Foto: Jiří IPSER
Souhrn 23. kola přeboru: Výhry týmů z první pětky, Újezd nad Lesy získal třetí bod v soutěži
02.05.2022

Souhrn 23. kola přeboru: Výhry týmů z první pětky, Újezd nad Lesy získal třetí bod v soutěži

Překvapení se nekonalo, 23. kolo Pražská teplárenská přeboru nepřineslo žádné nečekané výsledky. Vedoucí Újezd Praha 4 doma rozstřílel Vyšehrad B, Dukla JM zlomila srdnatý odpor Třeboradic až po hodině hry a stále tak ztrácí v boji o první místo tři body. Kolovraty ovládly divokou přestřelku v Královicích (4:7), Újezd nad Lesy získal třetí bod v soutěži po remíze v Radotíně (1:1). Kolo se dohrává v úterý, kdy od 17.30 hostí Uhelné sklady Žižkov B.

Újezd Praha 4 - Vyšehrad B 7:2 (2:2)
Branky: 60. a 85. Jankú, 18. Pěnkava, 32. Tomaides, 55. Doležel, 73. Běhounek, 90.+1 Štefan - 1. Krivosheev, 27. Holan. Rozhodčí: Nebáznivý - Vítek, Tvrz. ŽK: 64. Jackl, 77. Řezníček - 37. Krčmář, 54. Gruntorád. ČK: 82. Gruntorád (Vyšehrad B). Diváků: 80.
Újezd Praha 4: Bojčuk (51. Fišer) - Jankú, Malčánek (46. Vrabec), Jackl, Valeš - Jeřábek (60. Štefan), Pěnkava, Řezníček (80. Kaiser), Tomaides - Doležel (76. Špaček), Běhounek. Trenér: Karel Jeřábek.
Vyšehrad B: Lorenz – J. Klíma ml., Novičichin (21. Holan), Stareček, Pryšljuk – Mareš, M. Krivosheev , Tokar, Klaban – Krčmář, Kubies (46. Gruntorád). Trenér: Jaroslav Klíma.

Hlasy trenérů
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4): „Na začátku zápasu jsme si nejspíš mysleli, že to půjde samo. Taky jsme hned v první minutě dostali gól. Povedlo se nám sice vyrovnat, ale za chvíli jsme znovu inkasovali. Do přestávky jsme opět srovnali, stejně jsme ale udělali nějaké změny. Jakmile jsme šli do vedení a přišel čtvrtý gól, už jsme měli utkání pod kontrolou. Soupeři proti nám nemusí, mají to jednodušší, hrají bez stresu. My jsme v pozici, kdy musíme vyhrát každý zápas. To není pro nikoho jednoduché.“
Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Vzhledem k řadě absencí jsme museli nastoupit se třemi dorostenci v základní sestavě a navzdory konečnému výsledku odehráli dobrý zápas. Ve druhé půli, za stavu 4:2 po faulu na Holana, rozhodčí odpustil domácím jasnou penaltu. Pokud bychom dali v této fázi hry kontaktní gól, Újezd by se ještě třásl o výsledek. V závěru utkání byl vyloučen náš mladší dorostenec Gruntorád a v oslabení jsme pak ještě dvakrát inkasovali.“

Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Patrik Tomaides.
Nejlepší hráč Vyšehradu B: Tomáš Stareček.


Královice - Kolovraty 4:7 (3:3)
Branky: 9. Marek, 11. Krejča, 22. vlastní Klír, 79. Kučera - 17. z pen, 33. a 53. Gračko, 45. a 51. Vejr, 75. Hájek, 90.+5 Votřel. Rozhodčí: Stránský - Šaróka, Hruška. ŽK: 17. Hořický, 19. Marek, 74. Hubínek - 70. Bláha, 89. Gračko. Diváků: 101.
Královice: Hubínek - Nevařil, Hořický, Chalupa, Vlček (58. Řepka) - Pospíšil, Krejča (72. Frýdl), Vacík, Staněk, Kučera - Marek. Trenér: Josef Marek.
Kolovraty: Vávra - Ráža, Votřel, Vejr, Žitný - Borek (14. Klír, 46. Hejno) - Bláha (82. Pokorný), Hájek, Kuchta (76. Holík), Kalenda - Gračko. Trenér: Jakub Slezáček.

