Foto: Jiří IPSER
Souhrn 20. kola přeboru: Újezd Praha 4 sesadil z čela soutěže Duklu Jižní Město
11.04.2022

Souhrn 20. kola přeboru: Újezd Praha 4 sesadil z čela soutěže Duklu Jižní Město

Pražská teplárenská přebor má nového lídra. Ve vzájemném duelu Újezd Praha 4 porazil 3:2 Duklu Jižní Město a usadil se místo ní na čele tabulky. V pozápasovém hodnocení zápasu pro náš web tuto situaci výstižně zhodnotil trenér Dukly Josef Světlík: „Z lovné zvěře se měníme v lovce.“ Na opačném pólu tabulky se nic nezměnilo.

Motorlet B - Hostivař 3:1 (1:0)
Branky: 44. Simaichl, 52. a 64. Hrabina - 55. Laštovka. ŽK: 57. Jacobovici, 88. Hrabina - 80. Chleborád. Rozhodčí: Marek - Vítek, Plášil. Diváků: 30.
Motorlet B: Hlous - Průša (60. Šírl), Scharf, Kučerka, Jacobovici - Simaichl - Hrabina, Václavík, Ircing (46. Pokorný), Vacek (90.+1 Kočiško) - Jánský. Trenér: Jan Rajnoch.
Hostivař: Slavík - Laštovka, Kučera, Černý, Sýkora (68. Chleborád) - Lehner, Penc (53. Chrastina), Macháček, Žampa - Kadlčík (68. Chyle), Kronovetr (72. Provazník). Trenér: Petr Procházka.

Hlasy trenérů
Jan Rajnoch (Motorlet B): „Od nás to nebyl vůbec povedený zápas. Měli jsme špatný pohyb, neměli jsme první balóny. Soupeř hrál velmi dobře, organizovaně. Vytvořil si šance a nás hodně podržel brankář. Měli jsme víc štěstí než rozumu. Z nějakých pološancí jsme dali tři góly. Když si vzpomenu na zápas na podzim, tam jsme byli jasně lepší a nakonec prohráli. Takže je to možná z tohoto pohledu spravedlivé. Je to pro nás varovný prst, že takhle by to nešlo, ale nedělám z toho žádné závěry. Každý zápas se nepovede, každopádně to byl náš nejhorší na jaře. Z tři body jsem rád, ale to je jediné pozitivum.”
Petr Procházka (Hostivař): „Měli jsme šest nebo sedm čistých gólovek, dali jsme jeden gól. Po našich chybách jsme dostali tři. Dojeli jsme tak na neproměňování šancí. Jinak zápas měl svou kvalitu, bylo to nahoru dolů, myslím si, že asi zatím na jaře Motorlet takhle nikdo netlačil. Až do konce se bál o výsledek. Z obou stran to byl fyzicky náročný zápas. My jsme navázali na druhý poločas se Žižkovem, takhle bych chtěl, aby kluci hráli. Jsem rád, že jsme vydrželi hrát fyzicky náročný fotbal celých devadesát minut.”

Nejlepší hráč Motorletu B: Vojtěch Hlous.
Nejlepší hráč Hostivaře: Lukáš Lehner.


Újezd Praha 4 - Dukla JM 3:2 (1:1)
Branky: 16. z penalty a 78. Jackl, 67. Doležel - 31. Kotlík, 81. vlastní Pěnkava. ŽK: 19. Jankú, 55. Řezníček, 75. Štefan, 83. Jackl - 68. Innemann, 87. Trávník. Rozhodčí: Šaróka - Stěhule, Kučera. Diváků: 150.
Újezd Praha 4: Bojčuk - Řezníček (90.+1 Malčánek), Daňhel, Jackl, Valeš - Tomaides, Vrabec, Jeřábek (61. Štefan), Pěnkava (87. Kaiser) - Jankú (64. Špaček), Jůzek (30. Doležel). Trenér: Karel Jeřábek.
Dukla JM: Tlustý - Solař (80. Beneš), Markuzzi, Innemann, Lafek - Farkaš Damián - Brabenec, Trávník, Petrák, Farkaš Dominik - Kotlík. Trenér: Josef Světlík.

