Foto: Jiří IPSER
Vršovice dostaly ve šlágru I. A třídy šest gólů. Máme dobrý tým, ale Tempo bylo fantastické, řekl trenér Bareš

Vršovice dostaly ve šlágru I. A třídy šest gólů. Máme dobrý tým, ale Tempo bylo fantastické, řekl trenér Bareš

Fotbalisté Tempa dál jedou jako válec I. A třídou. Po osmi kolech jsou bez ztráty bodu na prvním místě tabulky, naposledy odjel ze Lhotky se šestibrankovým přídělem Union Vršovice. Ten pro změnu prohrál podruhé v řadě, když o týden dříve podlehl Spojům 3:4. „Mít tyhle dva zápasy za sebou, to je vražedná kombinace. Ale Tempu musím zatleskat. Pokud budou podávat takové výkony, těžko budou mít v I. A třídě konkurenci,“ uznal Michal Bareš, trenér Vršovic, kterým patří v tabulce A skupiny 5. místo.

Zápas na Tempu byl jednoznačným šlágrem kola. Jak to, že byl tak jednoznačný?
O výsledku jsme měli před zápasem určitě jiné představy. Na Tempo jsme se chystali, viděl jsem ho dřív v jiných zápasech. Výkon, který předvedlo proti nám, byl dominantní, neskutečný, fantastický. Vyhráli naprosto zaslouženě.

V čem váš tým domácí přehráli?
Doplácíme na nezkušenost. Tempo má také mladé hráče, ale přece jen jsou zkušenější a fakt nás přehráli. Zápas byl na umělce, občas někde stála voda, ale třeba zpracování míče, to měli úžasné. Můžeme jen sklopit oči a uznat porážku. A to říkám s vědomím, že nemáme špatný tým. Na takové Tempo, s jakým jsme hráli tentokrát, zatím jen těžko budeme mít. Máme talentované kluky, jen jim ještě chybí víc drzosti, chtěl bych, aby si dovolili víc. Možná by pomohl nějaký zkušenější hráč.

Občas trenéři říkají: kdybychom dali první gól, zápas by vypadal jinak. Byla nějaká šance jít třeba do vedení?
První gól jsme sice mohli dát, ale musím uznat, že na Tempo by to stejně nestačilo. Byla tam třeba ruka ve vápně, jakou proti nám naposledy pískli, tady ne. Ale to se nevymlouvám. Tempo v tomhle utkání hrálo prim. A já mu prostě tleskám.

To není zrovna zvykem, že trenér pochválí soupeře, který mu nasází šest branek. Co vás k tomu vede?
A proč bych to neudělal? Oni to prostě umějí a my to umíme uznat. Předvedli parádní výkon. Vymlouvat se není na co. Samozřejmě je šest inkasovaných gólů na můj vkus hodně. Dva góly, co jsme dostali, byly možná trochu lacinější, ale to nic nemění na tom, že Tempo předvádělo krásné akce. Nebylo to nic na náhodu.

Jak moc v sestavě chybí Kaiser, kterého zlákala nabídka z Pražská teplárenská přeboru a odešel do Újezdu Praha 4?
Odešel nám hráč ze základní sestavy, mluvil jsem o tom, jak nám chybějí zkušenosti. A ještě přijdeme před důležitým utkáním o takového fotbalistu. Přišel za námi, že by to chtěl zkusit. Mrzí mě to, že odešel, ale nemělo cenu mu bránit. Chybí nám, ale nedá se nic dělat, musíme se s tím poprat.

V Unionu sázíte na dobrou partu, cítím, že jste čekal, že takový odchod nepřijde...
Parta žije dál, lidí máme pro áčko a béčko dost. Ale opakuji, že jsem to nečekal. My jsme byli před sezonou na soustředění, odjelo nás tam dvaadvacet, to je parádní počet, když si uvědomíte, jaká je teď doba. Měli jsme tam saunu, bazén, vířivku, kluci běhali po sjezdovkách. Co se týče party, tam je všechno v pořádku.

Pro Vršovice jde o druhou porážku v řadě. Zápas proti Spojům byl vyrovnanější, prohráli jste 3:4. Byl to podle vás hratelnější soupeř než Tempo?
Určitě ano. Ukázala se ale kvalita hráčů Spojů. Na začátku sezony jich ještě polovinu neměli k dispozici, tady už byli kompletní, ti kluci si dovolili v situacích jeden na jednoho. Ke konci zápasu jsme ale dotahovali a v poslední vteřině jsme měli tutovku, kterou jsme dali do gólmana. Klidně to mohlo skončit 4:4. Možná stačilo, kdyby se hrálo o chvíli déle. Když vezmu Tempo a Spoje, byl tam velký rozdíl.

Start do soutěže jste ale zvládli báječně. Po šesti kolech jste měli šestnáct bodů.
To se nám povedlo. Myslím, že hned v prvním kole v Ďáblicích jsme ukázali, že máme sebevědomí. Soupeři jsme vyhověli, když chtěl hrát už v pátek. Kluci byli plní elánu, natěšení. Tam se mi náš výkon hodně líbil a uznali to i tamní fanoušci. Kdybychom jim dali víc gólů, nikdo by se nemohl divit. Pak jsme na to navázali v dalších zápasech. Jen teď jsme vyfasovali za sebou Spoje a Tempo, to je vražedná kombinace.

Ale máte ji za sebou a pokud navážete na dřívější výkony, třeba přijde útok na druhé místo. Co vy na to?
Máme to za sebou, musíme dál pracovat a snažit se to vylepšit. Příště už musíme bodovat. Ale my se taky chceme fotbalem hlavně bavit. Ono nemá cenu někam vyletět, postoupit do přeboru a pak se tam trápit a prohrávat. Samozřejmě, že když se nám bude dařit a skončili bychom třeba druzí, tak se nikdo zlobit nebude. Ale nikam nespěcháme, je možné, že to může přijít třeba za rok, až budeme zkušenější. Teď se ale musíme popasovat s touhle sezonou. Pobavit se o tom, zda získat nějakého zkušenějšího hráče, nebo to nechat být a postupně pracovat na zlepšení. Také je otázka, co se soutěžemi udělá koronavirus. Ale to neovlivníme. Budeme chtít vyhrávat a bavit se fotbalem. Jak to dopadne, to se uvidí.


Šlágr I. A třídy očima trenéra Tempa Petra Vanka
„Nám se zápas vážně povedl, nenašel bych jediný slabší výkon. Výborně hráli všichni. Naposledy v Březiněvsi jsme rozhodli až v závěru, tady jsem cítil, že to kluci chtějí všechno napravit. Na to, jaké bylo počasí, tam byla z naší strany spousta povedených akcí. Z Vršovic jsme měli respekt, proti Spojům hrály velmi dobře. Tenhle zápas jim nesedl, ale jinak se mi Vršovice líbí, pracují s mladými hráči, určitě se zvednou.“



Fotografie