Foto: Martina Klánová
Souhrn přeboru: Předehrávané 15. kolo patřilo hostům
10.08.2020

Souhrn přeboru: Předehrávané 15. kolo patřilo hostům

Jen sedm zápasů mělo na programu předehrávané 15. kolo Pražská teplárenská přeboru. Utkání Třeboradice - Újezd nad Lesy bylo kvůli karanténě hráčů Újezdu odloženo na středu 2. září. V odehraných sedmi zápasech měli jednoznačně navrch hosté. Vyhráli hned pět utkání. Doma dokázal vyhrát jen Újezd Praha 4 a Radotín. Největší překvapení se zrodilo na hřišti Dukly JM, která dostala ve druhém poločase čtyři góly od Hostivaře. Tři body si ještě odvezla Přední Kopanina, Královice, Admira B a Kolovraty.

Újezd Praha 4 - Podolí 4:1 (2:0)
Branky:
17. Jackl, 25. Doležal, 84. Běhounek z penalty, 90.+4 Novák - 48. Podobský. V 9. minutě neproměnil hostující Podobský penaltu. ŽK: 40. Doležal, 88. Pešír, 90.+5 Malčánek - 19. Hrubý, 29. Brezina, 64. Podobský, Rozhodčí: Šaróka - Kučera, Tsarev. Diváků: 115.
Újezd Praha 4: Ježek - Valeš, Jackl, Rosa, Řezníček (80. Tran) - Lupínek (77. Daňhel) - J. Jeřábek (88. Novák), Vrabec, Doležel (80. Pešír), Tomaides - Běhounek (90. Malčánek). Trenér: Karel Jeřábek.
Podolí: Vondrka - Šumník, Červenka, Bednář, Zezula - Brezina (80. Štrajt) - Podobský, Hrubý (80. Svoboda), Rosendorf, Krob - Jůzek. Trenér: Petr Majer.

Hlasy trenérů
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4):
„Začátek zápasu jsme trošku prospali, soupeř navíc nedal penaltu. To nám hodně pomohlo. Pak se nám povedly dvě standardní situace a šli jsme do vedení. Druhou půli se hostům podařilo krásnou brankou snížit na 2:1 a pak jsme se trošku trápili a bylo to pořád na vážkách. Ke konci zápasu jsme to dvěma góly rozhodli, takže jsme spokojení.”
Petr Majer (Podolí): „Vyrovnaný remízový zápas, výsledek ale hovoří jasně. Na první kolo to byl kvalitní zápas. Bylo to soubojové utkání, protože na Újezdě je to hřiště menší. Za mě je ten výsledek krutý, protože jsem byli vyrovnaným soupeřem. V úvodu jsme nedali penaltu a pak jsme dvakrát inkasovali ze standardek, které jsme si nepohlídali. Po přestávce ze standardky snížíme a byl to otevřený zápas. Vypadalo to, že jsou malinko nervozní, protože to asi nešlo tak, jak předpokládali. Pak přišla chyba vzadu a byla z toho penalta na 3:1. Musím se opakovat, ale byl to vyrovnaný zápas.”

Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Antonín Rosa.
Nejlepší hráč Podolí: Stanislav Rosendorf.


Motorlet B - Admira B 1:2 (1:2)
Branky:
38. Simaichl z penalty - 36. Pelikán, 45. Michálek. ŽK: 47. Žižka, 87. Hulinský, 90.+1 Bitto - 50. Milner. Rozhodčí: Král - Stěhule, Hrivík. Diváků: 50.
Motorlet B: Vyčichl - Průša (46. Blažek), Simaichl, Rada, Žižka - Rossmann (57. Hulinský), Štědrý (79. Simandl), Zelenka, Matěj Podzemský (46. Martin Podzemský) - Bitto, Hrabina (72. Pospíchal). Trenér: Jan Rajnoch.
Admira B: Jungr - Drescher (62. Pavlata), Komínek, Heinzel, Škarda - Pelikán (89. Matějka) - Šindelář (75. Skalický), Michálek, Milner (79. Jung), Karvánek (67. Pronyshyn) - Křížek. Trenér: Pavel Gregor.

