Foto: Pavel Jiřík st.
Trenér Drahokoupil nebude pokračovat ve Zličíně, tým dočasně povede Zahálka
20.04.2022

Trenér Drahokoupil nebude pokračovat ve Zličíně, tým dočasně povede Zahálka

Fotbalový Zličín musí řešit nepříjemnost. Dosavadní kouč Daniel Drahokoupil požádal vedení klubu o uvolnění z pozice hlavního trenéra A mužstva. Za jeho rozhodnutím stojí přetrvávající zdravotní problémy, které mu neumožňovaly být na lavičce mužstva v prvních dvou jarních kolech a nyní znovu proti Újezdu Praha 4. „Danovi děkujeme za odvedenou práci v zimní přípravě a hlavně mu přejeme brzké uzdravení,“ uvedl zličínský klub na svých oficiálních internetových stránkách.

Drahokoupil se vrátil do zličínského klubu v prosinci minulého roku a vedení plánovalo, že dostane dlouhodobější prostor pro práci. Zdravotní problémy, které se nečekaně objevily, však všechno změnily. „Bohužel byly trable větší, než se čekalo. Trenér teď požádal o ukončení spolupráce,“ konstatoval Martin Zahálka, člen Výkonného výboru klubu.

Zdravotní problémy kouče Drahokoupila připravily hned o tři zápasy jarní části Pražská teplárenská přeboru, na lavičce místo bývalého ligisty zaujal právě Zahálka. „Od úterý, kdy přišla žádost Dana Drahokoupila, se otázka trenéra řeší. Určitě hledáme kouče, který bude spolupracovat se Zličínem s delším výhledem,“ prozradil Zahálka s tím, že určitě v roli hlavního trenéra nezvládne fungovat delší čas.

Zahálka má ke kouči Drahokoupilovi hodně blízko, o to víc jej předčasný konec na lavičce Zličína bolí. „Hlavně ať se dá trenér zdravotně dohromady. To je přání nás všech. Zličín je trenéru Drahokoupilovi v čemkoliv k dispozici,“ doplnil Zahálka s tím, že právě on usedne na lavičku Zličína v nedělním utkání Pražská teplárenská přeboru se žižkovskou rezervou.

Zličín je aktuálně na desáté příčce tabulky, když získal třicet bodů. Na třináctý tým tabulky má po 21 odehraných kolech náskok 17 bodů.