Foto: Jiří IPSER
Souhrn 27. kola přeboru: Újezd Praha 4 je dál suverénní, k jistotě přeborového titulu mu chybí tři body
30.05.2022

Souhrn 27. kola přeboru: Újezd Praha 4 je dál suverénní, k jistotě přeborového titulu mu chybí tři body

Fotbalisté Újezdu Praha 4 jsou v jarní části Pražská teplárenská přeboru nadále stoprocentně úspěšní - v sobotu dopoledne porazili poslední Újezd nad Lesy 3:0 a dál suverénně míří k přeborovému titulu. K jistotě prvního místa chybí Újezdu Praha 4 získat ještě tři body ze tří kol, kdy se představí postupně na hřišti Admiry B, Kolovrat a Podolí. Rozhodnuto ale mohlo být už v sobotu, pokud by Dukla JM prohrála s Podolím. A domácí se hodně nadřeli, aby udrželi naději na přeborový triumf: s Podolím prohrávali ještě chvíli před koncem prvního poločasu 0:2, pak ale čtyřmi góly zápas otočili a nadále tak ztrácí šest bodů na Újezd. Na druhé straně tabulky už jsou tři sestupující potvrzení (Újezd nad Lesy, Uhelné sklady, Vyšehrad B). Čtvrté od konce jsou Třeboradice, které o zachování aspoň teoretické naděje na záchranu budou hrát v úterní dohrávce od 18 hodin na hlavním hřišti Žižkova proti jeho béčku.

Uhelné sklady - Admira B 0:3 (0:0)
Branky: 50. vlastní Koc, 77. Horníček, 86. Kurek. Rozhodčí: Borodáč - Hruška, Hejma. ŽK: 39. Ribeiro, 66. Ramba - 22. Milner, 45. Drescher. Diváků: 60.
Uhelné sklady: Borský - Kaisler, Koc, Ramba, Zilvar (46. Sainer) - Konopásek (83. Vrána), Drozd (73. Šafránek), Ribeiro, Šmíd (86. Kouřim) - Klán, Zmeškal. Trenér: Zdeněk Šenkeřík.
Admira B: Šrámek - Horníček, Komínek, Mathauser, Křížek - Drescher (46. Pelikán), Šindelář, Pivoňka (64. Procházka), Kurek (86. Pronyšyn), Horváth (73. Polanský) - Milner. Trenér: František Jakubec.

Hlasy trenérů
Zdeněk Šenkeřík (Uhelné sklady): „Myslím, že jsme Admiru B dlouho trápili. Soupeř si dokonce dal vlastní gól, ale nebyl uznaný. Výsledek je pro nás krutý, naši kluci plnili to, co jsme si řekli. Odmakali to, po zápase jsem jim poděkoval. Čekají nás ještě tři zápasy, pak v klubu končím, Uhelné sklady budou mít španělského trenéra. Chceme to dohrát se ctí.“
František Jakubec (Admira B): „V prvním poločase se hrál bojovný fotbal, Uhelné sklady měly ještě síly, i tak ale neměly šanci. My jsme do přestávky ale také měli jen dvě pološance. O pauze jsme si něco řekli a náš výkon hned vypadal jinak. Po gólu jsme víc drželi míč a domácím ubývaly síly.“

Nejlepší hráč Uhelných skladů: David Šmíd.
Nejlepší hráč Admiry B: Jan Horníček.


Újezd Praha 4 - Újezd nad Lesy 3:0 (2:0)
Branky: 15. Tomaides, 23. Pěnkava, 87. Doležel. Rozhodčí: Kučera - Havel, Plášil. ŽK: 85. Navrátil, 90. Vrabec - 58. Mruvčinský, 61. Maxmilián, 83. Bouška. Diváků: 50.
Újezd Praha 4: Bojčuk - Jankú, Daňhel, Malčánek, Valeš - Jeřábek (57. Navrátil), Vrabec, Řezníček (67. Kaiser), Tomaides (46. Špaček) - Pěnkava - Jůzek (62. Doležel). Trenér: Karel Jeřábek.
Újezd nad Lesy: Pecho - Vanta (87. Polan), Novotný, Cikhart (86. Zeman), Bouška - Maxmilián, Mruvčinský, Duka, Foltman - Heteš, Kohout. Trenér: Josef Šimek.

