Foto: PFS
Výběry U13 a U14 postoupily v Mezikrajské soutěži do finále

Výběry U13 a U14 postoupily v Mezikrajské soutěži do finále

V areálu ABC Braník bylo odehráno poslední 7. kolo Mezikrajské soutěže (MKS). Soupeřem výběrů Prahy byly celky Středočeského KFS U13 a U14. Ani dvoubrankové vedení výběru U13 nestačilo na vítězství. Soupeř do poločasu vyrovnal a ve druhém přidal další tři branky. Výsledkem byla prohra 3:5. Výběr U14 porazil velice dobře hrajícího protivníka 3:2 a v celé soutěži neztratil ani bod. Oba výběry postoupily do finálových turnajů MKS: turnaj U14 se uskuteční 31. 5. – 1. 6. 2022 v Pardubickém kraji, U13 odehraje svůj turnaj 7. – 8. 6. 2022 v Třebíči.

Pražský FS U13 - Středočeský KFS U13 3:5 (2:2)
Branky: Korbel, Kubíček, Tajovský – Stehlík 2, Škvor, Ludín, Mašek.
Sestava Prahy: Vávra Vít, Schütz David - Holub Adam, Suchan Mikuláš, Tajovský Herman, Řehák Daniel, Korbel Matyáš, Kuneš Jan, Holub Jan, Filip Jan, Svoboda Jaroslav, Mašek Ondřej, Mach Radim, Mirzoev Gabriel, Kubíček Jan, Krejčí Tobiáš, Klečar Albert, Forejt Lukáš.

Hodnocení: „Utkání se neslo spíše v soubojovém duchu a kvalitě nepomohl ani stav hřiště. Přestože jsme se brzy dostali do dvoubrankového vedení, důrazně hrající soupeř do poločasu srovnal. I ve druhé půli jsme těžko chytali tempo zápasu a důrazné hře jsme se nedokázali vyrovnat. Moc fotbalových akcí jsme bohužel tentokrát neviděli,“ řekl po zápase trenér výběru Ondřej Jura.


Pražský FS U14 - Středočeský KFS U14 3:2 (1:1)
Branky: Topič, Slezák, Amler - Kaulfus, Šic.
Sestava Prahy: Jakisch Leonard, Tutunovič Nicolas - Amler Matyáš, Kovář Martin, Jeřábek Tomáš, Navrátil Teodor, Horváth Patrik, Klepáč Matěj, Kotíšek Vincent, Potměšil Petr, Slezák Dalibor, Topič Jonáš, Ondroušek Radek, Ferenc Tomáš, Roubíček Marek, Sixta Tobiáš, Franěk Matyáš, Slabý Ivan.

Hodnocení: „Proti dobře se pohybujícímu soupeři jsme byli v rozehrávce hodně nervózní a pomalí, hosté se vždy dokázali dostat takzvaně za balon a pak už bylo pro kluky složité přejít kombinací střed hřiště. A jelikož jsme především v prvním poločase v útoku neměli dost pohybu, nemohli jsme si pomoci ani nákopem za obranu. Utkání mohlo klidně skončit obráceným výsledkem a je nutné si přiznat, že pro hosty je konečná prohra nespravedlivá,“ řekl po utkání trenér výběru Martin Lilling.