Foto: Jiří IPSER
Souhrn 19. hraného kola přeboru: Parádní série Vyšehradu skončila, po šlágru na Tempu se na první místo vrátila Přední Kopanina
31.03.2024

Souhrn 19. hraného kola přeboru: Parádní série Vyšehradu skončila, po šlágru na Tempu se na první místo vrátila Přední Kopanina

Pražská teplárenská přebor má staronového lídra: fotbalisté Přední Kopaniny vyhráli ve šlágru 20. kola (19. hraného) na hřišti Tempa 4:1, poskočili o bod na první místo tabulky a čekali, jak dopadne Vyšehrad proti Kolovratům. Ty zvítězily 2:0 a ukončily tak parádní vyšeradskou sérii: tým z Prahy 4 do té chvíle v přeboru naposledy padl 16. září 2023 na hřišti ČAFC. Od té doby nasbíral 10 výher a jednu remízu, posledních šest zápasů jen vítězil. Teď bude zase nahánět Přední Kopaninu z druhé pozice. Sestupovým místům nadále úspěšně utíkají Třeboradice, které remizovaly 1:1 na půdě Žižkova B a zůstávají tak na jaře jediným neporaženým týmem v soutěži - s 10 body vedou jarní tabulku. Ve Velikonočním kole naopak skončila vítězná jízda Královic, které narazily v derby proti Uhříněvsi, kde padly 0:3. V obtížné situaci směrem k záchraně je poslední Braník, který doma podlehl Dukle JM.

ABC Braník - FK Dukla Jižní Město 1:2 (0:2)
Branky: 56. Bergmann – 25. Brabenec, 32. D. Farkaš. ŽK: 33. Rapant, 48. Platil, 90.+1 Vybíral, 90.+5 Kodytek – 36. Jerie, 50. Krameš. Rozhodčí: Hejma – Nebáznivý, Pytloun. Diváků: 100.
Braník: Paleček – L. Pechač, Vybíral, Kodytek, T. Pechač (64. Lebeda) – Šebák, Pekárek (64. L. Novák), Jesze (77. Macho), Rapant (64. Seidler), Platil – Bergmann. Trenér: Petr Hejduk.
FK Dukla JM: Orlich – Jerie, Solař, Š. Kulhavý, Krameš (68. J. Hovorka) – D. Farkaš, P. Konjevič – Temelkovski, F. Novák, Brabenec (75. Zhabokrytskyi) – Kotlík. Trenér: Josef Světlík.

Ohlasy utkání
Petr Hejduk (Braník): Zápas jsme ztratili v prvním poločase, do kterého jsme vstoupili laxně a vůbec jsme neplnili, co jsme měli. Hosté toho využili a poměrně lacino přišli ke dvougólovému vedení. Takhle se fotbal hrát nedá a o záchranu už vůbec ne. Ve druhém poločase se náš výkon zvedl, soupeře jsme začali přehrávat. Vytvořili jsme si i několik nadějných příležitostí, které bohužel ztroskotaly na naší zbrklosti nebo skvěle chytajícím brankáři Dukly. V závěru jsme byli alespoň vyrovnání hodně blízko, na rozdíl od podzimního utkání, kde soupeř zápas otočil, ale nám se to nepodařilo.
Josef Světlík (FK Dukla JM): První poločas jsme šli za svým, ale opět nám skřípala koncovka, kdy jsme paradoxně vyložené šance promrhali. Pomohly nám dvě nešance, a když nás podržel gólman, šli jsme do šaten za mě v zaslouženém vedení. Do druhé půle vlétl aktivně Braník, ale když už to vypadalo, že tlak přežijeme, tak jsme lacině inkasovali. Pak se dostavila fotbalová křeč, kdy jsme se báli o výsledek a soupeř o to, že musí bodovat. Byla to nekoukatelná holomajzna, ze které nás všechny vysvobodil až konečný hvizd rozhodčího. My si tří bodů velmi vážíme. Už jsme je vzhledem k vývoji soutěže potřebovali, ale musíme přidat ve všech aspektech, abychom je sbírali i nadále.