Hlasy trenérů
Jan Rajnoch (Motorlet B):
„Spokojený nejsem. Absolutně jsme se zkušenějším a důraznějším soupeřem propadli. Nepodali jsme náš optimální výkon, takže zasloužená porážka.”
Pavel Gregor (Admira B): „Soupeř nastoupil v mladé, konsolidované sestavě, hýřil pohybem, bylo vidět, že spolu domácí už delší dobu hrají. My jsme hráli naši hru, v první půli jsme soupeře přehráli a výsledek 2:1 z našeho pohledu byl pro domácí velmi milosrdný. Některé neproměněné šance přímo volaly po skórování. Druhá půle se odehrála za velkého vedra, hra se srovnala, nicméně z brejkových situací jsme měli zápas uzavřít. Chlapcům děkuji za přístup, nasazení a dodržení taktických pokynů. Jsme spokojení, že jsme první kolo zvládli za tři body.”

Nejlepší hráč Motorletu B: Filip Simaichl.
Nejlepší hráč Admiry B: Jakub Michálek.


Dukla JM - Hostivař 1:4 (1:0)
Branky:
25. Novák - 59. Polák, 64. Macháček, 88. Tulinský, 90. Špaček. ŽK: 62. Trávník - 50. Polák, 57. Proskočil. Rozhodčí: Andras - Tikal, Popelka. Diváků: 70.
Dukla JM: Tlustý - Solař, Trávník, M. Lafek (58. Zajíc), Ferreira (78. Tran) - Farkaš, Petrák, Novák - Sklenář, Kotlík, Čermák (78. Budinský). Trenér: Josef Světlík.
Hostivař: Slavík - Kronovetr (37. Tulinský), Penc, Kučera, Laštovka - Turek, Macháček (86. Provazník), Žampa, Špaček - Polák (80. Kadlčík), Proskočil (67. Boubín). Trenér: Petr Procházka.

Hlasy trenérů
Josef Světlík (Dukla JM):
„Já si myslím, že varováním pro nás měla být první šance Hostivaře hned zkraje zápasu. Potom jsme opanovali hru a jednoznačně jsme měli do poločasu utkání rozhodnout. To se nám nepodařilo. Po vyrovnávací brance na nás jakoby padla deka. Hostivař si šla za vítězstvím a my jsme přestali existovat.”
Petr Procházka (Hostivař): „Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře. Šli jsme sami na gólmana. Je škoda, že Špaček udělal kličku, ale netrefil bránu. Od té doby soupeř začal víc hrát a měl víc ze hry. Připadalo mi to, jako bychom měli v první půli svázané nohy. V kabině jsme si něco řekli a začali jsme fungovat. Napadali jsme je a za třicet minut jsme to otočili. Soupeře jsme k ničemu nepustili a přidali jsme ještě další dva góly a hru jsme kontrolovali. Za druhou půli jsme si vyhrát zasloužili.”

Nejlepší hráč Dukly JM: nikdo.
Nejlepší hráč Hostivaře: Jan Špaček.


Zličín - Královice 0:2 (0:1)
Branky:
1. Sus, 50. Pospíšil. ŽK: 58. Ibraimi, 74. Vašut - 90.+2 Sus. Rozhodčí: Kohout - Štípek, Jakl. Diváků: 60.
Zličín: Mareš - Ibraimi, Gröbl, Holoubek, Billý (46. Jíra) - Stýblo, Kokeš (60. Vašut), Kubr, Krpata - Hnízdil (46. Vagner), Jákl (77. Karták). Trenér: Miroslav Vašut.
Královice: Hubínek - Nevařil, Ptáček, Slováček (90.+1 Fischer), Malík - Pospíšil (85. Sedláček), Vacík, Krejča, Formáček (80. Černý) - Marek, Sus. Trenér: Josef Marek.