Hlasy trenérů
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4): „Zápas byl pro nás prestižní a důležitý. Jsme teď první, ale z celkového pohledu to nic neřeší. Za deset kol se může změnit strašně moc věcí. Ta pozice může být dvousečná. Hráči mohou být uspokojení a mohou podlehnout dojmu, že už je teď všechno v pohodě. V tom je to nebezpečné, ale samozřejmě jsme rádi, že jsme ten zápas vyhráli. Po taktické stránce jsme to zvládli lépe než soupeř. Oni mají velkou kvalitu, i proto byli první. Důležité bylo, že jsme jim nedovolili rozvinout jejich hru a byli jsme nadmíru produktivní. Ani chyb jsme tolik neudělali, proto jsme nakonec vyhráli.”
Josef Světlík (Dukla JM): „Byla vidět důležitost utkání, víc času se nehrálo, než hrálo. Bylo to rozkouskované spoustou faulů. Myslím, že jsme byli fotbalovější, ale kvůli individuálním chybám nemáme body. Třeba když jsme soupeře poprvé pustili do vápna a udělali jsme penaltu... Z lovné zvěře se měníme v lovce.“

Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Petr Jackl.
Nejlepší hráč Dukly JM: Ondřej Kotlík.


Uhelné sklady - Zličín 0:3 (0:2)
Branky: 18. Ibraimi, 27. Kohout, 78. Merta. ŽK: 60. Klán, 85. Šafránek - 68. A. Škrečko, 76. Stříška. ČK: 71. Klán (Uhelné sklady). Rozhodčí: Popelka - Jakl, Štěrba. Diváků: 40.
Uhelné sklady: Pobeška - Stolfa (75. Drozd), Ramba, Koc, Kaisler - Belán, Holouš, Begovič (80. Kouřim), Ribeiro (72. Šafránek) - Zmeškal, Klán. Trenér: Zdeněk Šenkeřík.
Zličín: Mareš - Kaprálik (82. Kokarau), Stříška, Horák, Hájek (85. Šibrava) - Ibraimi, Kohout, Žák (55. Hůlka), A. Škrečko - Karták (77. Vajdl), Merta (75. Toure). Trenér: Daniel Drahokoupil.

Hlasy trenérů
Zdeněk Šenkeřík (Uhelné sklady): „Začali jsme celkem slušně, měli jsme tam nějaké šance, které jsme neproměnili. Pak jsme z našeho autu na soupeřově polovině dostali gól na 1:0. Druhý gól jak přes kopírák a pak už si soupeř hrál, co potřeboval. Třetí zápas, třetí červená karta, takže mužstvo je ve špatném rozpoložení. Asi je to realita. Do konce je deset kol, ale soupeři také nespí. My se neprosazujeme v útočné fázi, to je náš hlavní problém. Náš fotbal zas tak špatně nevypadá.”
Daniel Drahokoupil (Zličín): „Během týdne jsme se na utkání připravili dobře. Čekali jsme, že to bude takový hodně kontaktní fotbal, takový fotbalový masakr. To se potvrdilo. V první půli jsme dali dva góly, oba přišly po pěkných akcích z dorážky. O půli jsme si řekli, že to musíme dohrát bez gólu a ještě jeden přidat, který by to rozhodl. To se nám povedlo. Když dohrávali po vyloučení, přidal Ivan Merta třetí branku a měli jsme i další šance.”

Nejlepší hráč Uhelných skladů: Milan Stolfa.
Nejlepší hráč Zličína: Martin Kohout.


Admira B - Podolí 1:0 (1:0)
Branka: 35. Pavlata. ŽK: 65. Vlasák (Podolí). Rozhodčí: Nebáznivý - Šaróka, Vítek. Diváků: 40.
Admira B: Žulevič - Křížek, Komínek, Pelikán, Konejl - Karvánek, Kurek (37. Pivoňka, 90. Matějka), Horváth (59. Fencl), Čížek - Pavlata, Drescher (72. Milner). Trenér: František Jakubec.
Podolí: Bartoš - Kořínek, Brož, Bednář, Vlasák - Janoušek - Kocour, Podobský (90. Sitta), Čmelík, Trčka (82. Hrubý) - Jeník. Trenér: Petr Majer.

Hlasy trenérů
František Jakubec (Admira B): „Přijel kvalitní mančaft, který nás za stavu 1:0 trápil až do poslední minuty. My jsme měli takové čtyři gólovky, které jsme neproměnili. Kdybychom ty brejkové situace využili, tak to mohlo být v klidu 3:0 a nemuseli jsme se o výsledek strachovat."
Petr Majer (Podolí): „Myslím si, že to byl z naší strany relativně slušný zápas. Bohužel jsme si v závěru poločasu nepohlídali vysokého Pavlatu, který nám dal gól hlavou. My jsme hrozili z rychlých protiútoků. Podali jsme bojovný výkon, kluci to odmakali. Bohužel to na body z venkovního hřiště nestačilo, takže nakonec z výsledku zklamání.”

