Foto: Jiří IPSER
Pražská tipovačka: Jak vidí 24. hrané kolo přeboru Petr Mareš ze Zličína?
03.05.2024

Pražská tipovačka: Jak vidí 24. hrané kolo přeboru Petr Mareš ze Zličína?

Povedenou sezonu prožívají fotbalisté Zličína. V Pražská teplárenská přeboru jim patří průběžné 5. místo se ztrátou čtyř bodů na třetí Vyšehrad, v Teskahor Cupu je tým v semifinále, kde ho čeká Uhříněves. „Momentálně se nám daří vyhrávat jak v soutěži, tedy až na zaváhání s Motorletem B, tak v poháru, kde jsme se dostali do semifinále. To je před naším dalším utkáním velmi důležité, protože nás doma čeká hodně silné Tempo,“ říká Petr Mareš, brankář klubu z Prahy 5, před víkendovým šlágrem přeboru.
Kam až může Zličín v této sezoně vystoupat? „Co se týče ambicí, tak chceme skončit v tabulce co nejvýše. Dá se říct, že pokukujeme i po top trojce, protože tým na to máme. Myslím si, že by se s námi mělo v tomto ohledu počítat,“ tvrdí Mareš, který předkládá svůj pohled na 25. kolo (24. hrané).

Můžete se zapojit také, stačí se přihlásit a natipovat utkání přes platformu Tipeeto, kde se odhadují výsledky přeborových utkání mužů a vybrané šlágry I. A třídy. Tak jako v předešlých sezonách se i na podzim hraje o zajímavé ceny: vítěz bere 100 litrů piva od Gambrinusu a fotbalové vybavení od Macronu, druhý 50 litrů piva, třetí 30 litrů, ocenění ale budou i další v pořadí.


Pražská teplárenská přebor

Braník - Motorlet B, tip 1:3
Motorlet má teď dvě vysoké výhry za sebou a Braníku se naopak dlouhodobě nedaří, což potvrzuje i umístění v tabulce. Hosté budou chtít dále pokračovat na vítězné vlně. Začátek utkání bude patřit Braníku, který vstřelí rychlý gól, ale poločas nakonec skončí 1:2. Ve druhém poločase Motorlet přidá ještě jeden gól a o vítězi bude rozhodnuto.

Žižkov B - Vyšehrad, tip 0:2
Žižkov B bude chtít doma vyhrát, ale přijede soupeř z Vyšehradu, který musí napravit svoji reputaci po prohraném utkání s Kopaninou. Vyšehrad nastoupí do zápasu ve vysokém tempu, který kluci ze Žižkova nezachytí a brzo budou prohrávat po gólu Heřmana, který se prosadí hlavou. Poločas skončí 0:1, v tom druhém se Vyšehradu podaří přidat další branku a utkání dovede do vítězného konce.

Dukla JM - Podolí, tip 1:0
Dukla hraje doma, ale Podolí potřebuje body k záchraně. Podolí přijede s taktikou zataženého bloku a budou hrozit brejky. Domácí naopak budou kombinovat, ale nebude se jim dařit finální fáze. Poločas skončí 0:0. Ve druhém poločase to Podolí více otevře a bude hrát na riziko. To se jim nevyplatí a v 90. minutě dostanou gól po rohu, který dá Kotlík.

Zličín - Tempo, tip 2:1
Hrajeme doma a tam jsme silní. Bude to šlágr kola, na který se těší celá Praha a očekáváme vysokou návštěvu. Tempo se nám pokusí vrátit porážku, kterou s námi na podzim utrpěli. My se na ně naopak kvalitně připravujeme od začátku týdne a přesně víme, co na ně budeme chtít hrát. Vývoj utkání bude ze začátku nervózní z obou stran a první poločas bude spíše oťukávaná. Ve druhém poločase začnou padat branky. První gól dá Ivan Merta hlavou ze standardky. Tempo se bude snažit rychle vyrovnat, a to se jim podaří po gólu Pytlíčka. Druhý gól Zličína dá po střele Martina Kohouta z dorážky Feri. V závěru utkání bude Tempo tlačit, ale gól už nepřidají.

Královice - Přední Kopanina, tip 0:2
Kopanina přijede do Královic pro další výhru, ale domácí jim nedají nic zadarmo. První poločas budou lepší domácí, ale branku se jim nepodaří vsítit. Hosté se naopak budou v prvním poločase hledat. Ve druhém poločase nastoupí Urban a také dá první gól zápasu z penalty. Královice budou chtít vyrovnat, ale v závěru jim dojdou síly a Urban přihraje na další branku a Kopanina si odveze tři body.

Třeboradice - Kolovraty, tip 2:2
Třeboradice sbírají body, naopak Kolovratům se to nedaří a budou to chtít změnit. Domácí budou více aktivní a také dají první gól. Na to hosté zareagují a do konce poločasu vyrovnají. Ve druhém poločase to bude nahoru-dolů a úspěšnější budou hosté, protože po střele Gračka půjdou do vedení. To se budou snažit udržet, ale ke konci utkání domácí vyrovnají ze standardky. Kolovraty si odvedou pouze bod.

Dolní Chabry - Uhříněves, tip 2:0
Souboj na chvostu tabulky, kde oba týmy potřebují body jako sůl. Domácí budou od začátku vysoce aktivní, naopak hosté zalezou a budou čekat na příležitost. V první poločase budou mít domácí dvě velké šance, ale branka nepadne. Do druhého poločasu udělají domácí dvě změny v sestavě, které zápas oživí. Hned v úvodu dají Chabry gól po střele z dálky. Hosté budou stále hrát v bloku a budou čekat na vhodnou příležitost, kterou jim domácí nedají. V půlce druhého poločasu přidají domácí ještě jednu branku a dovedou utkání do vítězného konce.

Střešovice - ČAFC, tip 2:2
Čafka měla kolísavé výsledky, vyměnila trenéra a jak se říká: nové koště dobře mete. Střešovice zase jedou na vítězné vlně, tu budou chtít udržet. V tomto utkání budou dominovat domácí a půjdou brzo do vedení. Do 30. minuty přidají ještě jeden gól. V kabině se hosté naburcují a vstřelí rychlý gól na začátku druhého poločasu. Zbytek bude dost vyrovnaný a oba týmy budou mít hodně šancí na to zápas vyhrát. V závěru se podaří po rohu dát Čafce vyrovnávací gól, trefí se Pyšek.

I. A třída
Újezd Praha B - Kunratice, tip 1:4
Hosté přijedou s vítěznou mentalitou na hřišti to bude vidět od první minuty. Domácí nechytí začátek a Kunratice půjdou brzo do vedení. Do konce poločasu ještě přidají gól z rohu a z penalty. Průběh druhého dějství bude taktéž v režii hostujícího celku, který bude mít jednu šanci za druhou. Jednu z nich ještě využijí a utkání se bude dohrávat za rozhodnutého stavu. Domácí v závěru upraví skóre na konečných 1:4.

Kbely - Radotín, tip 3:1
Domácí na jaře zatím neprohráli a budou v tom chtít pokračovat. Začátek utkání nebude podle jejich představ, budou to hosté, kteří se ujmou vedení, když dají gól z rychlého brejku. To ale bude vše, co Radotín předvede. Zbytek poločasu budou hru kontrolovat domácí a podaří se jim vyrovnat po krásné střele zpoza vápna. Ve druhém poločase Kbely navážou na dobrý konec první půle a vypracují si několik dobrých příležitostí, přičemž dvě z nich využijí a půjdou do vedení. Závěr utkání si pohlídají a budou pokračovat v sérii neporazitelnosti.