Foto: Redakce
Dětský fotbalový pohár zná všechny finalisty

Dětský fotbalový pohár zná všechny finalisty

Semifinálový týden je za námi a my už známe všechny finalisty, kteří si to v dubnu rozdají o prvenství v Dětském fotbalovém poháru 2024. Všechny čtyři semifinále jsme stihli v jednom týdnu. Každého semifinálového kola se účastnilo osm týmů, které byly rozděleny do dvou skupin po čtyřech. Do finálového kola postoupily dva nejlepší celky z každého semifinálového kola.

1. Semifinále - Sportovní hala Jedenáctka

První semifinálový hrací den nabídl rovnou dvě kola ve sportovní hale Jedenáctka. První semifinálové kolo ovládl tým ZŠ Kuncova 1, který skončil na prvním místě ve skupině B se sedmi body, kdy se hned za nimi se stejným počtem bodů, ale horším skóre, tým ZŠ Jakutská. Ve Skupině A dominoval tým ZŠ Mikulova, který neztratil ani bod a na druhém místě tým ZŠ Spojenců se šesti body. Obě semifinálová utkání dopadla lépe pro celky ze skupiny B, tudíž se ve finále opakoval souboj mezi ZŠ Kuncova 1 a ZŠ Jakutská. Ve skupině nepadla ani branka a zápas skončil remízou - ve finále jsme se mohli těšit na vyrovnaný duel. Oba týmy měly již zaručený postup, ale ještě bylo potřeba rozhodnout, kdo si odveze pohár pro první mužstvo. Výsledek ze skupiny se neopakoval a finále nakonec skončilo 4:0 pro ZŠ Kuncova 1.

2. Semifinále - Sportovní hala Jedenáctka

I druhé semifinálové kolo nabídlo spoustu krásných fotbalových okamžiků. Ve skupině A měly první dva týmy shodně sedm bodů a muselo rozhodnout skóre, protože vzájemný zápas skončil 0:0. Nakonec pomohla jedna jediná branka a z prvního místa postoupila ZŠ Novoborská – 1 a z druhého ZŠ Klíček. Skupinu B ovládl tým ZŠ Jitřní, který se skóre 13:2 neztratil ani bod, na druhém místě se šesti body umístil tým ZŠ Kolovraty. V obou semifinálových zápasech dominovaly týmy, které skončily ve skupinách na prvních místech, a tak čekalo velmi zajímavé finále. Trofej pro první místo vyhrál tým ZŠ Jitřní po výhře 4:2 proti ZŠ Novoborská – 1.

3. Semifinále - Sportovní hala TJ Pankrác

Třetí semifinálové kolo bylo na programu v hale TJ Pankrác. Ve skupině A si to všechny týmy rozdaly o postup. Každý tým si připsal po jednom vítězství a rozhodoval tak každý bod. První místo si s pěti body ukořistil ZŠ Kbely – 1, na druhém místě díky výhře ve vzájemném utkání se třetím týmem skončila ZŠ a MŠ Dolákova. Skupina B tak byla vyrovnaná, první tým ZŠ Kbely - 2 neztratil ani bod, kdy osm branek vstřelil a ani jednu neinkasoval, druhé místo se čtyřmi body obsadil tým ZŠ Hanspaulka. Do finále se posléze probojovaly celky ZŠ Kbely – 2 a ZŠ Hanspaulka, které si zopakovaly již proběhlý zápas ve skupině, který vyhrál tým Kbel 1:0. Ve finálovém klání si Kbely – 2 opět poradily s ZŠ Hanspaulka a vyhrály toto semifinálové kolo po výsledku 3:1.

4. Semifinále - SK Motorlet

Poslední semifinálové kolo se pořádalo v hale SK Motorlet. Oba finalisté vzešli ze skupiny A, kde se do posledního zápasu nevědělo, kdo postoupí dále. Na postupových místech nakonec skončily týmy ZŠ Radlická a ZŠ Řeporyje – 1. Ze skupiny B se do semifinále probojovaly týmy ZŠ Rakovského a Naše škola Praha, které si to po nepodařeném semifinále rozdaly o třetí místo. Ve finále se opakoval zápas, který ve skupině skončil nerozhodně 1:1. Jediný gól nakonec rozhodl, že ZŠ Radlická vyhrála poslední čtvrté semifinálové kolo.

Do finále, které se odehraje v hale Petřiny, se probojovaly týmy:
ZŠ Kuncova – 1
ZŠ Jakutská
ZŠ Jitřní
ZŠ Novoborská 1
Kbely – 2
ZŠ Hanspaulka
ZŠ Radlická
ZŠ Řeporyje - 1


Fotografie