Foto: Pavel Jiřík st.
V dohrávce přeboru vybojovaly Uhelné sklady proti Žižkovu B první jarní bod
03.05.2022

V dohrávce přeboru vybojovaly Uhelné sklady proti Žižkovu B první jarní bod

Nula na jarním bodovém kontě zhasla i u posledního týmu, který čekal, až nebude ze hřiště odcházet pouze jako poražený. V dohrávce 23. kola Pražská teplárenská přeboru zastavily Uhelné sklady sérii nezdarů a proti Žižkovu B po bezbrankové remíze vybojovaly první bod v odvetné části soutěže. Ani ten už ale jejich sestup do I. A třídy neodvrátí.

Uhelné sklady - Žižkov B 0:0
Rozhodčí: Marek - Tikal, Stěhule. ŽK: 55. Blažek (Žižkov B). Diváků: 100.
Uhelné sklady: Poběška - Kaisler, Ramba, Koc, Zilvar - Begovič, Drozd (60. Sainer), Ribeiro, Stolfa - Klán (82. Konopásek), Zmeškal. Trenér: Zdeněk Šenkeřík.
Žižkov B: Slanina - Poustecký (68. Tulach), Sunday, Kadlec, Kříž - Soukup (46. Minárčin), Fenton (46. Blažek) - Novák, Bouguetouta (68. Šandera), Nabijev (90.+2 Faigl) - Fawzy. Trenér: Ondřej Švejdík.

Hlasy trenérů
Zdeněk Šenkeřík (Uhelné sklady): „Po dlouhé době jsem viděl v našem podání kompaktní tým, který šel za vítězstvím. Nevím, jestli tam byla ze strany našich hráčů zvýšená motivace, když měl soupeř posily, ale v půli i po konci jsem jim mohl pouze poděkovat za výkon. Na utkání bylo docela dost fanoušků, přístup hráčů byl skvělý. Možná se projevilo i to, že z nich spadl tlak, když je už jasné, že Uhelky sestupují. Chtěl bych také poděkovat Viktorce Žižkov, že se souhlasila s přeložením utkání. My jsme se nebyli schopní o víkendu sejít. Hrál se zajímavý a bojovný fotbal.“
Ondřej Švejdík Žižkov B: „Domácí tým vybojoval asi zaslouženou remízu, neměli jsme tentokrát dost brankových příležitostí. Sice jsme hráli víc s míčem, ale naše akce končily nějakých dvacet, třicet metrů před brankou. Uhelky hrozily jen občas, hrály ale na hranici svých možností. My jsme měli v útočné fázi určitě ukázat víc.“

Nejlepší hráč Uhelných skladů: Ondřej Koc.
Nejlepší hráč Žižkova B: Petr Novák.



Související články