, budeme silnější a lepší výsledky přijdou,“ nepochybuje ani na vteřinu. Na zřeteli sice má, že sestupovat budou čtyři celky, ale Borský je přesvědčený o tom, že se jeho tým sešupu níž vyhne.

V sezoně zatím odchytal tři duely, v brance byl i u jediné výhry týmu 4:3 v Královicích. Dvě utkání odchytal jeho parťák Ilja Kozlov. Ať už je mezi tyčemi Uhlířů kdokoliv, musí zapomenout na čisté konto, v zápasech jsou k vidění divoké přestřelky. „Někdo má rád vítězství 5:4, ale já bych radši vyhrával 1:0,“ přiznává. „V Uhelných skladech ale musím na podobné věci zapomenout. Měl jsem to tak často i na předchozích angažmá. Když si promítnu dobu, co jsem v Uhelných skladech, tak jestli mám čistých kont deset, tak je to hodně,“ dodává a nečeká žádnou změnu.

Sám si tedy zvyká na to, že ve statistikách vychytaných nul zářit nebude, trenér Michal Šimánek musí být pro změnu připravený na to, že si gólman Uhlířů klidně pustí do kličky útočníkovi. „Nikdy z toho nebyl průšvih, není to frajeřina. Daří se mi odhadnout, kdy útočník přeběhne,“ přesvědčuje gólman a vzhledem k nedostatku hráčů je připravený i na to, že bude muset někdy zaskočit jako hráč v poli. „Na Podolí jsem v poli odehrál víc než poločas,“ upozorňuje. Jedním dechem ale dodává, že na pozici brankáře se cítí přece jenom lépe. „Ale nastoupím pochopitelně tam, kde mě trenér potřebuje.“

Když má najít další důvody, proč se Uhlířům tolik nevede, vystřelí bez přemýšlení myšlenku, že už by si s týmem chtěl zahrát doma. Areál Na Cibulkách se stále chystá, na přeborové zápasy není připravený. „Terén tam sice není nic moc, ale jste tam doma. Docela se těším. Už bychom si na tom našem tankodromu chtěli zahrát,“ přeje si. Podle oficiálního rozpisu by se měl dočkat 3. října při utkání s Újezdem Praha 4.

A jak bude úspěšný v roli tipéra na zápasy Pražská teplárenská přeboru? „Vůbec nesázím,“ říká. „Fakt jsem zvědavý, jak se mi povede. Jen je mi jasné, že v našem utkání s Duklou Jižní Město budou padat góly,“ směje se.


A jak tipuje zápasy 4. kola Pražská teplárenská přeboru?

Motorlet B - Královice, tip: 0
Královice mají podobný tým jako my. Mají kvalitní hráče, co pomalu stárnou. Taky záleží na tom, jak se sejdou. Vychází mi to tady na remízu.

Třeboradice - Přední Kopanina, tip: 1
K Přední Kopanině mám vztah, v klubu jsem byl, mám ho rád. Ale něco mi říká, že to Třeboradice doma zvládnou.

Admira B - Kolovraty, tip: 2
Nečekal jsem, jak dobře Kolovraty do přeboru vstoupily. Admira B je bez porážky, jednou prohrát musí, tak proč by to nemohlo přijít právě teď...

Dukla JM - Uhelné sklady, tip: 2
Myslím, že nám vyhovuje hrát proti silnějším soupeřům. Vím, že se Dukla JM v posledních zápasech rozjela, dala šestnáct gólů, takže by se nabízela jednička. Já ale nebudu první, kdo by šel proti svému týmu. Věřím, že to zvládneme, bude to dvojka.

Újezd Praha 4 - Radotín, tip: 1
Podle mého je tenhle zápas jasná jednička. Radotín nebude mít na malé umělce ve specifickém prostředí nárok. Vyhraje Újezd.

Vyšehrad B - Zličín, tip: 0
V první chvíli mě napadlo dát Zličín, ale Vyšehrad B potřebuje bodovat a Zličín zase napravit vysokou prohru proti Dukle JM. Takže mi to vychází na remízu.

Žižkov B - Hostivař, tip: 2
Hostivař mě vážně překvapila. Žižkovské béčko tenhle zápas nezvládne a prohraje. Se záchranou mít ale starosti nebude, kdyby šlo do tuhého, vezme si posily z áčka.

Újezd nad Lesy - Podolí, tip: 1
Tady věřím domácím, Újezd to doma zvládne. Nejlepší by bylo, z pohledu našeho týmu, kdyby si ani jeden z týmů nepřipsal ani bod (usměje se), ale to nejde. Takže jednička.


Jak byli úspěšní předchozí tipéři?
předehrávané 15. kolo: Stanislav Komínek (Admira B) 2 správné tipy - 6 špatných
předehrávané 14. kolo: Jan Sus (Královice) 5 správných tipů - 3 špatné
1. kolo: Martin Klán (Vyšehrad B) 2 správné tipy - 6 špatných
2. kolo: Daniel Hlubuček (Újezd nad Lesy) 6 správných tipů - 2 špatné
3. kolo: Oliver Bitto (Motorlet B) 4 správné tipy - 4 špatné



Fotografie