Foto: Jiří IPSER
Přeborová tipovačka: 21. kolo očima Martina Daňhela z Újezdu Praha 4
14.04.2022

Přeborová tipovačka: 21. kolo očima Martina Daňhela z Újezdu Praha 4

Martin Daňhel patří k velkým oporám Újezdu Praha 4, který se po výhře ve šlágru s Duklou JM (3:2) vyšvihl na první místo Pražská teplárenská přeboru. „Zápas s Duklou byl svátek fotbalu v Praze. S výsledkem jsme moc spokojení, protože jsme věděli, že to bude strašně těžké. Dukla má dobrý kádr, což se i potvrdilo,“ říká Daňhel. „Na naší umělce jsme přeci jen více zvyklí my: šlo o souboje, rychlé náběhy, důraz a standardky – ty jsou vždycky základ úspěchu. Moc koukatelné to nebylo, ale tři body bereme.“

Újezd Praha 4 odskočil o tři body na prvním místě a ve zbylých deseti kolech bude chtít uhájit pozici lídra. Začne v pátek na hřišti Zličína. „Říkat fráze, že jdeme od zápasu k zápasu, to nechci. Snad jen, že bychom byli strašně hloupí, kdybychom teď nepotvrdili tak pracně získané body ze zápasu s Duklou. Pak je hned na řadě pohár, tyhle zápasy mám rád, protože se potkáme se soupeři, které často nevídáme,“ naráží Daňhel na středeční pohárové utkání proti Spojům. „Fotbal si teď užívám asi nejvíc za celou kariéru. Jsem realista a vím, že kvůli mému věku se už moje aktivní činnost pomalu chýlí ke konci a každý zápas je znát. Ale pražský double by byl pěkný…,“ zasní se 41letý obránce.

Tady jsou jeho tipy. Výsledky můžete odhadovat i vy na webu Tipeeto.

Pražská teplárenská přebor

Vyšehrad B - Uhelné sklady, tip 2:1
Uhelky mají špatnou sezonu a na Věšáku to asi nezlepší. Ale šance by tu byla – to kdyby nastoupil trenér Zdenda Šenkeřík. Určitě by ještě dnes patřil k těm lepším na hřišti…

Královice – Újezd nad Lesy, tip 4:0
Tipuji hodně gólů, které dají domácí. Újezd asi míří k sestupu, takže si Královice s chutí zastřílejí.

Podolí – Kolovraty, tip 2:2
Podolí je doma vždycky nebezpečné, Kolovraty zase mají kvalitu, což potvrzují třetím místem. Za mě kříž.

Zličín – Újezd Praha 4, tip 1:2
Budu se opakovat, ale nemůžeme být tak hloupí, abychom nepotvrdili body z utkání proti Dukle JM. A to říkám se vší úctou k soupeři, který nás vždycky pěkně potrápí.

Dukla JM – Žižkov B, tip 3:1
U kluků z Dukly to bude o hlavě. Jinak fotbalově by to mělo být jasně pro domácí. Kluci z Viktorky jsou snaživí, ale na Duklu stačit nebudou. Jedině, že by přišla výpomoc z áčka.

Radotín – Motorlet B, tip 2:1
V Radotíně jsme hráli na začátku dubna, tím pádem vím, že měli místo týmu doslova lazaret. Přesto hodně kousali. Jestli se jim už uzdravili hráči, tak to vidím na jedničku, ale je tam to jestli. Mimochodem, roste tam opravdu krásný sportovní areál. Motorlet je klasické béčko, mladí kluci, běhaví, trochu zbrklí, ale když jim to sedne, porazí každého. Může se stát cokoliv.

Hostivař – Třeboradice, tip 3:1
Na horké půdě hostivařského hřiště se body nedolují. Třeboradice sice ještě živí teoretickou šanci na záchranu, což bych jim přál, protože tam mám bývalé spoluhráče z Meteoru, ale moc reálně to nevidím. Vyhrají domácí.

Přední Kopanina – Admira B, tip 2:0
Myslím, že zápas rozhodne uzdravený kanonýr Urban. S ním se útok Kopaniny řadí k tomu nejlepšímu z přeboru. Obrana Admiry, což jsou jako u každého béčka mladší ročníky, na něj stačit nebude.


I. A třída

Ďáblice – Dolní Chabry, tip 2:2
Tak tady si musím pomoci tabulkou. Snad se nikdo neurazí, že I. A třídu úplně nesleduji. No, čtvrtý s pátým, na postup už to asi nebude, spodek daleko. Oba mají za sebou výhru v minulém kole, tohle bývají nejlepší zápasy. Kvalita je u obou, oba jsou v klidu, tipuji remízu.

Braník – Střešovice, tip 3:0
Domácí musí vyhrát, jestli se ještě chtějí poprat o postup. Takže v hezkém areálu to vidím na jedničku.


TIPNĚTE SI TAKÉ V PRAŽSKÉ TIPOVAČCE NA TIPEETU. DO HRY SE MŮŽETE PŘIHLÁSIT ZDE