Foto: Pavel Jiřík st.
Přeborová tipovačka: 11. kolo očima Jakuba Běhounka z Újezdu Praha
07.10.2021

Přeborová tipovačka: 11. kolo očima Jakuba Běhounka z Újezdu Praha

S jednou porážkou a pouhými osmi obdrženými brankami jsou na druhém místě tabulky Pražská teplárenská přeboru. Fotbalisté Újezdu Praha 4 ale zůstávají nohama na zemi. Jak říká jejich záložník Jakub Běhounek, cíle jsou postupné. Tradiční 'jdeme zápas od zápasu' sice nezaznělo, ale splnění první mise se zdá být velmi reálné. „Zatím to vypadá, že nespadneme,“ říká v nadsázce Běhounek. Tipněte si stejně jako on výsledky 11. kola na webu Tipeeto.

Důvody k optimismu jsou přitom zřejmé. Újezd pět zápasů neztratil ani bod a veze se tak na vítězné vlně. Ztrátu si Běhounek se spoluhráči vybral v úvodu sezony. „Začali jsme velmi povedeným zápasem na Kopanině, ale hned týden na to jsme nechali všechny body v Královicích. Mrzí nás také zbytečná ztráta na domácím hřišti ve vloženém kole s Podolím, kdy jsme ve druhém poločase spálili, co se dalo,“ lituje záložník Újezdu Praha 4 zaváhání v rozjeté soutěži.

Každý úspěch si ale vybírá daň a podobně jako ostatní mužstva se také Újezd potýká s marodkou. „Dost nás brzdí zranění a teď i podzimní 'rýmičky', takže tréninková morálka rozhodně není ideální, na některé zápasy jsme i bez sedmi lidí ze základu. Naštěstí ale máme silný tým plný mladých rychlonohých a technicky vyspělých hráčů, v brance navíc vynikajícího Tomáše Ježka, za kterého někdy zaskočí Dan Bojčuk, když se zrovna staví na otočku z Itálie,“ vtipkuje nad silnými stránkami mužstva Jakub Běhounek. „Zkusíme udržet tu první pětku, nebo i podzimní část přeboru vyhrát. Držíme také palce Georgovi Doleželovi, aby se rozstřílel a hned třeba o víkendu proti Třeboradicím,“ drží palce spoluhráči.

Tady jsou jeho tipy.

Žižkov B - Motorlet B, tip 5:1
Motorlet není zrovna ve formě, neproměňuje šance. Viktorka si s ním na velkém hřišti, a ještě k tomu v předehrávce, kdy to může trochu doladit klukama z druhé ligy, poradí. Ani kondiční připravenost od Ondry Waltera mladíkům z Jinonic nepomůže.

Újezd Praha 4 - Třeboradice, tip 3:1
Věřím, že prokážeme zkušenosti a u nás na umělce, kterou tak všichni milují, svou férovou tvrdostí soupeře otrávíme a zvítězíme. Alfou a omegou, jak by řekl náš trenér, bude uhlídat Petra Viktorina a Roberta Jůzka. Trefí se Václav Malčánek, George Doležel a Daniel Valeš (jednou i do vlastní).

Královice - Vyšehrad B, tip 3:0
Královice jsou obzvlášť doma silné. Pepa Marek tam střihne zase nějaké nůžky a Vyšehrad si body neodveze.

Dukla JM - Kolovraty, tip 1:1
Přál bych Kolovratům bodík. Se silnými týmy dokážou hrát velmi dobrý fotbal. Milan Bébr chytí penaltu a hlavou z rohu by se mohl prosadit Martin Votřel.

Zličín - Admira B, tip 1:2
Admira to ubojuje klasicky gólem v devadesáté druhé minutě.

Hostivař - Přední Kopanina, tip 1:1
Tipuju překvapení kola, Hostivař doma ukope se silnou Kopaninou remízu.

Uhelné sklady - Újezd nad Lesy, tip 3:1
Důležitý souboj o spodek tabulky. Uhelky by měly bodovat naplno - pokud se sejdou, přijede je na vozejčku podpořit Matěj Pártl a budou proměňovat šance, tak se budou po delší době radovat.

Radotín - Podolí, tip 3:3
Otevřený zápas na letišti v Radotíně skončí remízou.

I. A třída
Dolní Chabry - Spoje, tip 2:0
Na týmy z A třídy se už příští rok těšíme, takže ať postoupí kdokoli, bude to pro přebor konečně oživení. Dolní Chabry jsou doma, až na jedno zaváhání neomylní, takže v tomto zápase věřím jim.

Cholupice - Zlíchov, tip 2:2
Tady bude záležet hodně na tom, jak se vyspí hostující Petr Nykl a naopak, jak domácí využijí svoje hodně specifické hřiště. Tipuju proto remízu, kdy v závěru bude vyrovnávat za Zlíchov Vláďa Hradil.

TIPNĚTE SI TAKÉ V PRAŽSKÉ TIPOVAČCE NA TIPEETU. DO HRY SE MŮŽETE PŘIHLÁSIT ZDE