Foto: Jiří IPSER
Nic nevzdáváme, ale smutek v kabině byl velký, přiznal gólman Tlustý po prohraném šlágru

Nic nevzdáváme, ale smutek v kabině byl velký, přiznal gólman Tlustý po prohraném šlágru

Inkasovat tři góly, to nepotěší žádného gólmana. Zklamání brankáře Martina Tlustého však bylo o to větší, že jeho Dukla JM prohrála 2:3 na půdě Újezdu Praha 4 a pustila ho v čele tabulky do tříbodového trháku. „Věděli jsme, o co se hraje. Hotovo není, klopýtnout můžeme my i Újezd, ale je pravda, že oni musí ztratit dvakrát,“ mrzela porážka oporu Dukly JM.

Bavíme se v pondělí, už jste překousl zklamání z porážky?
Po utkání byl v kabině pochopitelně smutek, velký smutek. Řekl bych, že jsme byli i herně lepší, ale výsledkově to nedopadlo. Nedá se nic dělat, nic nebalíme. Pořád ztrácíme jen tři body, je před námi ještě dost zápasů. Ale je pravda, že lépe je na tom teď v boji o první místo Újezd Praha 4.

Na podzim skončil váš vzájemný zápas 0:0, čekal jste takovou přestřelku?
Upřímně, nečekal. Spíš jsem si myslel, že to bude o jednom, maximálně o dvou gólech. Bylo to pro mě překvapení. Co jsem viděl, tak přišlo docela dost lidí, tak aspoň viděli branky.

Vy jste inkasoval třikrát, ale moc práce jste neměl. Jak moc je tohle pro brankáře nepříjemné?
Dvě střely v první půli jsem chytil. Ale jinak je pravda, že v téhle sezoně jsem spíš zvyklý, že na mě skoro nic nejde a dostávám góly. Je to úplně něco jiného, než když jsem chytal za Háje. Tam jsem měl třeba deset zákroků za zápas. Teď je to jinak.

První gól jste dostal z penalty. Měl jste střelce Újezdu načtené?
Nějaké informace o tom, kdo u nich zahrává pokutové kopy, jsme měli. Ale zrovna na Jackla teda ne. Ale to nic neznamená. Jestli jednou kopne penaltu na pravou stranu, tak to neznamená, že ji příště nedá doleva. Možná jsem měl střelce lépe přečíst, i když musím přiznat, že penaltu kopl dobře.

Gól z penalty vám nikdo vyčítat nebude. I druhý jste inkasoval po zaváhání defenzivy. Šlo vůbec u některé z branek řešit něco lépe?
Právě ten druhý gól si vyčítám. Rozehrávka z mojí strany nebyla ideální. Měl jsem dát míč nahoru. Pravdou je, že my míče nenakopáváme. Ale v určité fázi zápasu, v jaké jsme byli, jsem to měl hrát raději dlouhé.

Za mě byl gól na 2:1 klíčovým momentem zápasu. Když jste dostal třetí gól, věřil jste, že s utkáním ještě něco uděláte?
Myslím, že pak to na nás spadlo. Bylo to nepříjemné. Rychle se nám navíc povedlo snížit, takže nějaká jiskřička naděje tam byla. Ale domácí to dohráli chytře, hra se hodně rozkouskovala, byla tam střídání. Už jsme se k ničemu pořádně nedostali.

Poprvé na jaře jste nedali tři góly. I tohle hrálo roli, že?
My jsme věděli, že oni mají defenzivu dobrou. Hrajeme hodně dopředu. Spíš to ale vidím tak, že je škoda, že se mi nepovedlo něco víc chytit. Nejvíce mě mrzí gól na 2:1 pro Újezd, ten neměl padnout a pak věřím, že bychom to uhráli třeba i za tři body.

Ležela vám ta porážka hodně v hlavě?
Doma na zápasy většinou nemyslím, samozřejmě, že někde vzadu to pořád je. Ale už se s tím nedá nic dělat. Vždycky se snažím udělat pro úspěch týmu maximum, když víte, že jste to udělal, tak se i porážka lépe skousne. Hraje se dál. Musíme zkusit všechno vyhrát a věřit, že Újezd ztratí body.



Fotografie

Související články