Foto: PFS
Úvodní týden 12. ročníku Dětského fotbalového poháru přinesl tři krásné turnaje

Úvodní týden 12. ročníku Dětského fotbalového poháru přinesl tři krásné turnaje

Dětský fotbalový pohár 2022 má za sebou první týden. Dvanáctý ročník největšího školního fotbalového turnaje v Praze odstartoval hned třemi turnaji, které se konaly ve sportovní hale Jedenáctka na pražském Chodově, Exe Sport Areně na Braníku a Základní škole Vinoř.

Jedenáctka hostila první kolo

První základní kolo se konalo v hale Jedenáctka a ihned jsme byli svědky krásných fotbalových momentů. Do prvního hracího dne nastoupilo osm týmů ze čtyř pražských škol. Zúčastnily se ho ZŠ Květnového Vítězství, ZŠ Ke Kateřinkám, ZŠ Donovalská a ZŠ Českobritská. Nejprve se odehrály dvě základní skupiny, které měly svého jasného vítěze. Skupinu A vyhrál pouze s jedním obdrženým gólem tým ZŠ Ke Kateřinkám 1 a skupinu B, také bez většího zaváhání, tým ZŠ Českobritská 1. Druhé místo ve skupině A bral tým ZŠ Donovalská 1 s jednou porážkou a z druhé skupiny se stejnou bilancí tým ZŠ Květnového Vítězství 2. Do boje o medaile se tak dostal tým z každé ze čtyř zúčastněných škol a zároveň všechny tyto čtyři týmy měly zajištěný postup do další fáze Dětského fotbalového poháru. Tým ze ZŠ Ke Kateřinkám 1 se stal prvním finalistou, který v semifinále dokázal porazit ZŠ Květnového Vítězství 2:0. Druhé semifinále skončilo výsledkem 4:1 pro ZŠ Českobritská 1, která se tak rovněž mohla radovat z postupu do finále. Finále rozhodla pouze jediná branka, která nakonec přinesla vítězství Českobritské základní škole.

Premiéra v Exe Sport Areně

Druhé kolo turnaje se konalo premiérově na pražském Braníku v Exe Sport Areně. I druhé kolo navštívily čtyři pražské základní školy po dvou týmech. ZŠ Burešova, ZŠ Wonderland, ZŠ Břečťanová a ZŠ Lauderova. Druhé kolo poháru nám od začátku přinášelo vyrovnanější zápasy, kdy o pořadí ve skupinách muselo rozhodovat skóre. Ve skupině A nakonec postoupily do bojů o medaile týmy ZŠ Burešova 1 a ZŠ Břečťanová 1. Ve skupině B pak ZŠ Wonderland 1 a ZŠ Burešova 2. Opět tedy týmy z každé přihlášené školy. V semifinálových zápasech nenechali budoucí finalisté nic náhodě a oba zvítězili s čistým kontem. ZŠ Burešova 1 3:0 a ZŠ Břečťanová 1 4:0. Ještě před tím, než bylo jasné, kdo bude vítězem druhého kola, se odehrálo utkání o třetí místo, které zvládl lépe tým ZŠ Wonderland 1, když vyhrál poměrem 2:1. Ve finále se utkaly velmi vyrovnaná mužstva  a bylo jasné, že budou rozhodovat detaily. Tím detailem byl jediný gól, který se podařilo vstřelit ZŠ Břečťanová 1, která se tak mohla radovat z vítězství.

Dominance Kbel

Další kolo bylo ve znamení cesty na okraj Prahy na Základní školu Vinoř, kde se odehrálo třetí základní kolo. Tohoto turnaje se zúčastnilo šest týmů ze tří základních škol - ZŠ Spektrum, ZŠ Vinoř a ZŠ Kbely, která sestavila čtyři své týmy. Systém byl zvolen do jedné skupiny, kde si zahrál každý s každým. Jednotlivé týmy tak nesměly podcenit žádný zápas a po celou dobu turnaje musely podávat sebevědomé výkony. To se dařilo především týmu ZŠ Kbely 2, který skončil na třetím místě, týmu ZŠ Vinoř, který skončil ve svém domácím prostředí na místě druhém. Bez zaváhání si pro první místo došel tým ZŠ Kbely 1. Postupovou čtveřici doplnil tým ZŠ Spektrum.

Již první týden naznačil, že letošní ročník bude velmi atraktivní a vítěz bude muset prokázat nejen fotbalové dovednosti, ale také týmového ducha.

Těšíme se na další turnaje! 


Fotografie