Foto: Pavel Jiřík st.
Slivenec trápí absence i série bez výhry, propadl se tabulkou. Z našeho pohledu je postup utopie, přiznává kouč Majer

Slivenec trápí absence i série bez výhry, propadl se tabulkou. Z našeho pohledu je postup utopie, přiznává kouč Majer

Povedená zimní příprava. A pak? Obrovský šok. Fotbalový Slivenec se na jaře v B skupině I. A třídy trápí. Za sedm kol uhrál tři body za nerozhodné výsledky a tabulkou se propadl na průběžné páté místo, manko na postupovou příčku narostlo z jednoho bodu na dvanáct. „Vypadá to v tomhle směru špatně. My hlavně potřebujeme co nejdříve vyhrát,“ říká Aleš Majer, trenér Slivence.

Po podzimu jste byli druzí, co se stalo, že to najednou týmu nejde?
Přišli jsme o Eichlera s Minárčikem, další dva mladí kluci, co chodili z béčka, nejsou k dispozici. Byla tam spousta absencí. V tomhle stavu se nám nepovedly první dva zápasy, přišly dvě nečekané porážky a padla na nás deka. Dáváme dohromady nejen sestavu, ale i hlavu.

Každý trenér vám řekne, že nějaké absence má. Vážně to bylo ve Slivenci tak špatné?
Na absence jsem se nikdy nechtěl vymlouvat. Tohle, co se děje, jsem ale nikdy nezažil. Na zápas s béčkem Kopaniny nás bylo třeba dvanáct... Se Zlíchovem byl na lavičce jeden normálně využitelný hráč, dalšímu klukovi bylo šestnáct a pak jsem se do zápisu napsal pro jistotu sám, kdyby se něco stalo...

Tušil jste hned po prvním utkání, že je zle?
První zápas se nám nepovedl. Stodůlky na nás byly dobře připravené, nám nesedlo ani hřiště. Druhý zápas s Řeporyjemi, který se hrál na Motorletu, jsme jeli samozřejmě vyhrát. Ale nestalo se a zatím se z toho nemůžeme vyhrabat.

Není poslední remíza 2:2 s vedoucí Zbraslaví signálem, že se vše obrací správným směrem?
V posledních zápasech, i když jsme třikrát remizovali, už tam jsou vidět dobré věci. Začíná to nějak vypadat. Teď jsme si v 80. minutě dali vlastní gól, hráli jsme dlouho o deseti.

Vyprazdňuje se marodka?
Velmi lehce. Opravdu se potýkáme s nečekanou situací. Jeden z mladíků si třeba vzal po druhém zápase volno do 30. dubna, a když ten termín přišel, protáhl si ho do konce června. Poprvé v životě se mi taky stalo, že mi mladý kluk v půlce zápasu s Modřany řekl, že už nebude hrát fotbal. Přitom byl dlouho zraněný, pak oddřel celou přípravu a teď přišlo tohle.

Takže se úplně vykašlal na fotbal?
To ne, on se mnou ještě trénuje mládež, ročník 2015/16. V tomhle směru normálně funguje. Nezbývá mi, než to vzít. Nebudu nikoho přemlouvat, když někdo nechce za Slivenec hrát, tak nebude. Když se nás sejde třináct, tak je nás prostě třináct, to je realita.

Tréninkový proces běží, jak má, nebo se na něm také podepsaly zhoršené výsledky?
Jedeme podle plánu. Jeden týden úterý - čtvrtek, další týden úterý, středa, čtvrtek. Nic neměníme. Jen je tam vidět, že nemáme druhého gólmana. Je to pro nás signál, že potřebujeme zkvalitnit kádr. Budeme to samozřejmě řešit.

Čekal bych, že po povedeném podzimu budete mít na lavičce přetlak. Teď už to s postupovými nadějemi vypadá podstatně hůř, že?
Vypadá to špatně, ale pořád se to tam nahoře mlátí. Hraje se ještě o jednadvacet bodů, z pohledu Slivence je slovo postup spíš utopie nebo teorie. V tuhle chvíli je naším prvním cílem co nejdříve vyhrát zápas.

Přijde to už v dalším kole na hřišti předposledních Nebušic?
Nebojím se to říct, pojedeme tam v sobotu vyhrát. Přijde to. Nepochybuji o tom, klukům věřím. Fakt jsem v posledních zápasech viděl věci, které bych tam z naší strany vidět chtěl. Týmy, které jsou nahoře, jsou sebevědomé. My potřebujeme vyhrát zápas. Jakkoliv. Klidně utrápeně, vlastňákem, ale aby to už přišlo.



Fotografie

Související články