Foto: Jiří IPSER
Csaplárova past nesklapla, Újezd nad Lesy vstoupil do jara porážkou. Dáváme soupeři dárky, mrzelo kouče

Csaplárova past nesklapla, Újezd nad Lesy vstoupil do jara porážkou. Dáváme soupeři dárky, mrzelo kouče

Zvedne se Újezd nad Lesy po zimní pauze? Poslední tým Pražská teplárenská přeboru, který se ani jednou během podzimu neradoval z výhry, vstoupil do druhé části nejvyšší pražské soutěže na půdě Admiry B porážkou 1:4. Tým trenéra Josefa Šimka si ale prý rozhodně nepůjde další zápasy pouze užít v roli soupeře, který je smířený se sestupem. „Jakmile použijete slovo užít, tak se z toho stává přátelák, to od nás neuslyšíte,“ říká Šimek.

V zimě jste zvolil pro přípravu menší turnaj, aby se tým naučil vyhrávat a zvedl se z pohledu psychiky. Nakonec vyhrál jen jeden zápas, co se stalo?
Nepovedlo se nám to. Ale my jsme potřebovali hlavně zapracovat nové hráče, kteří hráli úplně jinak. Potřeboval jsem je pořádně vyzkoušet, jak jsou univerzální, jestli dokážou odehrát zápas i na jiné pozici. V kádru máme i kluky, co třeba trénují jinde děti a na všechny zápasy nemůžou, tak když jich vypadne víc, byla sestava kombinovaná.

Čekalo se i na to, zda se povede posílit tým. Nicméně ještě pár dní před výkopem nevyhlížela soupiska úplně optimisticky, na poslední chvíli se ale pár posil udělalo...
Co se týče příchodů, tak jsme řešili asi sedm hráčů, což je docela zajímavý počet. Na druhou stranu nám do toho tři hráči hodili svým odchodem, jak se říká, vidle. Samozřejmě jsou v zimě ty přesuny hráčů složitější, protože s ním musí souhlasit oba kluby, takže se stalo, že nám kluby ještě dva hráče nechtějí pustit. Myslím, že až budeme relativně všichni, tak to bude z naší strany ještě lepší. Herně i počtově.

Jaké úkoly tedy přišly od vedení klubu pro jarní část přeboru?
Vedení klubu nás podporuje, ale nevyvíjí nějaký tlak, že bych na hráče nějak křičel, nebo jsme byli na někoho nepříjemní. Hráči měli a mají veškerý servis, aby byli všichni připravení a tým se sehrál. Budeme dělat maximum, aby to z naší strany nějak vypadalo.

Za stavu 2:0 pro Admiru B jste ale začali zlobit. Nevzpomněl jste si na "Csaplárovu past" spojenou s ošidností náskoku o dvě branky?
Na tohle jsem nemyslel. Ale jo, je pravda, že pak šance byly. Jak jsme dali gól a začali jsme nahoře daleko víc napadat, tak soupeř začal hrát úplně jinak. Dělal chyby. Mohli jsme zápas daleko víc zdramatizovat. Jenže jsme si za chvilku nechali dát gól z rohu, což bylo úplně zbytečné.

Velké chyby předcházely i druhé trefě Admiry a mrzet musí hodně i čtvrtý inkasovaný gól...
Pořád dáváme soupeři dárky svými chybami, soupeři dávají góly zadarmo. Takové věci se nám stávaly i na podzim. Třetí gól byl v tomhle směru klíčový, že nám soupeř zase odskočil a mohl být více v klidu.

Pomohlo vám, že se zápas hrál na umělé trávě?
Řadu věcí zkresluje to, že se hrálo na malé umělce, bylo to hodně soubojové. Uvidíme, jak se všechno projeví, až budeme na velkém hřišti, jestli to zvládneme jako na Admiře, nebo to bude vypadat jinak. Tady na malém hřišti se i lépe presovalo, na velkém hřišti je to všude daleko.

Věříte i přes to všechno, že se odrazíte k lepším výkonům a výsledkům?
Za stavu 2:0 tam v našem výkonu byly velice dobré momenty. To jsme začali hrát dobře, herně, byly tam i souboje. Dokázali jsme mít pasáže, a nebyly pětiminutové, kdy jsme ukázali, že umíme hrát lépe. Uvidíme, jak to uchopíme do dalších zápasů.



Související články