Nejlepší hráč ABC Braník: Lukáš Bergmann
Nejlepší hráč FK Dukla JM: Dominik Farkaš


SK Čechie Uhříněves - TJ Sokol Královice 3:0 (2:0)
Branky: 31. Peterka, 38. Seniv, 77. Vaněk. ŽK: 17. Kovařík, 40. Seniv, 56. J. Svoboda, 71. Mazanec – 2. Nevařil. Rozhodčí: Štěrba – Tikal, Hruška. Diváků: 110.
Uhříněves: Beránek – Vácha, Podvín, Kovařík, P. Hrubý – Vaněk – M. Blažek (58. Aust), Peterka (80. Bobek), Mazanec, Seniv (80. Kříž) – J. Svoboda (88. Študent). Trenér: Martin Svoboda.
Královice: Hubínek – Nevařil, Šemro, Malík, Sikora – Vacík – J. Pospíšil (89. Borsuk), Janoušek, V. Hruška (89. Staněk), K. Kučera – Misbakhetdinov (78. Semančík). Trenér: René Ollé.

Ohlasy utkání
Martin Svoboda (Uhříněves): Především v první půli se nám utkání vydařilo. I přes jednu slabší pasáž jsme si vytvořili brankové příležitosti, z nichž dvě jsme dokázali proměnit. Po přestávce nás sice soupeř zatlačil, ale až na výjimky naše obrana pracovala spolehlivě. Zápas definitivně rozhodl dobře vyřešený rychlý protiútok.
René Ollé (Královice): Po třech výhrách, kdy jsme byli v roli outsidera, jsme poprvé k derby zajížděli v roli mírného favorita. Bohužel jsme se s touto situací nevypořádali, a to i proto, že domácí na zápas poskládali to nejlepší (Kovařík, Seniv, Podvín, Mazanec), co mohli. Tato čtveřice v minulém kole nehrála a s ní se domácím vrátila neskutečná zkušenost do defenzivy a kvalita do ofenzivy. Nám se naopak objevila absence v podobě Ládyho a Trnky, který nám neskutečně scházel. Zápas byl vyrovnaný a rozhodně konečný výsledek neodpovídá tomu, co se na hřišti dělo. Po zápasovém rozboru jsem si uvědomil, že bylo moje špatné rozhodnutí o přestávce, kdy jsem měl přeskupit řady a udělat nějaká střídání, a proto nesu na této porážce i svůj díl viny. Jinak samozřejmě domácím gratuluji ke třem bodům a jako bonus musím pochválit trávník, který byl perfektně připraven. Tímto výsledkem jsme si bohužel zkazili Velikonoce a nezbývá, než se dobře připravit na domácí zápas proti Tempu a pokusit se získat do tabulky nějaké body.

Nejlepší hráči SK Čechie Uhříněves: Pavel Hrubý
Nejlepší hráč TJ Sokol Královice: Naši diváci, kteří nás přijeli podpořit a my je bohužel zklamali


SK Dolní Chabry - FC Zličín 3:3 (1:1)
Branky: 32. Jírovec z penalty, 70. vlastní Kohout, 79. Strnad – 40. a 58. Kohout, 65. Merta. ŽK: 39. Palma, 60. Jírovec – 31. Košút, 90. Mareš, 90. vedoucí týmu Müller. Rozhodčí: Průša – Šaróka, Tvrz. Diváků: 150.
D. Chabry: Dikusar – Vágner, J. Škurek, Kalous, Š. Veselý – D. Janda (69. M. Škurek), Jírovec, Matějka, Strnad – Chaloupka (90. A. Veselý), Palma. Trenér: Tomáš Vajnar.
Zličín: Mareš – Ondrejka, O. Kučera (90.+2 Havrila), Žák, J. Petrák – Plánička (61. Jiras), Košút, Popovič, Kohout – Merta, Bagou (81. Tuháček). Trenér: Zdeněk Kudela.

