Foto: Pavel Jiřík ml.
Fotbalistky Slavie zvítězily i ve třetím derby a titul mají na dosah
19.04.2022

Fotbalistky Slavie zvítězily i ve třetím derby a titul mají na dosah

Třetí derby sezony opět vyznělo lépe pro fotbalistky Slavie, které tentokrát porazily Spartu 4:0. Vršovický celek vede čtyři kola před koncem soutěže o devět bodů a definitivní krok k zisku trofeje může udělat již v neděli na půdě Slovácka.

První příležitost pondělního souboje si vytvořila Sparta, ovšem brankářka Lukášová včasně vyběhla pod nohy Dlaskové. Do vedení tak šla Slavia, když po čtvrt hodiny napřáhla ke střele Szewieczková a její pokus tečovala za záda Vaníčkové Haugstad. Vedoucí tým tabulky tak odcházel do šaten za jednobrankového vedení.

Hned po změně stran nebezpečně střílela domácí Kravchuk, na druhé straně těsně nad branku mířila Cvrčková. Stejně se vedlo i slávistce Šlajsové, ale v 63. minutě se již sešívané mohly radovat podruhé, když se prosadila Černá. Další trefu do sparťanské branky přidala Szewieczková a v samotném závěru ještě upravila skóre na 4:0 Necidová. Slavia tak vede tabulku o devět bodů právě před Spartou a svěřenkyně trenéra Kolomazníka mohou již v neděli definitivně potvrdit zisk mistrovského titulu.

„Musím říct, že od první minuty na hřišti jsem měla pocit klidu, měly jsme to asi od začátku ve svých otěžích, hrály jsme klidně a měly i tlak. Následně to byla taková tradiční hra v derby, kdy to bylo hodně bojovné. Pomohl nám první gól, tím jsme se uklidnily a v šatně si pak řekly pár věcí. Ve druhém poločase už to byla naše jízda a šly jsme si za výhrou,“ popsala třetí derby slávistka Tereza Szewieczková.

Slavia šla do utkání s šestibodovým náskokem, soupeřky musely zvítězit. „Myslím si, že to je pomíjivé, derby jsou specifické a na každý zápas se musíte připravit stoprocentně, což se nám podařilo potvrdit. Ukázaly jsme, že jsme na tom lépe a jdeme za titulem,“ pokračovala záložnice domácích.

Slavia vyhrála i potřetí v sezoně. „Je to asi síla vůle a jak jsem říkala, jdeme si za tím už od začátku, tady jsme to jen na domácím hřišti potvrdily, což nám dává neskutečný vítr do plachet a jsem šťastná,“ svěřila se. Sešívané mají titul nadosah. „Na Slovácku to nebude lehký zápas, budeme to muset potvrdit. Teď si oslavíme výhru v derby, ale ještě nás čekají těžké zápasy. Chceme naši formu potvrdit ve všech utkáních a zvládnout sezonu bez porážky,“ dodala Szewieczková.