Jakub Pospíšil (asistent trenéra Královice): „Proti velmi kvalitnímu soupeři nám chyběla osa týmu Lady, Krivosheev, Malík. Nezačali jsme špatně, do čeho jsme kopli, byl z toho parádní gól. Kučera skóroval po naší klasické akci, ale gól trenéra Pepy Marka byl neskutečný. Soupeř naopak dal gól z penalty, která podle mě nebyla a na 3:3 vyrovnal z otočeného rohu. My jsme o chvíli dřív podobnou situaci přiznali... Nicméně musím přiznat, že Kolovraty mají kvalitu. Ve druhé půli na nás vlétly a mohly dát rychle třeba čtyři góly. Daly dva, ale nakonec stejně přidaly další. I my jsme mohli vstřelit více branek, fanouškovi se ten zápas musel líbit.“
Jakub Slezáček (Kolovraty): „Ani jsme se pořádně nerozkoukali a v 8. minutě prohrávali 0:2, poté hned po zkorigování nešťastnou vlastní brankou 1:3. Kluci se ale dokázali obdivuhodně zvednout a už pár minut po pauze jsme naopak o dva góly vedli my. Pak přišla pasáž, kdy jsme mohli několikrát utkání definitivně rozhodnout a dost toho neproměnili. To se sice hned nestalo, ale celkově jsme s hrou dopředu velmi spokojeni. Vyhrát o tři branky, když jsme dvakrát o dvě prohrávali, je rozhodně cenné.“

Nejlepší hráč Královic: Karel Kučera.
Nejlepší hráč Kolovrat: Michal Gračko.


Zličín - Motorlet B 2:3 (1:2)
Branky: 30. a 62. Merta - 39. Pokorný, 45. Vacek, 74. Jánský. Rozhodčí: Havel - Kučera, Zima. ŽK: 25. Stříška, 35. Žák, 53. Danko, 83. Hájek, 86. Horák - 4. Kučerka, 25. Jánský. Diváků: 70.
Zličín: Danko - Šibrava, Horák, Stříška (85. Hůlka), Hájek - Kaprálik (46. Vajdl), Žák, Kohout, Karták - Jíra (80. Toure), Merta. Trenér: Martin Zahálka.
Motorlet B: Hlous - Průša, Kučerka, Jacobovici Adin, Šírl (67. Žižka) - Pokorný (86. Čuba), Ircing, Scharf, Vacek, (74. Sadi) Zelenka - Jánský. Trenér: Jan Rajnoch.

Hlasy trenérů
Martin Zahálka (Zličín): „Prohráli jsme třetí zápas za sebou, sice se soupeři z horní půlky tabulky, ale i tak to bolí. Chtěli jsme uspět, cítili jsme, že je třeba zvednout si sebevědomí. Soutěž jde do závěrečné fáze a nám vypadli tři hráči, nechytala ani naše jednička Mareš. Narážíme na limity našeho kádru, navíc je jasné, že další zranění budou. Stříška hrál navíc pod prášky. Ve středu nás čeká pohár a pak zápas v Třeboradicích, tam už si musíme jet bez výmluv pro tři body.“
Jan Rajnoch (Motorlet B): „Na to, v jak okleštěné sestavě jsme do zápasu šli, tak jsem s výkonem vážně spokojený. Myslím, že jsme zvítězili zaslouženě, a to jsme ještě nedali penaltu. Slušný fotbal se ale hrál z obou stran. Za tohle vítězství jsem rád, do hry se postupně dostali i tři dorostenci a zvládli to.“

Nejlepší hráč Zličína: Ivan Merta.
Nejlepší hráč Motorletu B: Matyáš Vacek.