Ohlasy utkání
Dominik Janda (Dolní Chabry): Bod bereme. První poločas nabídl šance na obou stranách. Nám dokonce nebyl uznán za stavu 0:0 dle mého pohledu regulérní gól. Poté jsme ubránili nějaké náznaky hostů. Po faulu na Palmu jsme měli možnost zahrávat pokutový kop, který proměnil Jírovec. Co ovšem předcházelo rozehrání penalty, kdy si hlavní rozhodčí nechává nadávat a strkat do sebe a toto chování hráčů Zličína, které bylo na vyloučení, ani nepotrestá žlutou kartou, tomu nerozumím. Po proměněné penaltě jsme bohužel do poločasu nabídli soupeři dvě šance skórovat. Jednu zlikvidoval Dikusar, ale bohužel tu druhou již Zličín využil a srovnal do přestávky skóre. Druhý poločas začal od obou celků stejně aktivně jako končil ten první. Kvůli naší nepozornosti Zličín rychle rozehrál faul na polovině dlouhým míčem k vápnu, kde hostující útočník povedeně trefil a nedal našemu brankáři šanci. Vzápětí můžeme srovnat na 2:2, ale Chaloupka nevyřešil brejkovou situaci správně, a navíc hosté po naší chybě v rozehrávce odskočili do dvoubrankového vedení. Na pohled možná již pro někoho ztracené utkání, ale zvládáme korigovat a během chvilky i vyrovnat na 3:3. Kdyby vyšla pěkná střela Veselého v nastaveném čase, byl by obrat dokonán. Po průběhu utkání je pro nás získaný bod povzbuzením do další záchranářské práce.
Zdeněk Kudela (Zličín): Do utkání již mohl nastoupit jako čerstvá posila Tomáš Košút a byl jsem rád, protože máme početné absence. S tímto soupeřem se jednalo v letošní sezoně již o třetí zápas a říkali jsme si, že bychom to mohli zvládnout. Bohužel předvedený výkon postrádal nasazení, pohyb a byl celkově takový ledabylý. Navíc při našem vedení o dvě branky pětadvacet minut před koncem jsme se již viděli jako vítězové. Naopak domácí šlapali až do úplného konce, a tak si asi získaný bod i zasloužili. Takže nakonec remízu musím považovat za spravedlivou, i když z ní radost nemám. Hrálo se před velmi početnou diváckou návštěvou a jediné, co musím ještě zmínit, a není to moje specialita, je výkon rozhodčího, který nebyl dobrý a odpovídající této soutěži.

Nejlepší hráč SK Dolní Chabry: celý tým
Nejlepší hráč FC Zličín: Martin Kohout


AFK Slavoj Podolí - ČAFC Praha 0:2 (0:0)
Branky: 56. Pyšek, 60. Klymskyj. ŽK: 47. Lukeš, 72. Pyšek, 88. Huňka. Rozhodčí: Šmakal – Kučera, Suchar. Diváků: 70.
Podolí: Šumník – V. Vlasák, J. Hrubý, Čmelík, Krob (62. Jůzek) – Brezina, V. Procházka (83. Šulc) – Kocour, Němeček, Chlum – Podobský. Trenér: Petr Majer.
ČAFC: M. Štěpánek – Fridrich, Machurka, Lukeš, M. Vlasák – Nováček – Pakosta (46. Klymskyj), S. Peake (82. Kubec), Borkovec (69. Huňka), Peričevič (82. Mrázek) – Pyšek (75. T. Peake). Trenér: Pavel Novotný.

Ohlasy utkání
Petr Majer (Podolí): Za přístup k zápasu a jeho odehrání jsme si nezasloužili bodovat, jako by se ani o nic nehrálo. Soupeř byl jednoznačně lepší a zaslouženě zvítězil.
Pavel Novotný (ČAFC): V prvním poločase celkem vyrovnané utkání s větším počtem šancí pro domácí, ale nás podržel brankář Štěpánek. Do druhého poločasu jsme změnili rozestavení a vystřídal Klymskyj, který se stal X faktorem našeho vítězství. Jsem rád, že jsme výhru mohli věnovat ke čtyřicátinám Jirkovi Machurkovi. Za celý tým mu tímto blahopřeji.