Hlasy trenérů
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4): „Povinné vítězství. Nepodali jsme nějaký extra kvalitní výkon, na druhou stranu jsme soupeře k ničemu nepustili. Měli jsme strašně moc standardních situací, které jsme řešili špatně. Míče se odrážely tam, kde jsme nebyli, tyhle situace se nám většinou daří řešit. Náběhy z naší strany neměly takovou intenzitu, možná jsme měli špatně pokryté pokutové území… Potřebujeme ještě tři body ze tří kol, abychom vyhráli přebor - to je teď pro nás jasná priorita, i před pohárem.“
Josef Šimek (Újezd nad Lesy): „Hrál první s posledním, neměli jsme co ztratit. Jediný, kdo v tomhle utkání mohl ztratit, byl Újezd Praha 4. Šli jsme do zápasu s tím, že se musíme přizpůsobit terénu a jejich stylu hry, což se nám chvíli dařilo. Bohužel jsme dvakrát byli překonaní, třetí gól byl asi z ofsajdu, ale to už je jedno. Zároveň je potřeba přiznat, že jsme si nevytvořili žádnou vyloženou šanci, bylo to jako na zimním turnaji: nakopni míč a s někým se sraž, nebyl to moc fotbal. Máme jednoho zraněného hráče, další hrál se zraněním celý zápas. Pokračujeme a chceme důstojně odehrát zbytek sezony.“

Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Jakub Pěnkava.
Nejlepší hráč Újezdu nad Lesy: Tomáš Novotný.


Motorlet B - Vyšehrad B 4:2 (2:0)
Branky: 34. Ircing, 45.+1 Kučerka, 50. Rossmann, 89. Krajinský – 55. M. Krivosheev, 59. Lískovec. Rozhodčí: Popelka – Jakl, Suchar. ŽK: 45. Scharf (Motorlet B). Diváků: 60.
Motorlet B: Hlous – Hrabina (78. Václavík), Dolejš, Jacobovici, Kučerka – Ircing (71. Krajinský), Scharf – Rossmann (65. Fleišman), Kochan, Vacek (83. Šírl) – Blažek (90. Konstantinidis). Trenér: Ondřej Walter.
Vyšehrad B: Klomínek (46. Lorenz) – Zdobnický (46. Lískovec), J. Klíma ml., Pryšljuk, Vodička (67. Štěpánek) – M. Krivosheev – Souček, Kankara, Sejdia – Krčmář (56. Babka), Tokar. Trenér: Jaroslav Klíma.

Hlasy trenérů
Ondřej Walter (Motorlet B): „Vedli jsme 3:0, ale nakonec z toho bylo relativně těžké utkání a vítězství si vážím. Při neúčasti trenéra Rajnocha nám trvalo dvacet minut, než jsme se dostali do zápasu, co se týče soubojů a získávání odražených balonů. Až potom jsme začali hrát, co jsme si předsevzali, přidali na rychlosti, důrazu a hráli kolmo na bránu soupeře. Dali jsme krásné dva góly, brzy po zahájení druhé půle i třetí, pak jsme ale nepochopitelně přestali hrát a dvakrát inkasovali na 3:2. Potom už to byla z naší strany křeč, znovu jsme začali prohrávat osobní souboje, ale v závěru utkání se nám podařilo přidat čtvrtý gól. Klukům patří dík, že utkání vcelku solidně zvládli, máme však stále na čem pracovat.“
Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „V prvním poločase jsme jednoznačně Motorlet přehrávali, měli i dostatek šancí, jenomže jsme žádnou neproměnili a naopak sami dvakrát inkasovali z brejků. Ústřední postavou zápasu byl náš bývalý hráč Tomáš Rossmann, který na první dva góly domácích přihrával a třetí dal sám. Přesto se nám ve druhé půli podařilo brzy snížit na 3:2 a sahali jsme i po vyrovnávací brance. Cením si rozhodně toho, že už ve třetím utkání za sebou jsme ani za velmi nepříznivého stavu nehodili flintu do žita a bojovali o výsledek.“

Nejlepší hráč Motorletu B: Tomáš Rossmann.
Nejlepší hráč Vyšehradu B: Petr Lorenz.


Dukla JM - Podolí 4:2 (1:2)
Branky: 59. a 90.+3 Dominik Farkaš,45. Solař, 72. Beneš - 9. Podobský, 27. Sitta. Rozhodčí: Štěrba - Šmakal, Vítek. ŽK: 35. Brabenec, 45. Markuzi, 54. Damián Farkaš, 61. Dominik Farkaš, 90. Petrák - 45. Krob, 76. Janoušek. Diváků:100.
Dukla JM: Tlustý - Solař, Markuzi, Březina, Gill - Damián Farkaš, Dominik Farkaš, Petrák - Kotlík (87. N. Čermák), Brabenec (43. M. Čermák), Beneš (90. Růžička). Trenér: Josef Světlík.
Podolí: Bartoš - Vlasák, Hrubý, Kořínek, Krob - Kocour (78. Trčka), Němeček, Brož, Podobský - Janoušek (77. Brezina) - Sitta (73. Štrajt). Trenér: Petr Majer.

