Foto: Redakce
Čtvrtý hrací týden Dětského fotbalového poháru 2024 je za námi

Čtvrtý hrací týden Dětského fotbalového poháru 2024 je za námi

Ve 4. hracím týdnu jsme měli dva turnaje. První se odehrál ve Sportovní hale Exe Sport Arena, další turnaj hostila TJ Pankrác.

Exe Sport Arena

V šestém základním kole se v Exe Sport Aréně představilo osm týmů z pěti škol (ZŠ Mazurská, ZŠ Eden, ZŠ Tupolevova, ZŠ Dolákova, ZŠ Mazurská a Lauderova základní škola).

V základní Skupině A si došel pro vítězství tým ZŠ Mazurská 2, se třemi vítězstvími a celkovým skóre 13:2. Na druhém místě se umístila ZŠ a MŠ Tupolevova 2, která prohrála pouze s vítězi se skupiny.

Ve vyrovnané skupině B vyhrála ZŠ a MŠ Dolákova, která si poradila s týmy ZŠ Mazurská 1 a ZŠ Tupolevova 1 shodně 2:1, a zajistila si tak postup z prvního místa. Druhé místo nakonec vybojoval tým ZŠ a MŠ Tupolevova 1, která tak měla dva týmy v semifinálových bojích.

Semifinálová kola nabídla velmi vyrovnané souboje. O osudu medailových dvojic nakonec rozhodl jen jediný gól v posledních vteřinách hry. První semifinále mezi Mazurská 2 a Tupolevova 1 skončil lépe po Mazurskou, která si díky výsledku 2:1 zajistila postup do finále. Ve druhém semifinále se utkal druhý tým ZŠ Tupolevova s týmem ZŠ Dolákova. I druhé semifinále bylo velice vyrovnané a i vinou nevyužitých šancí postoupil do finále tým ZŠ Dolákova po výhře 3:2.

Se značnou motivací se kluci z týmu ZŠ Dolákova a vrhli do zápasu s týmem ZŠ Tupolevova a brzkými góly rozhodli, jak se bude zápas o 3. místo vyvíjet. Díky rychlému vedení 3:0 si ZŠ Dolákova zajistila pohodlné vedení, které nakonec vyústilo v celkovou výhru 5:0. Ve finále se utkaly týmy ZŠ Mazurská 2 a ZŠ Tupolevova 2. To nabídlo vyrovnané utkání. Nakonec byli v koncovce šťastnější hráči týmu ZŠ Mazurská 2, kteří zdolali ZŠ Tupolevova 3:2.

Postupující týmy: ZŠ Mazurská 2 a ZŠ Tupolevova 2

TJ Pankrác

Sedmého základního kola se zúčastnilo devět týmů ze sedmi pražských základních škol (Naše škola Praha s.r.o., ZŠ Sázavská, ZŠ AVIDA, ZŠ Karla Čapka, ZŠ a MŠ Chelčického, ZŠ Praha 7, Strossmayerovo náměstí 4, ZŠ Gutova)

Skupinu A ovládla ZŠ Chelčického, která všechny čtyři zápasy dokázala vyhrát bez obdržené branky, a zaslouženě tak postoupit z prvního místa. Na druhém místě se umístila ZŠ Praha 7, Strossmayerovo náměstí, které velice dobře vzdorovala pozdějším vítězům skupiny, když jejich vzájemný zápas skončil 1:0 pro ZŠ Chelčického.

Ve skupině B hrály pouze čtyři týmy, ale o to vyrovnanější zápasy nabídla. Tým reprezentující Naše Škola vyhrál všechny tři zápasy a zajistil si první místo ve skupině. O druhé místo se ovšem strhl velký boj a nakonec jediný gól rozhodl o tom, jak se rozdělí body. Zápasy zbylých týmů skončily remízou. Tým Karla Čapka 2 díky jedné remíze a jedné výhře 1:0 nakonec obsadil druhé místo ve skupině.

Akce na Pankráci přinesla dvě velice vyrovnaná semifinále. V prvním se utkal tým Chelčického a Karla Čapka 2. O prvním finalistovi rozhodl jediný gól. Chelčického sice měla herní převahu, ale nedokázala vstřelit více branek. Druhé semifinále bylo o to zajímavější. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a díky krásnému gólu z poloviny hřiště do finále postoupil tým ZŠ Strossmayerovo náměstí 4 (2).

V boji o třetí místo se tedy utkal tým Karla Čapka a Naše škola. Zápas neměl jasného favorita, ale nakonec vítězství urval tým Naše škola a udržel tak pomyslnou šanci na postup do semifinále DFP 2024. Finále mělo neočekávaného hrdinu. Nicolas Blažek ze ZŠ Strossmayerovo náměstí předvedl svůj fotbalový um, když se mu podařilo hned dvakrát nádherně skórovat z poloviny hřiště. Díky těmto gólům zvýšili tlak na soupeře a nakonec se radovali z výhry 3:1.

Týmy postupující do semifinále DFP 2024: ZŠ Chelčického a ZŠ Praha, Strossmayerovo náměstí 4 (2)

Související dokumenty


Fotografie

Související články