Foto: Pavel Jiřík st.
Dobrá fyzička a týmovost, to je základ, hlásí na startu druhého angažmá u Admiry B trenér Gregor

Dobrá fyzička a týmovost, to je základ, hlásí na startu druhého angažmá u Admiry B trenér Gregor

Nemohl se dočkat. Na svou další štaci u divizního béčka Admiry se trenér Pavel Gregor moc těšil. A tak se s týmem pustil do práce už ve čtvrtek 4. ledna. „U týmů, které vedu, je to obvyklý začátek. Chceme maximálně využít dvou měsíců, které máme během zimy na přípravu,“ říká staronový kouč týmu z Kobylis.

Počítám, že je v týmu řada hráčů, co vás už osobně v Admiře nezažila, byť asi slyšeli, že se pod vaším vedením musí tvrdě makat. Nastínil jste na začátku kádru, co ho během zimy čeká?
Přesně tak, krátce jsem něco řekl. Byly to hlavně organizační věci, že budeme trénovat čtyřikrát v týdnu. Klukům jsem řekl, čeho chceme dosáhnout a jak toho chceme dosáhnout. Samozřejmě jsem zdůraznil, že základem bude tvrdá práce. O víkendech budeme hrát přípravné zápasy, takže jich je v plánu osm. Myslím, že hráče nic z toho, co jsem říkal, nepřekvapilo.

Jak moc se Admira změnila za dobu, co jste v ní nepůsobil?
Personálně docela dost. Když to vezmu z pohledu kádru béčka, tak jsem znal menší polovinu. Věkově je to stejně jako dřív mladý tým. Na hlubší analýzy je brzy, teď hlavně potřebuji kluky poznat a s týmem se ještě více seznámit. Pokud bych měl soudit podle prvního tréninku, který nebyl těžký, ale ani lehký, tak mám z toho dojem, že kluci přišli po Vánocích slušně kondičně připravení.

Skvělá kondice, to je u vás základ, že?
Je to v mých očích základní předpoklad pro to, aby se mohli zlepšovat jednotliví hráči i tým jako celek. Můžete vypilovat taktické věci, ale když pak na to nemáte kondičně, je to problém, těžko se posunete. Myslím, že lepší kondiční připravenost stojí i za tím, že jsou nyní české kluby úspěšné v pohárové Evropě. Ale pozor, určitě to na Admiře pro můj tým nebude o dvou měsících běhání. V tréninku budou vyváženy obě složky, tedy kondiční i herní. A vidím tam ještě jednu důležitou věc: když je tým dobře připravený kondičně a pominu tedy faktor smůly, tak je to nejlepší prevence zranění.

Už máte v hlavě srovnané, jaké změny na Admiře během zimy přijdou?
Na tohle je hodně brzy. Je možné říct, že kádr projde nějakou obměnou. Ale teď jsme na začátku. A jak jsem říkal, musím hráče hlavně poznat. Na tréninku a pak pochopitelně v zápasech. Všichni dostanou potřebnou minutáž, aby se mohli ukázat.

Během zimy nehrajete žádný turnaj, jdete cestou jednotlivých příprav. To byl záměr?
Co se týče přípravy, tak zápasy už byly naplánované bývalým vedením. Beru to jako fakt a přizpůsobíme se tomu. Čekají nás soupeři převážně z přeboru, takže se dá čekat, že o to více budou náročnější tréninky. V zápasech pak budeme více pilovat taktické věci. V přípravě je podstatné zlepšování, výsledky jsou pak zásadní v mistrovských zápasech.

Máte představu, jak se rezerva Admiry pod vaším vedením změní?
Nerad bych porovnával nesrovnatelné. Jsou to dvě různé kapitoly. Chtěl bych, abychom se prezentovali dobře organizovanou hrou s rychlým přechodem do útoku. A nedostatek zkušeností se budeme snažit nahradit týmovostí.

Zařadíte do přípravy i nějakou akci teambuildingového charakteru?
To ne. Ale parta je základ. Je dlouhodobě známo, že dobré výsledky dělají partu. Ale nejde jen o výsledky a výši skóre. Jde o zlepšování jednotlivců a týmu. Chci, aby hráči po čase cítili, že šli nahoru, aby na sobě viděli změny. Pak půjde nahoru i celý tým.

Nastavena budou pravidla asi i ohledně fungování rezervy a třetiligového áčka, že?
Když to vezmu z pohledu rezervy, tak bychom chtěli pracovat s hráči tak, aby jim jejich herní posun dával možnost obstát v základních věcech ve chvíli, kdy by dostali šanci v áčku, aby tam navíc ukázali i své přednosti. Jak jsem říkal, jde nám o to hráče béčka posunout.

A když se na tuhle problematiku podíváte opačným směrem?
Na jaře zcela určitě přijde chvíle, kdy nás někdo z áčka při zápasech posílí. Tady určitě chci, aby všechno fungovalo, řekl bych, že jde o klíčový bod naší spolupráce. Na hráče z áčka se nebude koukat jako na spasitele, ale jako na hráče, kteří budou kořením našeho týmu a výkonu, aby nám dodali svou přidanou hodnotu. A hlavně, aby šli za béčko hrát rádi. Věřím, že když bude u nás všechno dobře fungovat, tak se jim k nám bude chodit lépe. Moc se na práci u béčka Admiry těším, beru to jako velkou výzvu.

Přehled přípravných zápasů Admiry B

13. 1. 2024 10:00 Motorlet - Admira B Motorlet UMT
20. 1. 2024 10:00 ČAFC - Admira B ČAFC UMT
27. 1. 2024 14:00 Dobříš - Admira B Dobříš UMT
3. 2. 2024 10:00 Benešov - Admira B Benešov UMT
10. 2. 2024 14:00 Střešovice - Admira B Střešovice UMT
17. 2. 2024 11:00 Braník - Admira B Braník UMT
24. 2. 2024 14:00 Zličín - Admira B Zličín UMT
2. 3. 2024 12:00 Admira B - Klecany Admira UMT