Hlasy trenérů
Miroslav Vašut (Zličín):
„Když to celkově shrnu, tak jsme prohráli zaslouženě. Už v první minutě jsme prohrávali po vlastní velké chybě. Pak jsme měli krásných patnáct minut a v nich tři až čtyři šance. Bohužel jsme je nedali. Hned na startu druhého poločasu jsme dostali druhý gól a pak už jsme si tam nic nevytvořili. Ke konci to bylo zbytečně nervozní.”
Josef Marek (Královice): „První zápas, první mistrovské utkání, vždycky ukáže sílu mančaftu. My jsme chtěli začít hrát zezadu. To se nám vyplatilo, když jsme dali hned v první minutě gól, který nám domácí doslova darovali. První poločas nebyl ale tak vydařený jako ten druhý. Ten se nám povedl daleko líp. Na domácí jsme nalezli měli tam ještě alespoň tři další vyložené šance. Spokojenost, tři body na úvod jsme potřebovali.”

Nejlepší hráč Zličína: Stanislav Kubr.
Nejlepší hráč Královic: Jakub Pospíšil.


Uhelné sklady - Přední Kopanina 0:3 (0:1)
Branky:
6. Karbulka, 55. Nejeschleba, 88. Boček. ŽK: 61. Sainer, 85. Knyazev - 1. Mejdr. Rozhodčí: Zelený - Gryc, Pytloun. Diváků: 60.
Uhelné sklady: Borský - Jarolímek, Knyazev, Koubek, Ramba - Sainer (85. Müller) - Zilvar, Koc, Šafránek (78. Šístek), Kocourek - V. Klán (46. Stolfa). Trenér: Michal Šimánek.
Přední Kopanina: Cipra - Mejdr (33. Vágner), Tržický, Krejčí, Flaks (44. Hollmotz) - Kučera - Karbulka (58. Mainolfi), Boček, Nejeschleba, Vik - Urban (87.Voborský). Trenér: Daniel Vott.

Hlasy trenérů
Michal Šimánek (Uhelné sklady:
„Zápas se hrál za ukrutného počasí, což bylo pro obě družstva dost vysilující. Dostali jsme rychlou branku, na kterou jsme se snažili zareagovat, ale naše šance jsme neproměnili. Druhý poločas jsme odešli fyzicky a navíc se nám opět nevyhnulo zranění. Soupeř přidal dvě branky a utkání celkově ovládl. Klukům bych chtěl poděkovat za výkon v tomto počasí.”
Daniel Vott (Přední Kopanina): „Jsem rád, že se nám herně i výsledkově povedl vstup do nového ročníku Pražská teplárenská přeboru. Myslím, že kromě asi 15 minut v prvním poločase jsme v utkání dominovali na míči a s přibývajícím časem se projevovala i lepší fyzická kondice našeho mužstva. Navíc dva naši hráči hráli své první soutěžní utkání v dospělém fotbale a zvládli to na jedničku. Jen mě mrzí dvě zranění v prvním poločase. Nyní se musíme připravit na příští víkend, abychom získané body z Uhelek potvrdili doma.”

Nejlepší hráč Uhelných skladů: Ondřej Koc.
Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Ondřej Nejeschleba.


Olympia Radotín - Vyšehrad B 1:0 (0:0)
Branka:
90.+4 Doležal. ŽK: 14. Bazal, 26. Ježdík, 85. Šíl - 63. Kubek. ČK: 76. Bazal - 50. F. Babka. Rozhodčí: Jakl - Stěhule, Stránský. Diváků: 90.
Radotín: Saladiak - Tyburec, Šíl, J. Ježdík (46. Zeman), Bazal - Hollý (66. Podzemský), Kubišta, Císařovský, Doležal - Louda ml. (70. Horníček), Bureš. Trenér: Jaroslav Louda.
Vyšehrad B: Dočekal - Stareček, Novichikchin, Kubek, Pryshlyuk - F. Babka, Macej, Drozd (50. Emelianov), R. Procházka (50. Ratner) - M. Klán (83. V. Markovych), Kankara (82. Topol). Trenér: Vladimír Pokorný.

