Foto: Jiří IPSER
Spoje jsou nadstandardní soupeř, proti kterému chceme uspět, ale priorita je postup do přeboru, říká kouč Třeboradic Novák

Spoje jsou nadstandardní soupeř, proti kterému chceme uspět, ale priorita je postup do přeboru, říká kouč Třeboradic Novák

Na podzim fotbalisté Třeboradic nasázeli Pragovce na jejím hřišti pět branek. Teď v jarní odvetě, kdy měl lídr A skupiny I. A třídy výhodu domácího prostředí, byl naopak tým trenéra Jana Nováka rád, že bral výhru 1:0 díky gólu ze závěru utkání. Udržel tak první místo o bod před Dolními Chabry. „Stává se, že nám chybí lehkost, takže musíme některé zápasy urvat zkrátka silou,“ hodnotí Novák.

Na podzim jste měli jasně navrch, proč byla domácí výhra nad Pragou takto těsná?
Byl těžký terén, dlouho nebylo jasné, zda se zápas vůbec bude hrát. Taky na nás proti podzimu hrají soupeři jinak. Co se týče našeho týmu, tak se nestalo nic zásadního.

Gól jste dali až pět minut před koncem, byly šance na vyšší vítězství?
V první půli hra z naší strany vázla, po přestávce jsme začali hrát to, co jsme chtěli. Vávra mohl dát gól i v šedesáté minutě, kdy ale z malého vápna přestřelil branku. I proto si myslím, že bylo naše vítězství zasloužené.

A Třeboradice jsou díky tomu dál v čele tabulky. Ulevilo se vám?
Musím smeknout před Dolními Chabry. Lidé od nich se chodí koukat na naše zápasy, my zase na jejich. Přiznávám, že jsem nečekal, že budou takhle těsně za námi. Klobouk dolů.

Takže jste měl představy, že povedete v tuhle chvíli s větším náskokem?
Dalo se počítat s tím, že budou Chabry nahoře, ale nečekal jsem, že to bude takhle těsně. Myslel jsem si, že budeme mít větší náskok. Bodů máme dost, ale mohlo to být lepší. Mrzí mě zejména dvě domácí ztráty s Vršovicemi a týmem Hájů. Naštěstí nám pomohly Štěrboholy, které při naší ztrátě proti Hájům vzaly body Chabrům.

Jak to, že jste doma dvakrát klopýtli?
Soupeři proti nám hrají důrazně. V prvním případě nám dal gól hráč, který podle mě měl vidět zhruba po patnácti minutách červenou kartu. Ale také si dokážu přiznat, že měl být náš výkon lepší. Klíčové bude, abychom doma zvládli za necelý měsíc zápas s Chabry.

Proměnil se nějak kádr Třeboradic proti podzimu? Pokud vím, zásadní změny jste udělali v létě...
Řekl bych, že v zimě už to byla taková kosmetika. Přišli tři hráči.

Cílem Třeboradic je okamžitý návrat do Pražská teplárenská přeboru, čeká vás ale také čtvrtfinále pohárové soutěže proti Spojům. Berete to tak, že vás ve středu čeká další svátek?
Nám se ten termín tedy zrovna nehodí, protože už v pátek hrajeme soutěžní zápas ve Štěrboholech. Mít tak malou pauzu mezi zápasy není příjemné, kdybychom měli větší náskok, bylo by to samozřejmě příjemnější a dalo by se to brát jinak.

Dáte šanci hráčům širšího kádru?
Budeme chtít uspět, rádi bychom prošli i v poháru dál, ale priorita klubu je jasná, chceme se vrátit do přeboru. Jaká bude sestava, to se budeme rozhodovat podle zdravotního stavu hráčů. Po posledním utkání byli dost pokopaní.

Spoje jasně vedou přebor. Myslím, že by proti nim každý rád hrál a ověřil si, jakou kvalitu směrem k soupeři z nejvyšší pražské soutěže má...
V zimní přípravě jsme si zahráli proti Královicím a Uhříněvsi. Obě utkání jsme vyhráli. Styl soupeřů, kteří chtějí hrát fotbal, nám vyhovuje. Snad to i proti Spojům bude hezký zápas. Je nám jasné, že kádr mají i na přebor nadstandardní. Spoje jsou už teď jasný postupující do divize, o jejich kvalitě není třeba pochybovat. Záleží také na tom, jak k tomu utkání přistoupí.



Související články