Foto: Jiří IPSER
V poločase jsme to vyhecovali, doma jsme chtěli urvat výhru i kvůli divákům, oddechl si zličínský Hák a chválil klubové mládežníky

V poločase jsme to vyhecovali, doma jsme chtěli urvat výhru i kvůli divákům, oddechl si zličínský Hák a chválil klubové mládežníky

Nepovedený vstup do jara je napraven. Zličín doma vyhrál nad Duklou JM 2:1 a hrdinou zápasu byl střelec vítězné branky František Hák. Dvě velké šance zahodil, aby nakonec rozhodl. Když v 80. minutě vyždímaný střídal, sklízel ovace. Zápas dál prožíval na lavičce. Když se dozvěděl, že utkání bude nastaveno o šest minut, vyhrkl jen: „Cože?“ Zličín nakonec těsnou výhru uhájil a hráči mohli slavit se svými fanoušky i později na zápisném.

Vypadalo to, že vám na výhře hodně záleželo. Nebo takhle hodně prožíváte každý zápas?
Stoprocentně jsme to doma chtěli zvládnout. S Třeboradicemi to bylo tak, že jsme je v první půli do ničeho nepustili, pak jsme dostali blbý gól.

Mluvil jsem s fanouškem, který na tom utkání byl a tvrdil, že to vypadalo tak, že nemůžete prohrát. A stalo se…
Bohužel to tak je. Po inkasovaném gólu jsme vyrovnali. A na konci jsme nepohlídali standardku, konkrétně já. Z toho jsme dostali gól na 2:1. Takže jsme to teď doma chtěli stoprocentně zvládnout.

A zase jste to nerozjeli dobře. Do šatny jste si nechali dát gól. To nebylo příjemné, že?
Měli jsme tři šance, já konkrétně dvě, ani do prázdné jsem to nedal. A místo toho jsme dostali do půle gól. V poločase jsme to tady docela vyhecovali. Chodí sem dost lidí, chodí na nás i mládež. Nejspíš je to nejvíce diváků, co tady v přeboru chodí. Tak jsme to chtěli doma urvat. Navíc po utkání bylo zápisné, tak jsme to chtěli i oslavit.

Tak jste se pod to podepsal vítěznou trefou.
Jsem rád, že jsem to prolomil, protože se mi poslední dobou střelecky nedařilo. Užívám si každý gól. Chodí se dívat malej a vždycky mě hecuje. Takže určitě ten gól je pro mě důležitý. A ještě více vítězství a tři body.

Soupeř si dal vlastní gól krátce po poločase, pak šla Dukla JM i do deseti. To bývá dost ošidné, ale vy jste přesilovku zvládli.
Když jsme u nich hráli před rokem, tak dokonce dohrávali v devíti. To dostali dokonce dvě červené. Prohrávali jsme 1:2 a vůbec jsme se tam nedostávali. Tentokrát nás ta červená karta nakopla, hezky jsme presovali.

Vyloučený byl Vojtěch Brabenec, opora Dukly JM, který hraje hodně důrazně, je vysoký, takže hrozí při standardkách. To asi hodně pomohlo, že musel z placu, co?
Stoprocentně. Jak byl soupeř v deseti, už tolik nemohl hrát. Jak jsme presovali, tak dělala Dukla dost chyb. Měli jsme docela dost šancí. Marlon tam hezky utekl po pravé straně. On je strašně rychlý, v ofenzivě fakt hodně pomáhá. To je hodně dobrá posila.

Po jeho úniku si dal soupeř vlastní gól…
To byl jeho gól. Měl pak i další tři šance, které jsme neproměnili. Ale jinak to bylo super.

Když jste dal gól na 2:1, říkal jste si, že bude vítězný?
Doma se nám minulý rok proti Dukle JM stalo to samé. Vedli jsme 3:2 a v 98. minutě nám právě Brabenec dával gól hlavou po rohu na 3:3. Tak jsme si říkali, že teď si konec musíme pohlídat. Soupeře jsme do ničeho nepustili. Když byla poslední standardka, tak jsme se trochu báli, ale Vojta Brabenec už tam nebyl. Ten je důrazný, vždycky nám dá gól. Dáváme si na něj pozor, ale zase jsme ho neuhlídali. Dobré proto bylo, že už na konci na hřišti nebyl.

Konec utkání jste strávil na střídačce. Bylo to horší, než makat na trávníku?
Stoprocentně. Když už to nemůžete ovlivnit, tak jsem úplně hotovej. Strašně jsem to tlačil a věřil, že to zvládneme.

Po gólu i po utkání jste ale našel sílu a šel jste se radovat s malými fanoušky Zličína.
Stoprocentně jsem tam musel. Oni chodí na všechny zápasy, co můžou. Mají transparenty, fakt nás povzbuzují. Jsou to skvělí kluci a myslím, že málokdo to takhle v přeboru má, že žáci nebo dorostenci takhle chodí a žijí tím strašně moc. Mají i Instagram, kde to propagují. To, že jim jdeme poděkovat, to je odměna. Pro ně, pro nás, pro všechny je tahle výhra.



Fotografie

Související články