Hlasy trenérů
Josef Světlík (Dukla JM): „Podolí zvládlo vstup do zápasu lépe a zaslouženě šlo do vedení. Bylo to nastavením hlav našich hráčů, stejně tak u kluků mohl ještě doznívat zápas s Kolovraty. Ani za nepříznivého stavu jsme se nevzdali, věřili jsme, že zápas můžeme otočit a ukázalo se to. Tým ukázal srdce, bojoval a za druhý poločas jsme si vítězství zasloužili.“
Petr Majer (Podolí): „Zápas se mi hodnotí těžko, protože jsem zklamaný z výsledku. Náš výkon nebyl vůbec špatný, vedli jsme 2:0 a Dukla si s námi nevěděla rady. V té době tam podle mého názoru byla situace, po které měli jít domácí do deseti, což se nestalo. V deseti by to podle mého už hůř otáčeli... Bohužel se nám pak také nepodařilo dohrát poločas s dvougólovým náskokem. Dukla snížila a vrátila se do hry. Po přestávce nás Dukla přetlačila a vyhrála. Takže to nakonec byla naše klasika, kdy jsme odehráli dobrý zápas se špatným výsledkem.“

Nejlepší hráč Dukly JM: Marek Čermák.
Nejlepší hráč Podolí: Jiří Hrubý.


Zličín - Kolovraty 1:2 (1:0)
Branky: 2. Merta z pen. - 48. Votřel, 55. Ráža. Rozhodčí: Tikal - Kohout, Wulkan. ŽK: 3. Kohout - 61. Ráža, 89. Hejno. Diváků: 50.
Zličín: Mareš - Ibraimi (88. Vajdl), Šindelář, Forejtek, Jíra - Kohout, Lhotský (67. Holakovský) - M. Škrečko (76. Toure), A. Škrečko, Karták (52. Dresher) - Merta. Trenér: Lukáš Mück.
Kolovraty: Morávek - Ponert (43. Holík), Votřel, Vejr, Žitný - Hejno - Ráža, Hájek, Kuchta (81. M. Brom), Kalenda - Gračko (7. J. Brom). Trenér: Jakub Slezáček.

Hlasy trenérů
Lukáš Mück (Zličín): „Kluci ukázali ohromnou bojovnost. Nastoupili jsme přitom s poslepovanou sestavou, hráli kluci z béčka, z dorostu. Ale ukázali jsme, že se nebudeme bát. Kolovraty jsme, myslím, překvapili, hra vypadala dobře. Kluci v utkání odevzdali to, co po nich chci, ukázali jsme sílu. Hráli jsme bojovně, aktivně, měli jsme tlak do zakončení. Zápas výsledkově nedopadl, protože jsme zaspali začátek druhé půle, kdy jsme inkasovali dvě branky. Makáme dál, věřím, že proti Podolí to už přijde.“
Jakub Slezáček (Kolovraty): „První půli jsme byli hrozně nepřesní, volili jsme u vápna domácích špatná řešení a málo se tlačili do zakončení. Po přestávce nám pomohla rychlá vyrovnávací branka, kluci se uklidnili a skóre otočili. Kromě penalty jsme soupeře do ničeho nepustili, Mertu stopeři bezchybně uhráli. I přes veškeré problémy považuji tedy vítězství za zasloužené. Zákrok na Gráču je ale v mých očích likvidační a v amatérském fotbale, kdy jdou všichni v pondělí do práce, naprosto nepřípustný. Chtěl jsem to hodnotit s chladnou hlavou, tak jsem si dal den odstup. Po shlédnutí videa to ale nejde. Druhá minuta, jeho první dotek s míčem, na půlce hřiště zezadu, kdy soupeř nemá žádnou šanci mít míč a faulovaný hráč se nijak chránit. Alias zbavme se jejich nejnebezpečnějšího hráče. Navíc po výhružkách tvrdé hry a že se máme na co těšit, je to v tomhle kontextu opravdu smutné. Důraz ano, hrálo se od podlahy, ale zákeřnost, kdy hráč po prvním doteku v zápase není schopný dojít ani sám do auta, natož se třeba ohnout, to mi teda hnulo žlučí.“

Nejlepší hráč Zličína: Dominik Forejtek.
Nejlepší hráč Kolovrat: Robin Ráža.