Nejlepší hráč AFK Slavoj Podolí: nikdo
Nejlepší hráči ČAFC Praha: Martin Štěpánek a Alexej Klymskyj


FC Tempo Praha - FC Přední Kopanina 1:4 (1:1)
Branky: 6. Trajhan z penalty – 73. a 85. Ptáček, 13. J. Krejčí, 81. Urban. ŽK: 41. vedoucí týmu Koloušek, 89. P. Hovorka (oba FC Přední Kopanina). ČK: 40. Trajhan (Tempo). Rozhodčí: Wulkan – Tvrz, Plášil. Diváků: 250.
FC Tempo: Pacovský – Babický, Schwank, Hampapa, Mastný (74. Kostka) – Šmídek (85. J. Klouček), Rakušan (85. J. Havlíček) – Trajhan, T. Havlíček, Pytlíček (67. Novotný) – Sedlář (67. Ling). Trenér: Petr Vanko.
Kopanina: Matějka – L. Kučera, J. Krejčí, Tržický, P. Hovorka – Asad (85. Schierreich) – Mejdr (71. Bradáč), Hollerbach (46. Mainolfi), F. Zelenka, Ptáček (85. Š. Hájek) – Urban (85. Veleba). Trenér: Daniel Vott.

Ohlasy utkání
Petr Vanko (FC Tempo): Zápas se dělil na dvě půlky, do červené karty a po červené. Do červené karty jsme hráli velmi dobře, měli jsme to pod kontrolou. Dobře jsme drželi míč a měli dobré náběhy. Soupeř toho moc neměl, kromě standardky, kterou bohužel pro nás trefil na 1:1. My jsme také festival vyložených šancí neměli, ale hráli jsme, co jsme chtěli. Byli jsme trpěliví. Po červené kartě jsme museli hrát dlouho v deseti. Bylo to náročné. Vsadili jsme na to, že to zkusíme zavřít a věřili jsme, že nám vyjde jeden brejk. Potvrdilo se i to, co jsme si o půli řekli, že Kopanina tam moc kreativních hráčů nemá, takže jsme je nechali jen centrovat ze strany, kde ty centry ale byly nepřipravené a létalo to všude možně. Bohužel ale jeden centr suprově trefili a Vojta Ptáček rozhodl. Tím bylo asi po zápase.
Daniel Vott (Kopanina): Věděli jsme, že nás čeká strašně těžký zápas, protože Tempo má výborné mužstvo a šikovné hráče. Samozřejmě jsme chtěli vyhrát, mrzí mě jen to, že jsme ve dvaceti stupních museli hrát na umělce. Tempo na to má právo, ale myslím, že k fotbalu to nepatří. Tempo na nás nějakým způsobem vlétlo, což jsme čekali. Byli aktivnější a z toho pramenila i penalta. V mých očích se asi dala písknout, možná nemusela, nevím. Ali hrál balon. Chtěli jsme nechat Tempo trochu hrát a spoléhat na brejky, když tam máme rychlostní hráče po stranách, že bychom chodili do otevřené obrany. Relativně jsme nějaké šance měli, nebo pološance. Celý zápas rozhodlo vyloučení, které bylo v mých očích správné, protože to jsou nebezpečné zákroky, neříkám, že úmyslné. Od té doby Tempo pro mě až nepochopitelně zalezlo a bránilo výsledek. My jsme toho využili, byla jen otázka času, kdy se to povede, naštěstí se to povedlo. Šancí jsme pak měli ještě hodně. Po vyloučení jsme na to reagovali. Vojta Ptáček šel nahoru k Urbymu a byli jsme nebezpečnější. Jim odešel střed pole, Ali tam byl v podstatě sám. Chytil se po příchodu Mainolfi, pak už jsme byli nebezpeční ze stran, což se potvrdilo góly. A všechno korunoval Vojta Ptáček nádhernou střelou. Ta to definitivně zlomila. Zápas by byl asi jiný, kdyby Tempo hrálo v jedenácti. To nám pomohlo, ale to je chyba Tempa, že šli do deseti a nezvládli to. My jsme chtěli v utkání hlavně neprohrát, abychom měli ve vzájemných zápasech navrch. Za určitých okolností bych možná bral i remízu, ale takhle je to určitě lepší. Máme polštář na Tempo a musíme čekat na zaváhání Vyšehradu (to přišlo až pár hodin po skončení utkání na Lhotce). Má velkou sérii, ale každá série někdy skončí, tak doufejme, že i ta jejich.