Nejlepší hráč Admiry B: Tomáš Pavlata.
Nejlepší hráč Podolí: Přemysl Kořínek.


Újezd nad Lesy - Přední Kopanina 1:4 (1:1)
Branky: 30. Koryta - 39. a 53. z penalty Kučera, 46. a 59 Urban. V 10. minutě neproměnil Urban (Přední Kopanina) penaltu. ŽK: 1. Sulek - 65. Hovorka. Rozhodčí: Havel - Tikal, Tvrz. Diváků: 40.
Újezd nad Lesy: Pecho - Skotnica, Kohout, Novotný, Maxmilián - Sulek (46. Bouška) - Koryta (76. Cikhart), Mruvčinský, Duka, Vanta (46. Veselovský) - Polan. Trenér: Josef Šimek.
Přední Kopanina: Zavadil - Hovorka, Škarda, Kučera, Škarda, Asad - Mejdr, Mainolfi, Veleba, Spizzirri - Ptáček (46. Šultes), Urban. Trenér: Daniel Vott.

Hlasy trenérů
Josef Šimek (Újezd nad Lesy): „Vstoupili jsme do zápasu s nadšením, šli jsme bojovat. Soupeř nedal penaltu, nedal další šance. My jsme dali gól a rozsvítilo se světlo na konci tunelu. Nevyřešili jsme situaci, kdy to tři hráči nedokážou odkopnout a o poločase to bylo 1:1. U soupeře nebylo vidět, že by je to nějak bavilo, že by se jim dařilo. O přestávce se bavíme, jak to řešit, jak to hrát. Za dvě minuty dostaneme gól a už jsme neměli šanci to nějak zvrátit. V tomto zápase jsme asi byli nejblíž k nějakým bodům, ale výsledkově je to zase špatné.”
Daniel Vott (Přední Kopanina): „Při vší úctě k soupeři měl být poločas tak 7:1 pro nás. Jestli nedáme góly ze šancí, které máme, tak si opravdu zahráváme. Nevím, jestli to bylo přístupem, nebo si hráči mysleli, že si ty góly soupeř dá sám. Naštěstí jsme druhý poločas zvládli a dál to nemá cenu víc komentovat.”

Nejlepší hráč Újezdu nad Lesy: Matyáš Koryta.
Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Luboš Kučera.


Třeboradice - Královice 1:2 (0:0)
Branky: 86. Polívka - 84. Staněk, 86. Vlček. ŽK: 40. Chaloupka, 59. Hájek, 74. Klouček - 68. Kučera, 82. Krivosheev, 86. Lády. Rozhodčí: Wulkan - Pytloun, Suchar. Diváků: 69.
Třeboradice: Prebsl - Chaloupka, D. Hruška, Jung (75. Šťovíček), Pařízek (88. Farkaš) - Klouček, Hájek, Viktorin, Polívka - Svoboda, F. Hruška (68. Ciolek). Trenér: Jan Novák.
Královice: Hubínek - K. Kučera, Hořický, Lády, Malík - Krejča - Pospíšil (63. Vlček), Staněk, A. Krivosheev, Nevařil - Marek. Trenér: Josef Marek.

Hlasy trenérů
Jan Novák (Třeboradice): „Se silným větrem měl soupeř trošku víc ze hry, ale nevypracoval si žádné velké šance. Když už nějaké měl, tak to bylo po našich chybách. My jsme měli nějaké šance po centrech. Druhý poločas si troufnu říct, že jsme soupeře přehrávali. Bohužel to zlomil Pospíšil, ten rozhodl zápas vlastně sám. Už tam měl několik náběhů, které jsme nezachytili, několikrát nás podržel brankář. Pak jsme dostali v závěru gól. Srovnáme na 1:1 a snad za půl minuty dostaneme druhý gól. Nesmyslné, hloupé chyby, v tomhle jsme opravdu pitomci.“
Josef Marek (Královice): „Jsem spokojený, konečně jsme vyhráli a pro nás to bylo hodně důležité. Bylo to hodně bojovné utkání, těžký terén i počasí. Výsledek asi odpovídá průběhu, což nemusí být pravidlem. Trápili jsme se, nemohli jsme dát gól. Když jsme v závěru dali na 1:0, tak už jsem uvěřil, že to udržíme. Najednou bum a vyrovnáno. Naštěstí jsme dokázali rychle přidat druhý gól.”

