Foto: Jiří IPSER
Dostat gól v osmé vteřině? To už nikdo nepřekoná, říká trenér Procházka. Hostivařská specialita mu vadí

Dostat gól v osmé vteřině? To už nikdo nepřekoná, říká trenér Procházka. Hostivařská specialita mu vadí

Když hraje Hostivař zápas Pražská teplárenská přeboru, choďte včas. Minule tým kouče trenéra Petra Procházky inkasoval od rezervy Admiry v první minutě a stejný kousek jeho svěřenci předvedli i v Kolovratech Na rozdíl od Admiry B však dovedli utkání aspoň k remíze 2:2. „Dohráli jsme to na kříž, ale jestli si někdo zasloužil nakonec vyhrát, byli jsme to my,“ domnívá se Procházka.

Minule jste se zlobil kvůli brzkému gólu. Přišel další zápas a soupeř vedl ještě dřív. Co se stalo?
Fakt nevím. Minule jsme inkasovali snad ve čtyřicáté vteřině, teď to byl pokus o rekord. Dostali jsme gól v osmé vteřině. Tohle už snad nikdo nemůže překonat. Zase přišla individuální chyba.

V tu chvíli musíte být na lavičce na infarkt, že?
Je to šílené. Na druhou stranu je lepší dostat gól takhle na začátku, kdy na tu situaci můžete reagovat, než když dostanete gól v úplném závěru a zápas skončí. Tím ale neříkám, že takhle je to dobré...

Co s tím můžete dělat?
Těžko můžeme říct rozhodčímu, aby se začínalo až v páté minutě. To samozřejmě žertuji. Možná bychom to po rozehrávce prostě měli nakopnout dopředu a nějak tam ten začátek přežít bez inkasované branky.

Soupeř po tom úvodu moc jasných šancí neměl.
To je zvláštní, že my uděláme na začátku chyby a pak je to vzadu stoprocentní. Na podzim se nám navíc nic podobného nestávalo. Minule jsme dali soupeři fóra a už jsme to nedohnali. Tentokrát jsme do dohráli na kříž.

Diváci aspoň vědí, že se na hostivařské zápasy vyplatí chodit včas.
No, my jsme měli na utkání fotografa a ten ani nestihl pořádně vybalit foťák.

Na druhou stranu je pozitivní impuls, že tým zápas nezabalil.
To je fakt, není jednoduché prohrávat v osmé vteřině o gól a v osmé minutě o dvě branky. My jsme šli do zápasu s nějakým záměrem, chtěli jsme něco hrát a po pár minutách, vlastně po pár vteřinách, to bylo pryč.

Pro změnu vám vyšel start do druhé půle. Tak třeba to takhle někdy vyjde na začátku zápasu. Těšíte se?
Gól na 1:2 z našeho pohledu nám pomohl. Myslím ale, že jsme dost možností měli už během prvního poločasu. Na vstřelený gól se hodně nadřeme a naopak, když uděláme chybu, tak nás soupeř potrestá. Věřím, že kdyby ty naše šance měl třeba Gračko z Kolovrat, tak nějaký další gól přidá.

Takže necháváte také vyniknout gólmana soupeře...
Přesně tak. Ani nevím, koho dal trenér Slezáček jako nejlepšího hráče zápasu za jeho tým, ale vůbec bych se nedivil, kdyby to byl gólman. Soupeři zápas vychytal.

Při hodnocení zápasu jste mluvil o tom, že po týmu chcete určité nové herní prvky. Nemohou ty chyby být následkem toho, že si tým zvyká na nové věci?
Něco na tom být může. My jsme pokorní, herně to z naší strany není špatné. Pokud si v zápase s Kolovraty někdo zasloužil vyhrát, nejspíš jsme to byli my. To, co po klucích chceme, v konečném výsledku nese ovoce. Jsme v soutěži zachránění, můžeme pracovat v klidu. Jen musíme lépe zvládnout ten začátek...



Související články