Nejlepší hráč FC Tempo Praha: Vojtěch Hampapa
Nejlepší hráč FC Přední Kopanina: Jakub Tržický


FC Slavoj Vyšehrad - Sokol Kolovraty 0:2 (0:2)
Branky: 11. Žitný, 41. S. Pokorný. ŽK: 29. Lisa, 38. Vodička, 90.+2 Prýmas – 34. Lechner, 82. Bureš, 90.+1 asistent trenéra Všetečka. Rozhodčí: Stránský – Marek, Pauer. Diváků: 90.
Vyšehrad: Lisa – J. Klíma ml. (46. Kubies), Jáša, Vodička (54. Toman), Pryšljuk – Lískovec, Matějíček, Kazda, Müller – Prýmas, Heřman. Trenér: Jaroslav Klíma.
Kolovraty: Bébr – Ráža, Votřel, Hejno (71. F. Hruška), Žitný – Brom (71. Bureš), Lechner – S. Pokorný (54. Hladký), D. Hájek, Kalenda (79. P. Klouček) – Hynek. Trenér: Jakub Slezáček.

Ohlasy utkání
Jaroslav Klíma (Vyšehrad): Prohráli jsme zaslouženě. Měli jsme asi tak čtyři vyložené šance skórovat, to byla naše příležitost něco se zápasem udělat, jenomže ani jednu z nich jsme neproměnili. Proto jsme také nemohli pomýšlet na obrat v tomto utkání, v němž byly Kolovraty jednoznačně lepším týmem.
Jakub Slezáček (Kolovraty): Vzhledem k dlouhé šňůře Vyšehradu v počtu výher i zápasů bez porážky jsme nastoupili na hřišti vedoucího týmu tabulky s respektem, na druhé straně jsme tušili, že bez distancovaného Miroslava Krivosheeva bude mít komplikovanější přechod do ofenzivy. A to se také potvrdilo, absence stěžejního hráče Vyšehradu byla znát. Měli jsme velmi dobrý vstup do utkání, vytvářeli si šance, brzy dali vedoucí gól a pak před poločasem ještě jeden. Byly tam i další dobře řešené brejkové situace. Navíc jsme hráli velmi dobře v defenzivní fázi, takže poločas podle našich představ. Ve druhé půli jsme už tolik neotvírali hru a naše odhodlání ukončit obě úspěšné série Vyšehradu a současně neinkasovat gól nám vyšly, a to i s přispěním dvou výborných zákroků brankáře Bébra. Vyhráli jsme zaslouženě, protože směrem dopředu jsme byli nebezpečnější než domácí. Za to jsme samozřejmě rádi, protože jsme tu dosáhli cenného výsledku. Také máme trochu rozbitou sestavu kvůli absencím některých hráčů, tolik jako Vyšehrad ale ne.

Nejlepší hráč FC Slavoj Vyšehrad: Jan Toman
Nejlepší hráč Sokol Kolovraty: Martin Hejno


FK Motorlet Praha B - SK Střešovice 1911 2:3 (2:2)
Branky: 7. Okechukwu, 18. Krym – 36. a 53. z penalty Jensen, 26. Bialek. ŽK: 50. Nátr, 87. Cuc (oba FK Motorlet Praha B). Rozhodčí: Hruška – Vojáček, Pazderský. Diváků: 30.
Motorlet B: Šmerda – Musil (44. M. Pokorný), Jurčišin, Čuba – Nátr, Kornacki (66. Sejdija) – Vacek, Cuc, Okechukwu (66. M. Novotný), Krym (75. Klaban) – M. Blažek. Trenér: Lukáš Nachtigal.
Střešovice: Rychlík – Štyks, F. Veselý (33. P. Věchtík), Vyjdák, Bialek (84. Charvát) – D. Věchtík, Šimon (62. Alba), Kříž, Vodrážka (84. Hůlka), Yarullin (33. Máče) – Jensen. Trenér: Stanislav Žuček.