Nejlepší hráč Třeboradic: Jakub Prebsl.
Nejlepší hráč Královic: Alexandr Krivosheev.


Vyšehrad B - Kolovraty 0:2 (0:0)
Branky: 52. Žitný, 54. Gračko. ŽK: 87. Krčmář - 37. J. Brom, 56. Hynek. Rozhodčí: Zelený - Kohout, Hruška. Diváků: 45.
Vyšehrad B: Klomínek - F. Babka, Stareček, J. Klíma ml., Pryšljuk - Kubies (80. Klaban), M. Krivosheev, Kankara, Sejdia - Krčmář, Tokar (65. Štěpánek). Trenér: Jaroslav Klíma.
Kolovraty: Bébr - Ráža, Votřel, Ponert (90. M. Brom), Žitný - Borek - Gračko, Hájek, J. Brom (83. Holík), Bláha - Hynek (74. Nguyen). Trenér: Jakub Slezáček.

Hlasy trenérů
Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Vyrovnané utkání s dobrým prvním poločasem z naší strany, kdy jsme byli důrazní a praktikovali vysoký presink. I šance jsme si vytvořili. Škoda jen, že nám dělá takové problémy odehrát zápas bez inkasované branky: zase jsme dostali dva laciné góly. Kolovraty podaly houževnatý a organizovaný výkon.”
Jakub Slezáček (Kolovraty): „Těžké utkání a jsme rádi že jsme ho zvládli. Domácí mladíci už hrají bezstarostně a když jsme neproměnili úvodní gólovky, tak jsme jim poté dopřáli několik situací kdy se mohli dostat do vedení. Povedl se nám vstup do druhé půle, pomohli jsme si rohem a v zápětí nejspíš chytatelnou střelou z vápna a tím se uklidnili. Od té doby jsme už byli vzadu pevní a dohráli to. Slova uznání si zaslouží mladíci Brom s Ponertem, kteří už hráli své utkání včera za B mužstvo a zvládli to dnes velmi slušně. K nim musím zmínit Dana Hájka, který vydržel celé utkání po velmi dlouhé nucené pauze. Celkově jsme nepředvedli nijak zvlášť dobrý a fotbalový výkon, ale vzhledem k situaci výsledek jednoznačně bereme.”


Nejlepší hráč Vyšehradu B: Tomáš Stareček.
Nejlepší hráč Kolovrat: Ondřej Žitný.


Viktoria Žižkov B - Radotín 1:0 (0:0)
Branka: 52. Vlček. ŽK: 42. Jančura, 65. Kadlec - 54. Bužík. Rozhodčí: Kučera - Zloch, Zima. Diváků: 40.
Žižkov B: Slanina - Poustecký, Řezáč (54. Šandera), Afolabi, Kříž - Novák, Fawzy (46. Richter), Jančura (68. Faigl) Kadlec - Vlček, Pešek. Trenér: Ondřej Švejdík.
Radotín: Saladiak - Pavel (88. Dlouhý), Tvrdý, Pivnička, Havlát - Bureš, Kubišta, Mašek, Louda ml. - Bužík, Maruš. Trenér: Jaroslav Louda.

Hlasy trenérů
Ondřej Švejdík (Žižkov B): „S výsledkem jsem spokojený. I s předvedenou hrou v některých fázích zápasu. Byli jsme lepší na míči, vytvořili jsme si pár šancí, které jsme bohužel nedokázali proměnit. Druhý poločas už soupeři docházely síly, ale i trošku nám. Hra se kouskovala, nebyla moc pohledná. Z brejku jsme dali pěkný gól a výsledek už jsme uhlídali. Soupeř měl ještě dvě obrovské šance, které vychytal náš brankář Slanina.”
Jaroslav Louda (Radotín): „Bohužel pokračuje naše mizérie se zraněními, takže jsme zase hráli v okleštěné sestavě. Zápas jsme nedokázali výsledkově zvládnout. Soupeř byl lepší na balónu, my jsme měli paradoxně víc šancí. Prostě jsme gól vstřelit nedokázali a Viktorka byla o ten gól šťastnější.“

Nejlepší hráč Žižkova B: Samuel Poustecký.
Nejlepší hráč Radotína: Filip Havlát.