Foto: Jiří IPSER
Hledáme trenéra motivátora, sestup si nikdo nepřeje, říká předseda Hostivaře

Hledáme trenéra motivátora, sestup si nikdo nepřeje, říká předseda Hostivaře

Fotbalová Hostivař volá SOS pro finiš Pražská teplárenská přeboru. Tým v jarní části nejvyšší pražské soutěže nevyhrál a nebezpečně se propadá tabulkou. Čtyři kola před koncem sezony je navíc po konci kouče Petra Procházky bez trenéra. „Přijali jsme jeho rezignaci a teď hledáme trenéra motivátora,“ přiznává David Kronovetr, předseda výboru SK Hostivař.

Jak daleko jsou jednání s novým koučem?
Nějaké schůzky mám domluvené na úterý, další na středu. Uvidíme, jak dopadnou. Jasná je v tuhle chvíli jediná věc, a to, že trénink povede v úterý trenér béčka.

Chápu ale správně, že máte v hledáčku úplně jiného kouče?
Myslím, že je asi každému jasné, že to u nás není o trenérovi. Ale taky je jasné, že hráči nezapomněli hrát fotbal. Takže potřebujeme na ta poslední čtyři kola kouče, u nějž zafunguje motivační wow efekt.

Něco jako platilo v případě Královic, které angažovaly nového kouče a hned naplno zabraly právě proti vašemu klubu?
Přesně tak. Ale na druhou stranu musím také přiznat, že jsme trenérovi Ollému tu jeho premiéru hodně usnadnili. V jedenácté minutě jsme prohrávali o dvě branky.

Trenéru Procházkovi navíc chyběla na hřišti i bojovnost ze strany jeho svěřenců. Byl ze všeho hodně zklamaný, vnímal jste výkon týmu podobně?
Ano, bohužel to tak bylo a nikdo z nás to nečekal. Petr Procházka po utkání přišel a nabídl rezignaci, kterou výbor klubu přijal. Vím, že on je srdcem Hostivařák, takže ho to trápilo. Rozešli jsme se bez konfliktu, známe se třicet let.

Do konce soutěže zbývají čtyři kola, do kdy chcete mít jasno o trenérovi?
Situaci řešíme, do dalšího zápasu na Vyšehradě chceme mít jasno, určitě tam nepojedeme bez trenéra. Všichni si uvědomujeme vážnost situace, protože nám může hrozit v nejhorším i přímý sestup, pokud by to pokračovalo. A to si nikdo z nás nepřeje. Věříme, že se nám povede situaci zlomit, tak dlouhou sérii bez výhry jsem nezažil.

Program SK Hostivař do konce sezony

27. května Vyšehrad - SK Hostivař
3. června Radotín - SK Hostivař
10. června SK Hostivař - Dukla JM
17. června FC Zličín - SK Hostivař



Související články