Foto: Jiří IPSER
Modřany v euforii. V devíti si vyšláply na favorita. Nikdo nechtěl střídat, jelo se na tisíc procent, zářil kouč vítězů

Modřany v euforii. V devíti si vyšláply na favorita. Nikdo nechtěl střídat, jelo se na tisíc procent, zářil kouč vítězů

Tohle se jen tak nevidí. Modřany sice mají daleko k tomu, aby útočily na postup do Pražská teplárenská přeboru, naposledy se ale dokázaly vytáhnout na jednoho z aspirantů postupu, Slivenec doma v I. A třídě porazily 2:0, ačkoliv domácí tým dohrával bez dvou vyloučených. „Jsem na tým neskutečně hrdý, to ani nejde popsat slovy,“ zářil trenér vítězů Michael Lukič.

Zápas nezačal pro Modřany dobře. Už v první minutě přišla červená karta, co jste si v tu chvíli říkal?
Že jsem ji ani neviděl. Zdravil jsem se s lavičkou soupeře, k té situaci došlo v rohu hřiště. Pochopitelně to bylo nepříjemné, ale snažím se, aby byl tým připravený na jakoukoliv situaci.

Takže jste se připravovali i na to, že přijde červená karta?
Chtěli jsme být připravená na to, kdyby ta situace nastala. Nikdo netušil, že přijde, a ještě tak brzy. Ale říkali jsme si, že kdyby to nastalo, tak budeme pořád stejně aktivní. I když víme, že se Slivenec netají tím, že chce nahoru. Byli jsme se na Slivenec i podívat, věděli jsme, co od něj čekat.

Soupeře musela přesilovka nabudit, ale do vedení šel váš tým...
Slivenec se snažil, ale my jsme ho napadali. Hráli jsme důrazně, tvrdě, snažili jsme se je presovat a odměnou byl vedoucí gól.

Hned po přestávce pak přišel druhý šok v podobě další červené karty. Mít o dva hráče méně, to už bych čekal, že bude mít Slivenec navrch. Bylo to tak?
Když přišla druhá červená, polil mě pot. Snažili jsme se dál bojovat jeden za druhého. Náš gólman předvedl několik fantastických zákroků, hráči se vyždímali na maximum, vykopávali jsme míč i z brankové čáry, samozřejmě, že když máte o dva hráče méně, tak je to znát.

V devíti lidech musely i rychleji ubývat síly. Neměl jste obavu, že vás to oslabení dožene a soupeř zápas zdramatizuje?
Tým šlapal na tisíc procent. Když jsem se ptal hráčů, jestli není třeba střídat, nikdo nechtěl ze hřiště. Makalo se naplno, jen v závěru tam byla z naší strany taktická střídání.

A místo vyrovnání jste dali druhý gól.
Jejich stoper udělal chybu na půlce. Bylo to i naší zásluhou, když jsme ho ve dvou napadali, presovali. Donutili jsme ho nakonec k faulu. Šídlo pak poslal ukázkový centr na Mlejnka a bylo to. Standardka byla zahraná přesně, jak jsme si řekli. Byl to zlatý gól, v tu chvíli bylo po zápase.

Tak úplně ne, míč dostal do vaší branky i Slivenec. Lekl jste se?
Tam byl ale mávaný ofsajd.

O týden dříve jste hráli na Zbraslavi, odkud jste odjeli bez bodového zisku. Tam se tolik nevedlo?
Zápas nám nevyšel. Nesplnili jsme, co jsme chtěli a udělali dvě chyby. První gól jsme dostali na přední tyč a u druhého se hráč otočil při standardce. Byly tam jen náznaky toho, co chceme hrát.

Zbraslav vede tabulku, Slivenec chce postoupit. Který z těch soupeřů na vás udělal větší dojem?
Při našem utkání na Zbraslavi fotbal trpěl, a to z obou stran. Ale také musím přiznat, že trávník nebyl v optimálním stavu, byla zima. Zápas proti Slivenci byl určitě více koukatelný. Od první minuty do poslední jsem byl napnutý jako připínáček.

Lépe z toho srovnání tedy vyšel Slivenec, jenže tabulku vede o pět bodů Zbraslav.
Jen to ukazuje, jak je tahle skupina vyrovnaná. Je daleko těžší než ta druhá. Tam postoupí do přeboru Tempo a Spoje. V naší skupině je každou chvíli překvapivý výsledek, třeba jsem nečekal, že Čafka prohraje s Libuší. Je to hodně zamotané.

Kdy se do bojů ve špičce tabulky zapojí i Modřany?
Přišel jsem do klubu s cílem pracovat na generační obměně. Podobně jsme to nastartovali v Řeporyjích. V tuhle chvíli je hlavním cílem zabudovávat mladší hráče do týmu.

Když jsme u těch překvapivých a senzačních výsledků, podobné kousky, o kterých se mluví, týmy pod vaším vedením umějí. V minulém roce to poznaly právě Modřany...
(usměje se) To je pravda, zase jsem byl u toho. Když jsem vedl Řeporyje, tak jsme v Modřanech prohrávali ještě v poslední minutě 2:0, ale nakonec jsme vyhráli 3:2. To byl konec z říše snů. Teď byla naopak radost v Modřanech, kdy jsme odvedli absolutní maximum, před všemi hráči smekám.