Foto: Pavel Jiřík st.
VIDEO: Dvanáctigólová přestřelka ve Vršovicích i rozhodující drtivá výhra Třeboradic. Podívejte se!
19.06.2019

VIDEO: Dvanáctigólová přestřelka ve Vršovicích i rozhodující drtivá výhra Třeboradic. Podívejte se!

Poslední kolo Pražská teplárenská přeboru je za námi. Dozvěděli jsme se poslední jména sestupujících celků a diváci měli možnost vidět na hřištích poslední branky letošního ročníku. A nebylo jich málo! Celkem 39 gólů potvrdilo krásný celosezónní průměr více než čtyř branek na zápas.

Nejvíc gólů padlo v posledním kole na hřišti Vršovic, kam zavítal rezervní výběr Slavoje Vyšehrad. Ten dal v první půli svému soupeři pořádně zabrat. I díky hattricku Madeje vedl Vyšehrad o pauze vysoko 7:1. Domácí hráči se ale ve svém posledním přeborovém utkání vyhecovali a po pauze potěšili domácí fanoušky čtyřmi brankami, kterými korigovali stav utkání na konečných 5:7.

Tento výsledek už však nebyl pro finále soutěže příliš důležitý. To se ovšem nedá říct o souboji Třeboradic a Tempa. Mistr přeboru z minulého roku si to se svým soupeřem, kterému se minulá sezona taky náramně vydařila, poměrně nečekaně rozdal o setrvání v soutěži. Hráči Třeboradic zvládli důležité utkání mnohem lépe a zvítězili drtivě 6:0. Pěkné branky vstřelili Novotný, jenž zdařile přehodil gólmana, a Žofák, jehož centr z úhlu zapadl do sítě.

Společně s Tempem poputuje do I. A třídy i ABC Braník. Ten v posledním utkání podlehl Sokolu Královice 1:2, když o jeho prohře rozhodl v 65. minutě z penalty Sus. Královice se tak díky tomuto výsledku zároveň dostaly před Uhelné sklady na druhou příčku.

Uhelné sklady držely dlouho krok s vedoucím Újezdem, ale závěr soutěže se jim vůbec nepovedl, což potvrdilo i poslední - a poměrně dost vyhrocené - utkání na Přední Kopanině. Domácí hráči přestříleli "Uhelky" 4:2. Dva góly vstřelil i suverénně nejlepší střelec soutěže Daniel Urban, který zakončil sezonu s 36 přeborovými brankami.

Jediná remíza se v posledním kole zrodila v Hostivaři, kde domácím fotbalistům stačil k záchraně právě bod s Duklou Jižní Město, která v utkání ještě v první půli ztratila dvoubrankový náskok.

Záchrana v soutěži už před několika koly unikla hráčům ČAFC. Ti si ale alespoň v posledním zápase sezony spravili chuť výhrou 2:1 nad Viktorií Žižkov B. O výhře zelenobílých rozhodla parádní hlavička Chvátala po standardní situaci.

Pro svou poslední a celkově čtyřiadvacátou výhru v letošním ročníku Pražská teplárenská přeboru si v poklidu došel i mistr z Újezdu Praha 4. Na hřišti Slavoje Podolí si dal nejdříve nešťastnou vlastní branku Vondrka, poté vedení zvýšil Walter.

Podívejte se na sestřih gólových okamžiků z uplynulého víkendu, který je vyroben ze záběrů klubových kamer. Ty přenáší zápasy živě na serveru tvcom.cz. Kvůli technickým důvodům chybí góly z utkání Admira B – Motorlet B (0:3).



Fotografie