Slavia a Dukla se aktivně zapojily do projektu „Můj první klub“

Slavia a Dukla se aktivně zapojily do projektu „Můj první klub“

Projekt o „malých“ klubech by jistě nedosáhl takové efektu, kdyby nebylo podpory těch „velkých“. Pražský fotbalový svaz tak uvítal, že se do akce „Můj první klub“ zapojily i prvoligové celky. Své hráče k natáčení, focení a představení svého mateřského klubu zapůjčily i SK Slavia Praha a FK Dukla Praha

„Jsme rádi, že jsme se mohli zapojit do propagace projektu„Můj první klub“, který může řadu dětí přivést k aktivnímu sportování a přímo k fotbalu a který navíc může ukázat, že i z menších a méně známých pražských klubů se mohou dostat na tu nejvyšší úroveň,“ prozrazuje Soňa Nouzáková, tisková mluvčí Slavie.

Právě v dresu červenobílých běhá hned několik fotbalistů, kteří odstartovali svou kariéru v tradičních pražských klubech.

„V současném kádru našeho A-týmu působí vedle řady odchovanců Slavie také množství hráčů, kteří s fotbalem začínali v menších pražských klubech, ať už jde o reprezentanta do 21 let Ondru Petráka, který prošel Dolními Břežany a ABC Braník, útočníka Milana Škodu, který začínal vČAFC Praha, nebo záložníka Martina Hurku, který do Slavie přišel z SK Libuš,“dodává Nouzáková.

Projekt „Můj první klub´“ má jasný úkol. Rozšířit členskou fotbalovou základnu, přivést ty nejmenší k jednomu z nejpopulárnějších sportů na světě a udržet je v kondici.

Tuto filozofii podpořila i FK Dukla Praha. Její hráč Ondřej Vrzal například představil svůj mateřský klub z Libuše.

„V Libuši jsem byl ještě malý, určitě mě ještě převlékala mamka v šatně. V Dukle je to o koncentraci, máme úplně jiné věci. Když jsem byl malý, tak jsem určitě nechodil na masáže jako teď. A taky ta škvára. Nějaký ten kamínek v koleni jsem měl. Takže jsem často přišel domů s brekem a mamka mi je vytahovala z kolen,“ vzpomínal s úsměvem hráč Dukly.

Projekt „Můj první klub" díky webové aplikaci na stránkách www.mujprvniklub.cz nabídne rodičům možnost najít pro své děti nejbližší pražské fotbalové kluby směrem k jejich bydlišti či práci. Každý z do projektu zapojených pražských fotbalových klubů má na internetových stránkách svou kartu s informacemi, jež pomohou rodičům přivést dítě ve správný čas na správné místo a nastartovat tak sportovní kariéru své ratolesti.