Hlasy trenérů
Jaroslav Louda (Radotín):
„Tým Vyšehradu byl jednoznačně fotbalovější, nicméně my jsme zápas dovedli do vítězného konce díky obrovské vůli, bojovnosti a zodpovědnosti. Za to kluci zaslouží poděkování. Už proto, že to zvládli v takovém horku. Gól v nastaveném čase jen korunoval naši velkou snahu a úsilí nejen v tomto utkání, ale vlastně i v celé přípravě. Ani jsem nezaregistroval, že soupeř nastoupil bez posil z kádru druholigového A-mužstva, soustředili jsme se na vlastní výkon. Nejradši bych označil za nejlepší hráče všechny, nicméně největší uznání zaslouží Císařovský, který nastoupil se zraněním a zápas odehrál se sebezapřením.”
Vladimír Pokorný (Vyšehrad B): „Pro nás velmi smolné utkání, které jsme měli vyhrát, namísto toho jsme však vyšli nakonec naprázdno. Hru jsme měli pod kontrolou i v době, kdy jsme byli oslabeni o vyloučeného Babku, jenomže z řady gólových příležitostí jsme nebyli sto proměnit ani jednu. Ještě v nastaveném čase za stavu 0:0 měl vyloženou šanci náš kapitán Macej, ale brankář Saladiak ho vychytal a vzápětí jsme inkasovali jediný gól zápasu my. Takže místo výsledku 0:1 to skončilo 1:0 pro domácí. Už v přípravě jsme měli se zakončením problémy, a v prvním mistrovském utkání se tohle bohužel jen potvrdilo. Nastoupili jsme s řadou hráčů, kteří vyšli právě z dorostu, nebo jsou stále ještě dorostenci, a ti ještě nemají potřebné zkušenosti. Jedinou cestou ke zlepšení je proto intenzivně na sobě pracovat se čtyřmi tréninky v týdnu.”

Nejlepší hráč Radotína: Filip Císařovský.
Nejlepší hráč Vyšehradu B: Stanislav Novichikchin.


Viktoria Žižkov B - Kolovraty 1:3 (1:1)
Branky:
7. Štěpánek - 38. Votřel, 66. Gračko, 70. Hájek. ŽK: 53. Souček - 54. Hájek. Rozhodčí: Nepraš - Gryc, Nebáznivý. Diváků: 100.
Žižkov B: Slanina - Mucha, Lanc, Kříž - Studený (59. Faigl), Souček, Fleišman, Vild (57. Kaisler) - Štěpánek (35. Pařízek, 83. Novinský), Blažek, Chytra. Trenér: Miroslav Hlad.
Kolovraty: Bébr - Votřel, Klír (83. Sommer), Hájek, Žitný - Ráža - Gračko (90.+2 Vejr), Hladký (88. Knapp), Kuchta (63. Borek), Hynek (80. Dejmek) - Böhm. Trenér: Jakub Slezáček.

Hlasy trenérů
Miroslav Hlad (Žižkov B):
„Dva rozdílné poločasy. Chtěli jsme soupeře překvapit hrou na tři útočníky. Chtěli jsme hrát hodně vysoko, abychom předešli standardkám, které mají hodně dobré, mají vysoké hráče. Chtěli jsme je napadat a hrát hodně nahoře. To se nám dařilo do dvacáté minuty, kdy jsem byl s naší hrou spokojený. Patřil k tomu i vedoucí gól. Pak se to najednou začalo otáčet, chodili nám do obrany a kluci začali zmatkovat. Vypadl nám jeden útočník, tak jsme posílili obranu, abychom to do poločasu podrželi. Dostali jsme ale nešťastný vyrovnávací gól. Druhý poločas přišlo malé nasazení, malá agresivita. Neměli jsme šanci a z těch málo zkušených hráčů nám dva vyrobili individuální chyby a hráči soupeře jako je Gračko a Hájek, si s tím věděli rady.”
Jakub Slezáček (Královice): „Úvod utkání byl v režii domácích, kteří se dostali i do brzkého vedení. Od nějaké dvacáté minuty jsme ale začali být výrazně nebezpečnější. Po vyrovnání jsme směřovali k otočení skóre a výsledek podle mě odpovídá dění na hřišti.”

Nejlepší hráč Žižkova B: Otakar Fleišman.
Nejlepší hráč Kolovrat: Michal Gračko.



Fotografie