Foto: PFS
Dětský fotbalový pohár míří do semifinálové části

Dětský fotbalový pohár míří do semifinálové části

Dětský fotbalový pohár 2022 má za sebou základní část, kterou minulý týden uzavřela dvě poslední kola. Nejprve v úterý v hale na Petřinách na Základní škole Věry Čáslavské a ve středu znovu ve sportovní hale Motorlet v Radlicích.

Sedmé kolo na Petřinách

V úterý 12. dubna jsme letos poprvé zavítali na Prahu 6. Konkrétně do haly na Základní škole Věry Čáslavské, kde se odehrálo sedmé základní kolo za účasti 6 týmů ze škol ZŠ a MŠ Věry Čáslavské, ZŠ Marjánka, ZŠ Na Dlouhém lánu a ZŠ a MŠ Nebušice. Formát byl na tento den uzpůsobený na systém “každý s každým”. Do poslední chvíle nebylo jasné, kdo postoupí do další části turnaje. Na prvním a druhém místě se nakonec umístil tým ZŠ a MŠ Věry Čáslavské a ZŠ Marjánka se stejným počtem 12 bodů. O celkovém vítězi rozhodlo skóre ve prospěch prvního zmíněného. Se stejným počtem 7 bodů skončily týmy i na třetím a čtvrtém místě, ZŠ Na Dlouhém lánu 1 a ZŠ Na Dlouhém lánu 2. Jedinou nepostupující školou se tedy stala ZŠ a MŠ Nebušice, která brala konečné páté místo.

Závěrečné základní kolo za účasti 11 týmů

Poslední základní kolo se uskutečnilo ve sportovní hale Motorlet a absolvovalo ho 11 týmů z 6 základních škol. O poslední čtyři postupová místa se utkaly školy ZŠ a MŠ Zličín, ZŠ Na Beránku, ZŠ Novoborská, ZŠ Jana Wericha, ZŠ Podbělohorská a ZŠ a MŠ Perunova. Týmy byly rozděleny do dvou skupin. Z první skupiny si nejlépe vedl tým ZŠ Novoborská 1 a ZŠ Jana Wericha, z druhé to byl tým ZŠ a MŠ Zličín 1 a ZŠ Na Beránku 1. Tyto čtyři týmy nejen braly poslední postupová místa do semifinálové části turnaje, ale také se ještě utkaly o celkové vítězství v posledním základním kole. První místo obsadil tým ZŠ Novoborská 1, druhé místo ZŠ Jana Wericha, třetí ZŠ Na Beránku 1 a čtvrté ZŠ a MŠ Zličín 1.

Semifinálová kola

Z osmi základních kol postoupily vždy čtyři nejlepší týmy, kteří se nyní utkají v semifinálové části 12. ročníku tohoto velkolepého turnaje. Semifinálová kola proběhnou tento týden od úterý 19. 4. do čtvrtka 21. 4. V úterý se odehrají dvě semifinále zároveň ve sportovní hale Jedenáctka na Chodově, ve středu zavítáme do Exe Sport Aréna na Braníku a poslední čtvrté semifinále se odehraje v hale na Motorletu.

Z 32 týmů postoupí pouze osm do velkého finále, které je naplánováno na středu 27. dubna v hale na Petřinách.

  1. semifinále - úterý 19. 4. hala Jedenáctka
  2. semifinále - úterý 19. 4. hala Jedenáctka
  3. semifinále - středa 20. 4. Exe Sport Arena
  4. semifinále - čtvrtek 21. 4. hala Motorlet


Finále - středa 27. 4. hala Petřiny


Fotografie