Foto: PFS
Výběr Pražského fotbalového svazu končí ve druhém kole Regions Cupu, doplatil na neproměněné šance

Výběr Pražského fotbalového svazu končí ve druhém kole Regions Cupu, doplatil na neproměněné šance

Dva zápasy a dost. Výběr Pražského fotbalového svazu vedený trenérem Aritmy Ladislavem Proškem končí podruhé za sebou ve druhém kole Regions Cupu, národního poháru krajských výběrů mužů. Pražané stejně jako před rokem prohráli na těžkém zasněženém terénu v Blšanech s Karlovarským výběrem 1:4. „Jsme smutní, chtěli jsme postoupit,“ konstatoval trenér Prošek.

Výsledek vypadá poměrně jasně, jaký zápas to byl očima kouče?
Určitě jsme to chtěli a měli zvládnout lépe. V prvních patnácti minutách jsme byli lepší, měli jsme i šance, ale bohužel jsme je nedotáhli do gólového konce. Naopak soupeři se povedlo hned první příležitost proměnit.

Počítám, že první trefa průběh duelu ovlivnila. Bylo to pak těžší?
Do poločasu jsme měli ještě dvě velké šance, kdy šel náš hráč sám. Podruhé jsme trefili tyč, do poločasu se nám skórovat nepodařilo, i když jsme měli i šest rohových kopů.

V poločase jste se jistě hecovali a chtěli něco s výsledkem udělat. Proč se to nepovedlo?
Protože jsme inkasovali rychlý gól a pak přišla slepená branka na 3:0. Hru jsme v tu chvíli otevřeli, nebylo na co čekat. Povedlo se nám sice snížit, ale rychle jsme inkasovali počtvrté a bylo hotovo.

Hrálo se na těžkém terénu, mělo i tohle vliv?
Terén byl pro oba týmy stejný. Jsme rádi, že se hrálo v Blšanech na přírodní trávě. Samozřejmě jsme měli trochu strach, jak to s terénem bude. Ale připravena byla i náhradní varianta s umělkou. Zápas rozhodl první poločas a naše neproměňování šanci.

Utkání se hrálo v době, kdy už skončily krajské soutěže i divize. Jaký byl zájem o zápas, který hráčům prodloužil sezonu?
Je to paradox, ale výběr se skládal hůř, než když se na podzim hrálo. Hráče vyřadila zranění, nemoci i dovolené, na které po podzimu odjeli. Určitě chci moc poděkovat všem klukům, jejich klubům, že je uvolnily, prostě všem, co se na dění kolem krajského výběru podíleli. Dík patří pochopitelně asistentovi Martinu Svobodovi a za Pražský fotbalový svaz i Tomáši Kubrovi. Škoda, že jsme nemohli využít hráče Meteoru, který má fotbalisty pod profi smlouvou. Tenhle turnaj pak nemohli hrát.

Po prvním utkání jste pomýšlel na to, že by bylo ideální si před pokračováním v turnaji absolvovat společný trénink. Povedlo se to?
Bohužel ne. V plánu jsme to měli, ale muselo se to zrušit.

Takže se to mohlo podepsat při proměňování šancí?
To bych ani neřekl, ale součinnost týmu byla lepší na straně soupeře. Když jste spolu na hřišti už před takovým zápasem, pomůže vám to. Karlovarský kraj nás porazil podruhé za sebou, je to škoda, nedá se nic dělat. 

Výběr Karlovarského kraje – Výběr Prahy 4:1 (1:0)
Branka výběru Prahy: 65. Macháček.
Sestava výběru PFS: Lorenc (Aritma) – Komárek (Aritma), Velička (Újezd Praha 4), Dostál (Aritma), Ielitro (Aritma) – Simaichl (Újezd Praha 4), Novotný (Aritma), Baisa (Spoje), Pytlíček (Tempo) – Ladra (Spoje), Jánský (Újezd Praha 4). 
Střídali:
Komárek (Aritma), Trajhan (Tempo), Macháček (Aritma). Připraven do hry: Chindela (Aritma)


Související články