Foto: Redakce
Dětský fotbalový pohár nezastavuje, má za sebou další hrací týden

Dětský fotbalový pohár nezastavuje, má za sebou další hrací týden

Dětský fotbalový pohár nezastavuje, má za sebou další hrací týden, tentokrát ve Sportovní hale Jedenáctka a v hale SK Motorlet.

V pořadí čtvrté kolo se odehrálo ve Sportovní hale Jedenáctka, kde jsme byli svědky souboje sedmi týmů ze čtyř základních škol (ZŠ Zdiměřice, ZŠ Mikulova, ZŠ K Milíčovu a ZŠ Donovalská).

Ve skupině A se sešly pouze tři týmy, ze kterých mohly do další fáze projít pouze dva. O postup se popraly týmy ZŠ K Milíčovu – 1, ZŠ Zdiměřice – 2 a ZŠ Donovalská – 1. Pro první místo si suverénně dokráčel tým ZŠ K Milíčovu – 1, který vyhrál oba zápasy ve skupině a o druhé místo ve skupině to tak bylo mezi týmy ZŠ Zdiměřice – 2 a ZŠ Donovalská – 1. Jejich vzájemný zápas ale dopadl nerozhodně, a tak díky lepšímu skóre postoupil celek ZŠ Zdiměřice – 2.

Ve skupině B dominoval tým ZŠ Zdiměřice – 1, který ve třech zápasech neztratil ani bod s celkovým skóre patnácti vstřelených branek a jedné obdržené. O tři body méně získala ZŠ Mikulova, která si tak rovněž zajistila semifinálové místo.

Po semifinálových duelech bylo jasné, že o první místo si to rozdá první a druhý tým ze skupiny B (ZŠ Zdiměřice – 1 a ZŠ Mikulova), jež oba zvládly své semifinálové zápasy. Ve finále se tedy opakoval souboj ze skupiny B, znovu se šťastnějším koncem pro ZŠ Zdiměřice – 1.

Celkově se 4. kola turnaje zúčastnilo na Jižním Městě 56 dětí a 14 zápasů nabídlo hned 62 branek.

Postupující do semifinále DFP 2024: ZŠ Zdiměřice – 1 a ZŠ Mikulova

Páté kolo proběhlo stejně jako to druhé v hale SK Motorlet. O postup do dalšího kola usilovalo osm týmů ze čtyř škol (ZŠ Trávníčkova, ZŠ Compass, ZŠ Kuncova a také ZŠ a MŠ Perunova).

Skupinu A vyhrál bez ztráty bodu a s celkovým skóre 13:2 tým ZŠ Kuncova – 2. Na druhém místě se umístil tým ZŠ a MŠ Perunova – 2, který nestačil pouze na vítěze skupiny. Skupinu B opanovaly týmy ZŠ Kuncova – 1 se skóre 13:0 a ZŠ Kuncova – 3. Do semifinále kola se tedy dostaly hned tři celky ZŠ Kuncova.

V prvním semifinále se utkaly týmy číslo 2 a 3 ZŠ Kuncova a zápas skončil jednoznačným vítězstvím týmu číslo 2 (5:0). To druhé semifinále mezi týmy ZŠ Kuncova a ZŠ Perunova – 2 rozhodla ve prospěch prvně jmenovaného týmu jediná branka (1:0).

Třetí místo vybojoval tým ZŠ Perunova – 2, který si poradil s týmem ZŠ Kuncova – 3 v poměru 5:1. ZŠ Perunova si tak díky tomu udržela šanci na postup do semifinále letošního poháru. Ve finále se letos poprvé utkaly dva týmy reprezentující stejnou školu a o atmosféru bylo tedy postaráno. Finálový souboj skončil 2:0 ve prospěch hlavního týmu ZŠ Kuncova. V dalším kole tak bude mít tato škola dokonce dva celky.

V 5. kole padlo v osmnácti zápasech krásných 75 gólů.

Postupující týmy do semifinále DFP 2024: ZŠ Kuncova – 1 a ZŠ Kuncova – 2


Fotografie

Související články