Hostivař - Královice 1:3 (1:2)
Branky: 4. Laštovka - 14. Chalupa, 25. Pospíšil, 77. Krivosheev. Rozhodčí: Stěhule - Stránský, Tvrz. ŽK: 20. Slanina, 31. Penc, 34. Sýkora, 39. Chrastina - 45 Kučera, 47. Pospíšil. Diváků: 70.
Hostivař: Provazník - Laštovka, Penc, J. Kučera, Slanina (68. Chyle) - Černý (68. Kronovetr), Sýkora (60. Mucha), Žampa (81. Boubín), Macháček - Chrastina (60. Motl), Lehner. Trenér: Petr Procházka.
Královice: Frýdl - Vlček, Řepka, Lády, Nevařil - K. Kučera, Krivosheev, Vacík, Staněk, Pospíšil - Chalupa. Trenér: Josef Marek.

Hlasy trenérů
Petr Procházka (Hostivař): „Prvních dvacet minut jsme ovládali hru. Dali jsme rychle gól, byla tam tyč, další šance. Místo toho, abychom na půlce přerušili akci, tak s někým někam běžíme a dostaneme gól na 1:1. Pak inkasujeme po rohu a tečeme. Jako kdyby na naše kluky padla deka. Najednou tam nebylo nic. Naši hráči by si měli sednout na zadek. Jdou do zápasu, furt jim něco vytýkáme a furt je to stejný. Děláme stejné chyby. Jestli jsou kluci přetažení, nevím. Po prvních patnácti minutách jsem netušil, že by měl zápas takhle nějak dopadnout.“
Josef Marek (Královice): „Přijeli jsme k zápasu v jedenácti lidech, to je taková naše rutina, aby nebyli kluci naštvaní, že se střídá... Začátek jsme měli ospalý. Dostali jsme gól a mohli inkasovat i další dva. Pak jsme po pěkné akci vyrovnali skóre, vyrovnala se i hra. Postupem času jsme byli i lepší a nakonec jsme zaslouženě vyhráli.“

Nejlepší hráč Hostivaře: David Macháček.
Nejlepší hráč Královic: Alexandr Krivosheev.


Radotín - Přední Kopanina 3:4 (1:2)
Branky: 45.+1 a 90. Bureš, 49. Bužík - 12. a 53. Ptáček, 37. Mainolfi, 57. Urban. Rozhodčí: Pytloun - Zelený, Zima. ŽK: 14. Pavel, 57. Pivnička, 67. Bialek, 72. Maruš. Diváků: 40.
Radotín: Saladiak - Pivnička, Bialek, Maruš, Pavel - Bureš, Císařovský, Doležal, Mašek (46. Kubišta) - Bužík, Kulíšek (70. Dlouhý). Trenér: Jaroslav Louda.
Přední Kopanina: Zavadil - Schierreich, Tržický, Škarda - Mejdr (59. Šultes), Asad, Nejeschleba (67. Vostracký), Mainolfi (46. Kučera), Hovorka (46 Spizzirri) - Urban (58. Hollmotz), Ptáček. Trenér: Daniel Vott.

Hlasy trenérů
Jaroslav Louda (Radotín): „Měli jsme výborný začátek. V první minutě tam byla stoprocentní šance, pak pro údajný ofsajd neplatil gól Bužíka. Nedali jsme a soupeř dvakrát gólově trestal. Povedlo se nám vstřelit kontaktní gól do šatny, o přestávce jsme sáhli ke střídání, aby byla sestava ještě ofenzivnější. Opět ale přišly chyby a soupeř navýšil vedení. Poslední půlhodinu kluci odjezdili. Gól na 3:4 jsme ale dali až v devadesáté minutě. Sudí nastavil dvě minuty a byl neobyčejně přesný. Mrzí mě, že zápas ukončil před naším rohem. Ještě bych chtěl ocenit parádní gól Bužíka do šibenice, kterým vyrovnal na 2:2. To byla nádhera.“
Daniel Vott (Přední Kopanina): „Některým klukům jsme dali volno, chtěli jsme vidět v akci hráče širšího kádru, jak zvládnou přeborový zápas. Vedli jsme o dvě branky, ale nechali jsme si dát do šatny gól. Ve druhé půli jsme dokázali přidat další dvě trefy, ale ze zápasu jsme pak udělali zbytečné drama. Nedali jsme ještě dalších pět šancí.“

Nejlepší hráč Radotína: Štěpán Maruš.
Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Ali Asad.