Foto: Jiří IPSER
Marod Zahálka se proměnil ve střídající eso Admiry a ukončil vítěznou sérii Vltavínu

Marod Zahálka se proměnil ve střídající eso Admiry a ukončil vítěznou sérii Vltavínu

Když se trefí za Admiru v jarní části ČFL Štěpán Zahálka, mají v Kobylisích jasno, že z toho budou tři body. Na startu druhé poloviny třetí ligy rozhodl tento útočník o vítězství nad Slavií B, v sobotu krátce před polednem pak jeho gól složil na lopatky Loko Vltavín (3:2), jedenáct zápasů neporaženého lídra třetí ligy. „Radost mám z každého gólu, který nám přinese body,“ nehledá rozdíl mezi svými jarními zásahy Zahálka.

V derby na Vltavínu jste prohrávali v půli o dvě branky, neříkejte, že nebyla v kabině euforie, když jste výsledek otočili...
My jsme si oddechli hlavně kvůli tomu, že se nám v první půli fakt nic nedařilo. Až po přestávce jsme se zvedli, pomohla nám střídání. Dobře víme, že jsme měli štěstí. Vltavín měl šance a kdyby dal gól na 3:0, tak by bylo po zápase. Jenže třetí gól nedal, místo toho jsme snížili a převzali otěže utkání.

Trenér Peřina byl v půli pořádně naštvaný. Co vám vytýkal?
My jsme se celý týden na něco připravovali, věděli jsme, co proti nám bude Vltavín hrát, ale prostě se nám nedařilo na hřišti vůbec nic. Takže, když jsme to nakonec ze stavu 2:0 pro domácí otočili a máme tři body, tak je to pro nás šťastná, ale hodně sladká výhra. Co se týče toho, co se dělo v kabině, tak to nevím. Já se jako střídající hráč rozcvičoval. Je ale pravda, že trenér byl z kabiny poměrně rychle venku a taky vím, že trenér umí zvednout hlas.

Vyhráli jste důležité derby na hřišti lídra, přesto z vašeho hlasu pořád cítím trochu rozpaky. To je tím, že se necítíte zdráv?
Spíš je to z toho, co předvádíme na hřišti. Nám se povedla příprava, ale teď, i když se nám povede vyhrát, tak naše výkony nejsou optimální. To, že zápas nakonec zlomíme a vyhrajeme, ukazuje vnitřní sílu, jakou Admira má. Jinak je pravda, že v týdnu jsem měl horečky, zvládl jsem jediný trénink, takže když se trenér ptal, zda budu schopný nastoupit do začátku, musel jsem říct, že ne. I těch třicet minut, na které jsem tam šel, bylo dost.

Nebyl jste v pohodě, ale zápas jste rozhodl parádní trefou. Kde se to tedy ve vás vzalo?
V tom stavu, v jakém jsem byl, bylo jasné, že nebudu na hrotu všechno obíhat a nějak extra napadat. Spíš jsem se soustředil na to, abych se tlačil do koncovky. A při té jedné situaci jsem to zpoza vápna trefil parádně. Nakonec to byl vítězný gól, což je super.

Máte ve statistikách na jaře už druhou vítěznou trefu. Ta předchozí byla v derby se Slavií B. Z které jste měl větší radost?
Musím říct, že je mi to tak nějak jedno, hlavně že ty góly byly za tři body. Každý gól, který přinese výhru, má cenu. Na Vltavínu jsme nezvládali první půli, tam kdybychom prohrávali třeba 0:4, tak by se nikdo nedivil. Výkon nebyl dobrý a odvezli jsme si šťastné body.

Nad Vltavínem jste vyhráli pošesté v řadě. Myslíte, že když jste snížili, nabouraly se statistiky do hlav soupeřů?
Myslím, že určitě. Ten zápas se navíc odvíjel hodně podobně, jako ty předchozí zápasy, když jsme ve většině taky prohrávali. Možná tam z toho už nějaký lehký blok u Vltavínu je. Pak jsme dali i šťastný gól na 2:2, kdy nám pomohl brankář soupeře. Těžili jsme tam z dobrého presinku.

Tady se musím zeptat na předchozí zápas s Rakovníkem, proti tomuto soupeři se nedaří pro změnu Admiře. Také jste prohráli 0:1...
Nerad se na něco vymlouvám, vždycky se snažím hledat chyby u nás. Ale styl Rakovníku nám nesedí, nevyhovuje nám. V tom utkání beru všechno na sebe. Po dvaceti minutách jsem nedal penaltu a vkradlo se nám do hlavy, že se nám proti Rakovníku nedaří. Kdybychom vedli, byl by to jiný zápas a věřím, že bychom vyhráli. Místo toho jsme pak předvedli naši nekvalitu.

Na podzim jste si museli hlídat kanonýra Pejšu, ten z Vltavínu odešel. Vnímali jste to jako výhodu?
My jsme se ale i dřív nechystali primárně na Pejšu, ale na styl Vltavínu. Navíc Jaroš, co nám dal oba góly, je typologicky stejný. Věděli jsme, co bude soupeř hrát, ale nedařilo se nám na to reagovat. Po přestávce jsme se ale zlepšili a vybrali si štěstí, které jsme třeba jindy neměli. Skončila tak dlouhá vítězná série Vltavínu, je obdivuhodné, že vyhráli jedenáctkrát v řadě. Oni mají fakt velkou kvalitu.

Očima trenéra Admiry Františka Peřiny
Věděli jsme o tom, že Vltavín má velkou kvalitu a do půle nás prostě převálcoval. I za stavu 2:0 hráli domácí dál otevřený fotbal. Musel jsem pak v kabině udělat trochu bugr, povedlo se nám snížit a vrátili jsme se do zápasu, když jsme snížili, a nakonec to i otočili. Stejně jako my máme Rakovník, proti kterému nám to nejde, tak oni mají zase nás. To je prostě fotbal. Zápas rozhodl Zahy, na hřišti to strhnul, dořval to tam a my máme tři body.



Fotografie