Foto: Pavel Jiřík st.
Přeborové týmy se opět pilně připravují. Jaké mají plány?
09.12.2020

Přeborové týmy se opět pilně připravují. Jaké mají plány?

Nejistá sezona pokračuje. Po rozvolnění vládních opatření se mužstva Pražská teplárenská přeboru vrhla do přípravy, hrají se i zápasy, ale vývoj situace nevěstí nic dobrého. Na trenéry jsme se obrátili s otázkou: „Termínová listina PFS plánuje start dohrávek 9. až 13. kola od víkendu 16. a 17. ledna. Navazovat by měl jarní program soutěže. Jak z tohoto pohledu plánujete přípravu?”

Miroslav Vašut, Zličín
Máme za sebou jeden přípravný zápas a výhru s Vršovicemi. Teď v prosinci budeme trénovat 2x-3x týdně. Máme sehrát ještě dvě přípravná utkání: 12. prosince doma s Tempem. V lednu bychom chtěli začít pátého a odehrát jedno přípravné utkání proti Spojům Praha.

Daniel Vott, Přední Kopanina
Trénovat jsme začali v pondělí 1. prosince a budeme se připravovat až do 19. prosince, kdy to zakončíme přátelským zápasem, v jednání je Rakovník nebo Sedlčany. Po novém roce se sejdeme již 4. ledna a máme naplánována dvě utkání, a to 6. 1. na Tempu a 10. 1. v Hořovicích.

Josef Světlík, Dukla Jižní Město
Od tohoto týdne opět trénujeme hromadně a budeme až do 19. 12. V lednu začínáme od 5. 1. Chtěli bychom před soutěží odehrát maximálně tři přípravná utkání, na jejich realizaci nyní pracujeme.

Jaroslav Louda, Olympia Radotín
Již v minulém týdnu jsme trénovali společně po skupinách, ale bylo to spíš takové zahřívací. Od 3. 12. jsme šli naostro a tím vlastně začala naše příprava. Trénovat budeme třikrát týdně až do Vánoc a odehrajeme dva zápasy. Určitě se sejdeme i mezi svátky, minimálně na jeden trénink a na Silvestrovský fotbálek. No a pak budou zbývat dva týdny, než začnou dohrávky, takže to pro nás znamená šest tréninků a jeden nebo dva přípravné zápasy. Je to takové nezvyklé až divné, ale co se dá dělat. Situace je, jaká je, ale je pro všechny stejná. Přípravné zápasy odehrajeme s mužstvy Cholupic, Libuše, Zbraslavi a o jednom ještě uvažujeme. Přeji všem klidný konec roku, ať se daří, ale hlavně pevné zdraví.

Josef Šimek, Újezd nad Lesy
Přípravu plánujeme, bude kratší než obvykle. Přípravné zápasy zatím připravujeme.

Karel Jeřábek, Újezd Praha 4
Trénovat jsme začali 1. 12. a scházíme se třikrát týdně. Vzhledem k plánovanému začátku mistrovských zápasů 16. 1.2021 se bohužel nevyhneme trénování během svátků. Tentokrát na přípravu nebude tolik času, jako tomu bylo v normálním stavu dříve. To samé bude platit na přípravu na jarní sezonu, kde zřejmě pojedeme bez přestávky. Přípravný zápas máme zatím jeden - 9. 1.2021 s Viktorii Žižkov U19. Vše se bude samozřejmě odvíjet od situace kolem Covid-19.

Petr Majer, Slavoj Podolí
Přípravu jsme začali hned, jak restriktivní opatření dovolila dostat se na hřiště, i když s omezeními. Již předtím kluci měli individuální plán, ale tam to bylo pouze o běhání a posilování. Trénovat budeme do 17. prosince, ještě v sobotu 19. 12. odehrajeme přípravný zápas doma proti Tempu, pak bude následovat volno. Po novém roce začneme 4. ledna, v sobotu 9. ledna nás čeká ještě jedno přípravné utkání doma s Libuší, potom už pomalu půjdeme směrem k mistrovským zápasům.

Pavel Gregor, Admira B
Již od umožnění varianty tréninku v menších skupinách jsme opět začali. A od tohoto čtvrtku trénujeme normálně. Bereme to tak, že vlastně začala obvyklá zimní příprava. Připravovat se tedy budeme i mezi svátky. Do konce roku chceme odehrát alespoň jedno utkání, ideálně dvě. Ihned po vstupu do nového roku, na první dva víkendy před obnovením soutěže, máme již domluveny přípravy se Střešovicemi a se Slivencem. Přeji tímto všem pěkné svátky, hodně zdraví a ať se v lednu skutečně začne!

