Foto: Pavel Jiřík st.
Dohrávku 22. kola přeboru lépe zvládla rezerva Motorletu
23.04.2019

Dohrávku 22. kola přeboru lépe zvládla rezerva Motorletu

V pondělí se dohrávalo 22. kolo Pražská teplárenská přeboru zápasem Motorlet B - Dukla JM. Tři body nakonec vybojovali domácí a posunuli se na první nesestupovou příčku. Zápas se ale pro ně nevyvíjel dobře. Po půli prohrávali 0:1. Krátce po přestávce se jim podařilo vyrovnat. Když přežili dvě obrovské šance hostů z Jižního Města, tak zvrátili zápas ve svůj prospěch. Rychle zaregovali i na vyrovnávací branku. Skóre se nakonec zastavilo za stavu 4:2.

Motorlet B - Dukla JM 4:2 (0:1)
Branky:
51. Pusch, 61. Kostka, 65. Mařík, 79. Jonáš - 25. Kotlík, 64. Novák. ŽK: hráno bez karet. Rozhodčí: Bočok - Tereba, Andras. Diváků: 100.
Motorlet B: Polomský - Karbulka, Salašovič, Filip, Kučera - Kotrba - Rossmann (82. Blažek), Mařík (80. Sloup), Podzemský (46. Pusch), Jonáš (90. Fiedler) - Kostka (77. Šahini). Trenér: Jiří Hakl.
Dukla JM: Tlustý - Pelc, Petrák, Vidlička (80. Král), M. Lafek - Inneman (75. Hudzieczek), Novák (60. Čermák), Žampa, Pařík (62. Farkaš) - Kotlík, Vrzal (46. Markuzi). Trenér: Josef Světlík.

Hlasy trenérů
Jiří Hakl (Motorlet B):
„Opět jsme měli kostru mužstva z hráčů áčka. V první půli se nám nedařilo držet dobře balon a dostávat ho kolmo dopředu. Po jedné šanci jsme inkasovali, kdy jsme nechali volného Kotlíka, zkušeného hráče, který to parádně uklidil. O půli jsme si řekli, že budeme trpěliví, že začneme rychleji běhat, víc napadat a změnili jsme rozestavení na 4 - 4 - 2. To nám pomohlo, že jsme byli silnější nahoře a podařilo se nám to otočit. Takže za tři body jsme spokojení a doufám, že se dobře připravíme na důležitý zápas s Braníkem.”
Josef Světlík (Dukla JM): „Já bych chtěl především poděkovat domácím, že jsme se mohli na utkání těšit celé Velikonoce, abychom si mohli zahrát proti kvalitnímu soupeři. Klukům nemám co vytknout, až na tu fázi, kdy se utkání lámalo, kdy jsme měli proměnit dvě gólovky a odvézt si tři body. Pak jsme inkasovali a už jsme to nezvládli."

Nejlepší hráč Motorletu B: David Mařík.
Nejlepší hráč Dukly JM: Vlastimil Vidlička.