Hostivař - Admira B 1:4 (1:2)
Branky: 43. Žampa - 1. Fencl, 13. Pavlata, 64. Horváth, 90. Trnka. Rozhodčí: Zelený - Šmakal, Šterba. ŽK: 37. Penc, 48. Žampa, 76. Macháček - 57. Křížek. Diváků: 30.
Hostivař: Provazník - Chyle (56. Kronovetr), Sýkora (74. Chrastina), Kučera, Laštovka - Macháček, Žampa, Kadlčík (81. Slanina), Černý (56. Mucha) - Penc - Lehner. Trenér: Petr Procházka.
Admira B: Žulevič - Křížek, Komínek, Heinzel, Polanský (46. Trnka) - Horváth (68. Pivoňka), Procházka (81. Drescher), Pelikán (83. Šindelář), Fencl (46. Votlučka) - Kurek - Pavlata. Trenér: František Jakubec.

Hlasy trenérů
Petr Procházka (Hostivař): „Začátek zápasu nás nezastihl v dobrém rozpoložení. Dvacet minut existoval na hřišti jen jeden tým. Nehráli jsme dobře. Umím přiznat chybu, určité věci jsem prokoučoval já. Urostlý Pavlata nás v obraně hodně větral. Za stavu 1:2 jsem věřil, že můžeme utkání otočit. Pak ale přišla další chyba v rozehrávce. Třetí gól to všechno zlomil. Pro diváky to byl hezký zápas, pro mě ne. Admira B vyhrála, dokázala nás trestat.“
František Jakubec (Admira B): „Zápas jsme začali aktivně a rychle jsme se dostali do dvoubrankového vedení. Byli jsme aktivní a měli jsme i další gólovky. Místo toho nás ale chvíli před poločasem soupeř potrestal. Pak jsme se asi dvanáct minut klepali, ale vyrovnat se domácím nepodařilo. Udělali jsme nějaká střídání. Zápas pak rozhodl definitivně třetí gól.“

Nejlepší hráč Hostivaře: Lukáš Lehner.
Nejlepší hráč Admiry B: Timothy Pelikán.


Dukla JM - Třeboradice 4:0 (1:0)
Branky: 36. Inneman, 60. Beneš, 61. Trávník, 70. Brabenec. Rozhodčí: Wulkan - Gryc, Plášil. ŽK: 54. Petrák, 86. Inneman - 64. Jung, 69. Fantík, 72. Chaloupka. ČK: 81. Kundrát (Třeboradice). Diváků: 30.
Dukla JM: Tlustý - Solař, Březina, Inneman, Lafek (81. Růžička) - Damián Farkaš (68. Brabenec), Petrák, Beneš - Trávník (87. Vostárek), Kotlík (63. Markuzi), Čermák (77. Konjevič). Trenér: Josef Světlík.
Třeboradice: Kundrát - Chaloupka, Červenka, Svoboda, D. Hruška (69. Fantík) - F. Hruška (81. Prebsl), Klouček, Jung, Hájek - Viktorin (61. Šťovíček), Polívka (61. Ciolek). Trenér: Jan Novák.

Hlasy trenérů
Josef Světlík (Dukla JM): „Zápas se nám nepovedl. V první půli jsme byli nervózní a nepřesní. Výborným zákrokem nás za stavu 0:0 podržel brankář Tlustý. O půli jsme si museli něco v kabině říct a přišlo zlepšení. Třeboradice ale hrály dobře, jen pak neudržely tempo hry, to rozhodlo. Protočil jsem sestavu o čtyři hráče, blíží se posledních pět kol, tam se soutěž bude rozhodovat.“
Jan Novák (Třeboradice): „Řekl bych, že do šedesáté minuty to byl docela vyrovnaný zápas. Kluky musím za výkon pochválit, prohráli jsme, ale se vztyčenou hlavou. Za stavu 0:0 jsme šli sami na bránu. Místo toho jsme inkasovali z rohu, přitom jsme dobře věděli, že je právě v tomhle Dukla extrémně silná. Hodinu to bylo vyrovnané, pak jsme během chvíle dostali dvě branky a bylo po zápase.“

Nejlepší hráč Dukly JM: Martin Tlustý.
Nejlepší hráč Třeboradic: Marek Jung.


