Foto: Pavel Jiřík st.
První výhra Třeboradic? Pro kabinu dobrý, ale všichni víme, jak tabulka vypadá, říká kapitán Viktorin

První výhra Třeboradic? Pro kabinu dobrý, ale všichni víme, jak tabulka vypadá, říká kapitán Viktorin

Kapitán, opora týmu a nově i útočné eso. Trenér Jan Novák při trápení třeboradického týmu v koncovce vysunul v důležitém utkání Pražská teplárenská přeboru proti Radotínu na hrot Petra Viktorina a bojovník s páskou na rukávu se mohl přetrhnout. Skvělý výkon korunoval gólem na 3:1. Třeboradice jsou ale stále na sestupové 13. příčce, když právě na Radotín ztrácejí osm kol před koncem 12 bodů.

Posunul jste se na hrot a hned přišlo první jarní vítězství.
Máme nové dresy, je to v nich... Sice jsme vyhráli, ale nevím, jestli si to divák užil. Fotbal to asi nebyl extra koukatelný. Terén byl těžký, ale to je všude na jaře, takhle po těch deštích.

Když nic jiného, tak jste zastavili šílenou sérii bez výhry. Ulevilo se vám?
Pro kabinu je to určitě dobrý. Je to pozitivní, že se udělaly body. Ale z celkového pohledu... Stav tabulky prostě musíme brát takový, jaký je.

Ze strany hostů zaznělo, že vás mohli definitivně srazit do kolen a místo toho prý Třeboradice ještě dýchají, souhlasíte?
Je to mezi námi a Radotínem o dvanáct bodů, vzájemný zápas máme stejný, u nich jsme prohráli taky 1:3. O to víc nás mrzí, že nepadlo víc branek. Bylo na ně, to je škoda. Fotbal byl hodně otevřený, na obou stranách byly hrozné chyby, nedostupování hráčů.

Vy jste toho naběhal snad i za Tomáše Kadlece, který je kvůli zranění mimo hru a přišel se podívat...
Nevím. Trenér říká, že jsem takovej, že už neběhám. (usměje se)

Tradičně jste i bojoval. Po inkasovaném gólu jste se hodně zlobil a viděl jste i žlutou kartu. Co se tam stalo?
Byl tam souboj, kdy jsem dostal loktem. Soupeř mě chytil kolem krku. Každý musí být soudný. Když člověk rozdává rány, tak musí umět taky nějakou přijmout. Někteří hráči takoví nejsou. To byl takový manýr Císařovského, jestli je to taková hvězda, tak ať je. Žlutá karta pro mě byla oprávněná.

V první půli jste měl tutovku, kterou už jsem viděl v síti. Co vy?
Dobře zasáhl jejich gólman. Myslím, že lépe jsem to trefit nemohl. Možná to dát někam pod klacek. Ale suprově zasáhl brankář. Na tuhle soutěž je fakt dobrý.

Koncovka Třeboradice dlouho srážela. Až do duelu s Radotínem byl maximem jeden vstřelený gól na zápas...
Vojta Polívka dal na jaře už dva. Ale je pravda, že jako tým jsme dávali po gólu. Když jsem proti Radotínu zvýšil na 3:1, tak jsem si oddechl. To už bylo příjemné, hned se lépe hraje. Měli jsme celý zápas víc ze hry. Sice to bylo otevřené, ale víc jsme chtěli.

Slyšel jsem na jaře docela často slova o tom, že by Třeboradicím přebor slušel i dál. To musí bolest po porážkách ještě násobit, že?
Řadu zápasů jsme prohráli už na podzim. Teď na jaře jsme věděli, co nás čeká. Když jsem přišel na zimní přípravu a viděl jsem, že je kádr nezměněný a máme minus osm gólů Roberta Jůzka, tak jsem tomu moc nevěřil. Ale řekl jsem, že to tu dohraju, nechtěl jsem utíkat. Zůstal jsem a pořád chci s Třeboradicemi vyhrávat. Dávám do toho maximum, co můžu.

Zmínil jste odchod střelce Jůzka, jsou tu ale i další absence. V ofenzivě musí scházet Tomáš Kadlec, který je kvůli problémům s achilovkou mimo hru na celé jaro.
Teď po dlouhé době nastoupil Červ (Červenka), dokázal, že je neuvěřitelný, kolik toho dokáže ubojovat. Giggs (Kadlec) je to samé. Hráč, který se sám rozeběhne, dáte mu to tam a on akci vyřeší. Takoví hráči pochopitelně chybí. Když se podíváte, kolik toho odehrál Červ, a Giggs není vůbec, tak si troufnu říct, že s nimi bychom třeba byli někde jinde. Pětačtyřicet bodů bychom asi neměli, ale takhle o záchranu bychom nehráli.

Točíme se pořád v kruhu. Najdete s týmem po první jarní výhře sílu soutěž zdramatizovat?
Budeme chtít vyhrávat, ale zase jsme soudní a dokážeme se reálně dívat na tabulku. Myslím, že je to spíš rozhodnuté. Chceme to důstojně dohrát, vyhrávat chce každý. Příště máme Duklu JM, to může být hodně rychlé vystřízlivění. To je tým z vršku přeboru, patří skoro do divize.

Tak je musíte přestřílet, když dostanete šanci zase na hrotu. To je výzva, ne?
Nevím, co to trenéra napadlo. (usměje se). S Radotínem jsem měl docela dost balonů a nikdo mě moc neatakoval. Tolik prostoru jindy nedostávám. Ale když hrajete se špičkou přeboru, nebo s těmi mladíky v rezervách, tak si zaběháte bez balonu. Dukla má kvalitu na každém postu, s ambicemi, vyhrávají, v kabině je pohoda.

No ale za Újezdem Praha 4 v boji o první místo zaostává a může být trochu pod tlakem povinnosti výhry...
Uvidíme, co to s nimi udělá. Každopádně bude v Kunraticích pěkně hřiště, na to se těším. Vracím se tam po deseti letech, to jsem tam hrával. Tak uvidíme, jak ten návrat oslavím.

Výkon Petra Viktorina na hrotu očima trenéra Jana Nováka
Změnili jsme před zápasem rozestavení, dal jsem Petra na hrot. Myslím, že mu to hodně prospělo. Měli jsme ho tam, aby podržel balon, chtěli jsme tam mít někoho, kdo vyhraje hlavu. Protože my jsme snad nejmenší tým v přeboru, máme všichni metr padesát a takový hráč nám tam chyběl. Měl šance a zaslouženě se dočkal gólu, ale i ty přihrávky a centry od něj byly skvělé. Za mě jeho nejlepší výkon.



Související články