Foto: Jiří IPSER
Vyloučený gólman, druhý zraněný, do branky tak musel hráč z pole. Remíza má cenu výhry, tvrdí kouč Motorletu B

Vyloučený gólman, druhý zraněný, do branky tak musel hráč z pole. Remíza má cenu výhry, tvrdí kouč Motorletu B

Skvělá forma, v přípravě série deseti utkání bez prohry. Rezerva Motorletu si v úvodním jarním kole Pražská teplárenská přeboru jela na půdu ČAFC sebevědomě pro tři body. Výslednou remízu 2:2 ale trenér Václav Socher bral. Hosté totiž museli krátce před půlí do deseti a od 63. minuty po zranění druhého gólmana dohrávali v brance s hráčem z pole. „Před zápasem bych bod nebral, při tomhle průběhu ho ale beru jako vítězství,“ uvedl Socher.

Asi jste čekal klidnější soutěžní premiéru v roli kouče Motorletu B, co?
Takhle jsem si to vážně nepředstavoval. Po povedené přípravě jsme si na Čafku jeli pro tři body. Měl jsem ze všeho dobrý pocit. Z první půle v našem podání jsem byl ale zklamaný, ze druhé naopak nadšený, kluky jsem za ni pochválil.

Zápas jste skvěle rozjeli, poslední minuty první půle ale patřili domácím, kteří otočili skóre. Co se stalo?
Je pravda, že jsme do utkání výborně vstoupili a už ve třetí minutě jsme šli do vedení. Po jednom ze závarů soupeř vykopával třikrát míč z prázdné branky. Postupně se to ale začalo otáčet, jako by na kluky dopadl ten podzim, kdy se výsledkově nedařilo. Najednou nám začalo chybět sebevědomí. Přitom jsme deset utkání v přípravě neprohráli, stejně ale kluci měli v hlavách ten podzim. I hráče, kteří byli v přípravě vynikající, dohnala tréma.

Krátce před půlí jste dostali gól z penalty, gólman Vyčichl viděl červenou kartu. Další pohroma přišla v 63. minutě, kdy se zranil i náhradní brankář Šmerda a musel střídat. Jak k tomu došlo?
Hráč soupeře skočil našemu gólmanovi do oblasti pod koleno, ten pak nemohl pokračovat. Svolal jsem kluky a řešili jsme, kdo na zbytek utkání půjde do branky. Zbývalo ještě docela dost času.

Bylo hodně zájemců?
Jedno jméno padlo, ale nakonec šel chytat Fany Čuba, ten už chytal dřív na jednom turnaji, tak jsme vsadili na něj. A on si vedl skvěle.

Tým se v takové chvíli pravidelně semkne a hráči se předhánějí, kdo předvede obětavější zákrok. Řešil třetí gólman nějaký zásadní problém?
Je pravda, že si kluci vážně dávali pozor, abychom soupeři třeba nenabídli standardku, z které by zahrozil. Za druhou půli jsme udělali snad tři fualy, do přestávky jich bylo čtrnáct. Za celou dobu ve mně vlastně hrklo jen jednou, když šel soupeř sám, ale naštěstí vystřelil asi ze dvaceti metrů. Pak vlastně pochytal Fany ještě pár centrů, další věci přesně vykopl. Jen tím podtrhl svůj celkově skvělý výkon.

Dva brankáři jsou mimo hru, jak budete situaci řešit pro další zápas?
Zraněný gólman má zlomenou nohu, Vyčichl dostal červenou, s brankáři má problém i áčko. To si vzalo dokonce ze Sparty mladého Kotka. Samozřejmě by se nabízelo, že bychom si pomohli z dorostu, ale devatenáctka hraje o postup, a to je jasná priorita.

Čeká vás Přední Kopanina, která dává na začátku jara mraky gólů.
To je pravda, dobře o tom víme. Tak ještě mám asistenta, který chytal, akorát mu je padesát. Registračku ale má, uvidíme, jak se nám to všechno povede vyřešit. My jsme měli ještě gólmana Hlouse, toho jsme ale pustili do Zličína. Teď by se nám hodil.

Každopádně jste i v deseti dokázali uhrát bod. Musel jste být na svůj tým hrdý, že proti soupeři, který doma porazil i první Spoje, takhle zabojoval.
Jasně, tým jsem pochválil. Jen potřebujeme sbírat výhry a připisovat do tabulky po třech bodech, abychom pod sebe pár soupeřů dostali. Tenhle bod má ale svoji cenu a po utkání jsem kluky pochválil.


Zápas očima Jiřího Machurky, opory ČAFC
Po závěrečném hvizdu jsem byl hodně zklamaný, vřelo to ve mně. Hrálo se proti Motorletu, kde jsem léta působil, byl jsem nahecovaný. Když jsme o půli vedli 2:1 a soupeř byl v deseti, tak to vypadalo slibně. Ale já už jsem v kariéře zažil mnohokrát, že se takový tým semkne a bojuje, osobně říkám, že se mi proti takovému soupeři hraje hůř. Na týmu je nějaká deka, čeká se, že ho přehraješ... A tady se stal opak, Motorlet B byl ve druhé půli víc na míči. Přitom jsem byl přesvědčený, že přidáme třetí gól a zvládneme to. Zvláště, když se soupeři zranil druhý gólman a dochytával hráč z pole. My jsme to ale střelecky vůbec nezkoušeli. Nakonec Motorlet B vyrovnal z penalty, a tak nás to dohromady stálo dva body. Když se podíváte na tabulku, mrzí to všechno o to víc. Je to tak vyrovnané, že třeba dvě ze tří utkání budou záchranářské zápasy. V nastavení jsme dali gól na 3:2, ale byl odmávaný ofsajd. Nedá se nic dělat, víme, že jsme to měli zvládnout lépe. Teď už musíme myslet na příští kolo a Uhříněves.



Související články