Jan Kozel, Viktoria Žižkov B
Na soutěž se pečlivě připravujeme a plánujeme být poctivě připraveni. Máme připravený plán přípravných zápasů, které by měly směřovat k prvnímu utkání, které máme naplánované na 17. ledna. Máme první zápas úspěšně za sebou a další zápasy máme před sebou.

Jakub Slezáček, Kolovraty
Aktuálně trénujeme, přes svátky bude volno a po nich opět začneme s tréninky. Pokud situace dovolí, odehrajeme pár přípravných duelů a budeme doufat, že v ten daný termín soutěž opravdu začne. Předjednaného jednoho soupeře už máme. Bohužel ve chvíli, kdy reaguji na otázky, má opět zasedat vláda o zpřísnění na PES 4. Takže případné přípravné zápasy budeme řešit operativně.

Josef Marek, Královice
Příprava na začátek soutěže bude začínat 3. ledna přípravným utkání s Uhříněvsí. V prosinci budeme chodit dvakrát v týdnu trénovat. Další přípravné utkání bude 9. nebo 10. ledna s Lysou nad Labem. Leden a únor budeme trénovat pravidelně dvakrát týdně v Uhříněvsi na umělé trávě.

Viktor Pařízek, Třeboradice
Přípravu jsme prakticky začali hned, jak nám bylo umožněno vrátit se zpět na hřiště. Začali jsme ve skupinkách po šesti a teď po uvolnění nás už nic nelimituje. Budeme trénovat do 18. 12. a v novém roce hned od 4. 1. Přípravná utkáni máme dvě. Jedno sehrajeme ještě letos a druhé jako generálku týden před restartem soutěže.

Vladimír Pokorný, Vyšehrad B
Trénujeme čtyřikrát týdně včetně víkendu a plánuji, že budeme trénovat i mezi svátky. Přátelské utkání odehrajeme jedno s naší U19, teď v sobotu od 10:00 na Vyšehradě. Další zápasy zatím nemáme v plánu.

Petr Procházka, Hostivař
Kluci nejdřív trénovali individuálně, měli za úkol něco naběhat, co komu jejich pracovní povinnosti a vytížení dovolily. Ti mladší víc, ti starší o něco méně, někteří možná vůbec nic. Teď trénujeme třikrát v týdnu. Doufejme, že to půjde takhle dál. Já si ale myslím, že to v lednu zavřou a hrát se nebude. Máme za sebou jeden přípravný zápas s béčkem Viktorky Žižkov, který jsme prohráli 2:3. Připravujeme zápas s Újezdem Praha 4 a béčkem Motorletu, ale nic není jisté. Ještě 19. prosince by měly být Háje. V lednu jeden zápas s Čafkou.

Jan Rajnoch, Motorlet B
Přípravu jsme začali hned jak to bylo možné, nyní trénujeme čtyřikrát týdně plus přípravné zápasy. Před Vánocemi pojedeme na krátké soustředění do Krkonoš. Od 27.12. do 30.12. máme další tréninkový blok a v novém roce se sejdeme hned 3. 1. Plán přípravných zápasů máme: 9. 12. Motorlet B - Zbuzany, 12. 12. MFK Dobříš - Motorlet B, Motorlet B - Hostivař termín bude upřesněn a 9. 1. Motorlet B - Libiš. Ještě jedno přípravné utkání je v jednání, ale uvidíme vzhledem k termínu.

Michal Šimánek, Uhelné sklady
Tak něco málo plánujeme, ale uvidíme co se zas bude dál dít, jelikož se furt něco otvírá a zavírá... tak z toho nejsme moudrý. Samozřejmě bude to náročné, doufáme, že něco potrénujeme a stihneme i naplánovat.
Snažíme se trénovat 2x týdně, ale máme velký problém, nevlastníme umělku a jak všem dovolili trénovat, tak všechno je z tohoto pohledu pro nás těžší, umělky rezervované, tak sháníme hřiště co to jde, ale chodíme na Motorlet a snad tam i odehrajeme nějaký zápas, uvidíme. Nějaké přáteláky máme v plánu odehrát ještě před Vánocemi a pak, jak se zas bude situace vyvíjet. Budeme se snažit na restart co nejlépe připravit.