Radotín - Újezd nad Lesy 1:1 (0:1)
Branky: 73. Doležal - 38. Kohout. Rozhodčí: Popelka - Pytloun, Borodáč. ŽK: 60. Pavel - 77. Mruvčinský, 86. Koryta. Diváků: 45.
Radotín: Bártl - Pivnička, Císařovský, Tvrdý, Bureš - Kulíšek (57. Dlouhý), Kubišta, Pavel, Doležal - Louda, Bužík. Trenér: Jaroslav Louda.
Újezd nad Lesy: Pecho - Skotnica, Kodr, Sulek, Bouška - Maxmilián, Mruvčinský, Grečl (34. Foltman), Polan - Kohout (77. Koryta), Heteš. Trenér: Josef Šimek.

Hlasy trenérů
Jaroslav Louda (Radotín): „Narazili jsme opět na naši starou bolest, tou je neproměňování šancí. Měli jsme jich určitě více než naposledy v Třeboradicích. Navíc jsme si nechali dát gól. Ale času bylo dost, věřil jsem, že se taky prosadíme. Je ale pravda, že za první půli jsme si výhru nezasloužili. Po přestávce přišlo zlepšení, měli jsme vyložené šance, byla tam touha po vítězství, ale dokázali jsme jen se štěstím vyrovnat. Blahopřeji trenéru Šimkovi a Újezdu nad Lesy, že při tomhle vývoji bojují a daří se jim dohrát soutěž se ctí.“
Josef Šimek (Újezd nad Lesy): „První půle byla z naší strany lepší. Párkrát se nám povedlo domácí nachytat, ale vytěžili jsme z toho jen jeden gól. Nevybavuji si, že by měl do přestávky soupeř vážnější šanci. I po přestávce jsme měli možnosti k pojištění náskoku, ale neproměnili jsme. Místo toho propadl do sítě centr a my dostali gól vlastně z ničeho. Nechci být nenažraný, ale tenhle zápas jsme určitě mohli vyhrát. Minule jsem nedával žádného nejlepšího hráče, tentokrát bych vybral klidně dva: Kohouta a Boušku.“

Nejlepší hráč Radotína: Antonín Tvrdý.
Nejlepší hráč Újezdu: Vratislav Kohout.


Přední Kopanina - Podolí 4:1 (1:1)
Branky: 30. a 80. Urban, 52. Škarda, 83. Hollmotz - 3. Štrajt. Rozhodčí: Zloch - Kohout, Vondráček. ŽK: 73. Schierreich - 44. Štrajt, 90. Brezina. Diváků: 67.
Přední Kopanina: Zavadil - Mejdr (70. Vostracký), Škarda (83. Huleš), Krejčí, Schierreich - Ptáček (46. Spizziri), Kučera, Mainolfi, Veleba (64. Asad) - Urban, Šultes (60. Hollmotz), Trenér: Daniel Vott.
Podolí: Bartoš – Hrubý, Bednář, Němeček Svoboda – Kocour, Brezina, Brož, Podobský (81. Sitta) - Jeník - Štrajt (72. Janoušek). Trenér: Petr Majer.

Hlasy trenérů
Daniel Vott (Přední Kopanina): „Začátek zápasu byl jako ze zlého snu. Říkali jsme si, abychom neprohrávali a místo toho dostaneme gól už ve třetí minutě a uděláme v tomhle směru rekord. Do půle Dan Urban krásným gólem vyrovnal. Po přestávce jsme začali pracovat lépe a přidali jsme další branky. Naše vítězství mohlo být i vyšší.“
Petr Majer (Podolí): „Výsledek je pro nás abnormálně krutý, protože do třetí inkasované branky byl zápas naprosto vyrovnaný. Šli jsme rychle do vedení, ale pak jsme postupně neuhlídali dvě standardní situace. Zápas ale dál plynul vyrovnaně. Pak přišla naše individuální chyba, což rozhodlo. Pak už se utkání dohrávalo, a když jsme vymysleli další věc, inkasovali jsme i čtvrtou branku. Znovu ale opakuji, je to pro nás absolutně kruté.“

Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Luboš Kučera.
Nejlepší hráč Podolí: Martin Štrajt.