Foto: PFS
Známe další postupující do semifinále Dětského fotbalového poháru

Známe další postupující do semifinále Dětského fotbalového poháru

Druhý hrací týden třináctého ročníku Dětského fotbalového poháru je minulostí. V následujícím reportu opět zjistíme, které školy se kvalifikovaly do další fáze turnaje.

Postup domácí školy
V úterý 24. ledna se v pořadí již šesté kolo uskutečnilo v hale na ZŠ Věry Čáslavské. Do turnaje zasáhlo celkem šest škol, a to domácí ZŠ a MŠ Věry Čáslavské, Park Lane, ZŠ Marjánka, ZŠ Hanspaulka, ZŠ genpor. Františka Peřiny a Global Minded ZŠ. Skupinu A s přehledem ovládla domácí škola, kterou do semifinálových bojů doprovodila Park Lane. Ze skupiny B postoupila ZŠ Marjánka a ZŠ Hanspaulka. Úvodní semifinále bylo v jasné režii ZŠ a MŠ Věry Čáslavské, která porazilo ZŠ Marjánku 3:1. Z druhé semifinále slavil postup tým reprezentující školu Park Lane, který na penalty porazil ZŠ Hanspaulku. Finále nám tak nabídlo reprízu souboje ze základní skupiny, kde se z vítězství radovala domácí škola. Finále bylo však vyrovnanější a o konečném výsledku musely rozhodnout pokutové kopy. V nich, stejně jako v semifinále, byl úspěšní tým z Park Lane, který se tak mohl radovat z celkového triumfu.

Penalty k vidění i na Pankráci
Pátého hracího kola se zúčastnilo devět týmů z těchto pražských škol: ZŠ Kavčí Hory, ZŠ Botičská, ZŠ Burešova, ZŠ Eden, ZŠ Compass, ZŠ Vratislavova a ZŠ Victoria. Tým ze ZŠ Kavčí Hory dokázal i přes jednu porážku ovládnout skupinu A. Na druhém místě se o pouze horší skóre umístila ZŠ Botičská. Z druhé skupiny se z postupu radovaly školy ZŠ Burešova a ZŠ Eden. Semifinálová klání byla jasnou záležitostí pro týmy ze skupiny A, které semifinálová klání zvládly celkem jasně 4:0 a 2:0. Finále nám tedy stejně jako den předtím nabídlo reprízu souboje ze základní skupiny. I zde to byl velmi vyrovnaný souboj, který musely rozhodnout pokutové kopy. Pevnější nervy prokázaly děti ze ZŠ Kavčí Hory, které dokázaly překlopit misky vah na svoji stranu a díky tomu se radovaly z celkového triumfu.

Vítěz turnaje neobdržel ani jednu branku
Šesté kolo hostila sportovní hala na Motorletu. Tento turnaj byl v jasné režii týmu reprezentující ZŠ Radlická. V základní skupině tento tým neobdržel ani jednu branku a ovládl svoji skupinu se skórem 19:0! Do semifinále ho doprovodil tým reprezentující ZŠ a MŠ Slivenec. Z druhé skupiny postoupily týmy ze ZŠ Drtinova a ZŠ a MŠ Nebušice. ZŠ Radlická pokračovala v nastaveném trendu ze základní skupiny a po vítězství 9:0 nad ZŠ a MŠ Nebušice se radovala z postupu do finále. Z druhého semifinále postoupila ZŠ a MŠ Slivenec po vítězství na penalty 1:0. Finále bylo opět v jasné režii dětí ze ZŠ Radlická, které po výsledku 4:0 vyhrály celý turnaj.  


Fotografie