Ohlasy utkání
Filip Fuchsa (asistent trenéra FK Motorlet B): V prvních dvaceti minutách jsme plnili to, co jsme si řekli, tedy hráli jednoduše a nevymýšleli špatné přihrávky a rázem jsme vedli 2:0. Bohužel jsme následně neproměnili samostatný únik, kterým bychom zvýšili skóre na tříbrankový rozdíl. Poté jsme se uspokojili a začali dělat chyby v defenzivě, a tím soupeři dovolili po těchto chybách srovnat na 2:2. Ve druhém poločase jsme se snažili hrát aktivně směrem k soupeřově brance i přesto, že jsme dostali třetí branku z přísně nařízené penalty, ale bohužel jsme v koncovce selhali.
Richard Havlík (Střešovice): Velmi špatný začátek utkání, kdy jsme, boxerskou terminologií, byli ve dvacáté minutě na hozený ručník do ringu. V té chvíli bylo nasnadě zareagovat střídáním a změnou rozestavení. Snížením, klidně gólem kola, jsme se dostali do zápasu a do přestávky zvládli srovnat hru i skóre. Vyrovnání nás samozřejmě pozitivně nastavilo na druhý poločas. Třetí branka padla po sebeobětování našeho hráče, který šel nebojácně do souboje s brankářem. Zbytek zápasu jsme odehráli v touze urvat tři body. Podařilo se, měli jsme i ložené šance zápas rozhodnut dřív.

Nejlepší hráč FK Motorlet Praha B: Amobi Ifechukwu Okechukwu
Nejlepší hráč SK Střešovice 1911: Nicolas Grunnet Jensen


FK Viktoria Žižkov B – SK Třeboradice 1:1 (0:1)
Branky: 54. Buratčuk – 40. Vávra. ŽK: 87. Bazal - 87. Slánský. ČK: 90.+1 R. Klouček, 90.+1 trenér Novák (oba SK Třeboradice). Rozhodčí: Stěhule – Nebáznivý, Prýmas. Diváků: 120.
V. Žižkov B: Borka – Walter, M. Vlček, Mohamed, T. Ret – Kuzma, Vais – Ayo (20. Buratčuk), Žiga (80. Benes), Bazal – Barratt (86. Větrovec). Trenér: Jiří Brunclík.
Třeboradice: Prebsl – J. Hájek, Jurčík, Červenka, R. Farkaš (65. Ježek) – F. Hruška (65. Jahoda), R. Klouček, Slánský, Kraus – Šťovíček (76. Lebovych), Vávra (90. Štegl). Trenér: Jan Novák.

Ohlasy utkání
Jiří Brunclík (V. Žižkov B): Musím přiznat, že jsem z našeho výkonu zklamaný. Strašně nám vázla kombinace, nepřesnost přihrávek, pohyb bez míče a úplně největší problémem byla naše žalostná přechodová fáze. Je možné, že se na našem výkonu podepsalo teplo a tím suchá a rozpálená umělá tráva, ale i s tímto faktem si musíme umět poradit. Výsledek 1:1 je asi spravedlivý, i když nutno dodat, že soupeř měl ve druhém poločase jednu stoprocentní šanci, kterou skvěle zneškodnil náš brankář.
Jan Novák (Třeboradice): Do zápasu jsme vstoupili dobře, byli hodně na míči, nebáli se hrát a byli lepším týmem. Asi po čtvrthodině se začala projevovat rychlá hra mladíků ze Žižkova, zatlačili nás. Do poločasu jsme to ještě přežili bez obdržené branky, a navíc v jeho závěru po standardce šli do vedení. Bohužel po asi deseti minutách jsme neubránili standardku soupeře a zcela volný hráč Viktorky vyrovnal. Do závěru se hrálo vyrovnané utkání, a když jsme nevyužili naší velkou příležitost a v závěru přišlo naše vyloučení, tak zápas skončil remízou. Dle mého názoru asi zaslouženou.

Nejlepší hráč FK Viktoria Žižkov B: Filip Borka
Nejlepší hráč SK Třeboradice: Pavel Červenka