Foto: Pavel Jiřík st.
Vyšehradu se v přípravě nedaří, dál hledá náhradu za zraněného Krivosheeva. Na jaře chce ale zlobit špičku

Vyšehradu se v přípravě nedaří, dál hledá náhradu za zraněného Krivosheeva. Na jaře chce ale zlobit špičku

Už tři týdny jede naplno příprava momentálně druhého týmu Pražská teplárenská přeboru z Vyšehradu. Trenér Jaroslav Klíma spojil tréninkové jednotky přeborového áčka a rezervy. Týmu naordinoval i devět přípravných duelů, dva z nich už mají Šemíci za sebou. Výsledkově se zatím nedaří. „Teď tomu nepřikládám význam, měli jsme namíchané sestavy,“ říká kouč a šéf klubu v jedné osobě.

Příprava je v plném proudu, jak jste zatím spokojený s průběhem?
Na prvním tréninku bylo sedmadvacet hráčů. Připravujeme se doma, tréninky máme čtyřikrát v týdnu a já bych chtěl, aby kluci tři tréninkové jednotky zvládli. Začínáme v pět odpoledne, mělo by se to zvládat.

Za sebou máte i první část přípravných duelů. Říkáte, že výsledky nejsou rozhodující, v tom se nelišíte od jiných koučů. Ale dostat sedm branek od Kladna je dost, ne?
Bylo to hodně atypické utkání. Soupeř vystřelil šestkrát na branku a vedl 6:0. V sedmnácté minutě jsme prohrávali 0:4. My jsme také měli svoje příležitosti, ale stejně jako v přeboru nás trápí jejich proměňování. Na gól potřebujeme pět šancí, to je strašně moc.

Zmínil jste, že zatím mícháte sestavou. Do kdy v tomhle trendu budete pokračovat? A kdy se začne krystalizovat sestava pro přebor?
Ještě v tomhle systému pojedeme čtrnáct dní určitě, možná i tři týdny.

Směrem dopředu tým asi hodně trápí absence zraněného tvůrce hry Alexandra Krivosheeva. Jak se vypořádáte s touto velkou ztrátou?
Chyběl nám Saša, který nebude k dispozici bohužel celé jaro, i obránce Tomáš Stareček. Ten měl také dlouhodobější zdravotní problémy, ale teď už zlehka zapojil do tréninku. Co se týče náhrady za Krivosheeva, zkoušíme si poradit z vlastních zdrojů.

Jak je to s novými tvářemi na Vyšehradě?
Z Anglie se nám vrátil Tomáš Junek, který dal v přípravě proti Neštěmicím i gól. Na zkoušce jsou u nás další dva hráči, kteří jsou využitelní v záloze. Uvidíme, jak se s šancí popasují. V přípravě dostávají hodně šancí také kluci z dorostu i kluci, co z dorostu po minulé sezoně vyšli.

Takže je jasné, že mladým chybí zkušenosti. Soupeři trestají nedostatky v defenzivě a naopak v ofenzivě se šance nedaří proměňovat…
Všem je jasné, že když nebudeme dávat góly, tak nemůžeme vyhrávat. Jak jsem říkal, potýkali jsme se s tím i na podzim v přeboru.

Ale v tabulce jste na tom dobře, vždyť se vás týká boj o první místo. Jak to je s ambicemi?
Jarní část přeboru, už kvůli minimálním bodovým rozdílům, bude hodně náročná a emotivní. Pokusíme se o co nejlepší umístění, tedy pohybovat se pokud možno vysoko v tabulce. Rozhodovat budou maličkosti.

A co kdyby z toho nakonec bylo první místo?
Budeme chtít na jaře vyhrávat. A když z toho bude první místo, tak bychom hráli divizi.


Přípravné zápasy Vyšehradu

Vyšehrad – SK Kladno 0:7
Vyšehrad – Neštěmice 1:4
Neděle 4. února 14:00 h Slavoj Vyšehrad – FK Kosoř (Středočeská I. A třída) odloženo, náhradní termín zatím nebyl stanoven, hrát by se mělo v tomto týdnu
Sobota 10. února 10:00 h Slavoj Vyšehrad – AFC Humpolec (divize)
Neděle 11. února 14:00 h Slavoj Vyšehrad – SK Posázavan Poříčí nad Sázavou (Středočeský krajský přebor)
Sobota 17. února 15:00 h FK Arsenal Česká Lípa (ČFL) – Slavoj Vyšehrad
Neděle 18. února 14:00 h Slavoj Vyšehrad – SK Tochovice (Středočeský krajský přebor)
Neděle 25. února 14:00 h Slavoj Vyšehrad – TJ Dynamo Horšovský Týn (I. A třída Plzeňského kraje)
Sobota 2. března 12:00 h Slavoj Vyšehrad – TJ Sokol Nespeky (divize)



Související články