Foto: Pavel Jiřík st.
Začátek jara? Žádná sláva. Nad Újezdem nad Lesy musíme vyhrát, velí střelec Podolí. Sám ale bude kvůli vyloučení chybět

Začátek jara? Žádná sláva. Nad Újezdem nad Lesy musíme vyhrát, velí střelec Podolí. Sám ale bude kvůli vyloučení chybět

Hlavní úkol, neprohrát, fotbalisté Podolí na půdě Třeboradic ve druhém jarním kole Pražská teplárenská přeboru splnili. Výsledná remíza 1:1 je udržela v tabulce od rivala, který je na první sestupové příčce, na distanci jedenácti bodů. Spokojenost v kabině hostů však nevládla. „Kdybychom dali do přestávky druhý gól, měli by to domácí těžší,“ dobře si uvědomoval Jiří Jeník, střelec jediné branky Podolí a jeden ze dvou vyloučených hráčů hostů v utkání.

Když se s odstupem za zápasem ohlédnete, berete získaný bod?
I s odstupem tvrdím, že za první poločas je remíza pro nás málo. Za druhou půli už musím říct, že je to dobrý bod. Říkali jsme si, že si na začátek druhé půle musíme dát pozor. Ani nemůžu říct, že jsme začali laxně, spíš jsme pořádně ani nezačali hrát a hned jsme inkasovali. To nebylo nic příjemného.

Na začátku bych zase čekal, že na váš tým vlétnou Třeboradice a přitom jste měli víc šancí vy. Překvapilo vás to?
První poločas byl o nás, čekali jsme, že budou domácí aktivnější, ale nám se dařilo narušovat jejich akce, poradili jsme si s jejich nákopy, dobře jsme je napadali. Vlastně díky tomu jsme nakonec dali i gól, kdy jsme si narazili míč a já to proměnil.

Nemuselo zůstat u jediné trefy...
Ještě jsem měl jednu šanci, kdy to mělo skončit gólem, byla tam i spousta přečíslení, kdy jsme šli ze strany na branku. Je to škoda. Když jsme pak dostali gól na 1:1, byl to docela vyhrocený zápas, bylo jasné, jak důležité body jsou ve hře. Taky tam podle mě byla jedna jasná ruka, kterou měl sudí pískat. Ale neudělal to, jediné, co se od té chvíle změnilo, tak že ruce nepískal vůbec...

Dalo se čekat, že vyrovnání nastartuje soupeře. Hrklo ve vás, když se váš náskok rychle rozplynul?
Začátek druhé půle se nám nepovedl. Musím pochválit našeho gólmana, dvě, tři velké šance tam během druhého poločasu chytil.

Pochvala je na místě i kvůli tomu, že jste zápas po červené kartě nedohrál...
Byla tam situace, kdy byl náš hráč, ve výskoku podražený, ošklivě spadl, tak jsem se neudržel a šel jsem to soupeři vysvětlit. On se ohnal a rozhodčí dal oběma žlutou kartu, ta byla pro mě druhá, takže jsem šel ven, soupeř taky. Mrzí mě všechno o to víc, že teď budu chybět na zápas s Újezdem nad Lesy. Doufám, že dostanu stopku jen na jedno utkání.

Za úvodní dvě kola jste uhráli jen bod, s tím asi na Podolí moc velká spokojenost nepanuje, co?
Není to žádná sláva. Ale Motorlet B byl na začátek těžký soupeř. Bod z Třeboradic byl minimem, které jsme potřebovali uhrát, abychom udrželi rozdíl mezi námi v tabulce. Po utkání byla ale v kabině spíš horší nálada, protože jsme cítili, že kdybychom dali gól na 2:0, tak by to nejspíš dopadlo lépe. Když to bylo jen o gól, byly Třeboradice na kontakt a taky toho využily. Dobré je snad jedině to, že se jim nepovedlo dát druhý gól a rozdíl mezi námi se nezmenšil.

Teď vás čeká Újezd nad Lesy, poslední celek tabulky. Na první pohled soupeř, kde nic jiného než výhra nepřichází v úvahu. Mohou být právě tyhle úvahy ošidné?
Potřebujeme se chytit a uhrát tři body. Nic jiného nám nezbývá. Ošidné to samozřejmě je. Máme nějaké zraněné hráče, ze sestavy vypadnu já i Marek Šumník kvůli červeným kartám. Pořád ale věřím, že to kluci dají a zápas zvládnou. Bude to pro nás ohromně důležité.

Odstup jedenácti bodů na sestupové příčky vypadá luxusně, přesto cítím, že nejste úplně v klidu. Proč?
Náskok je slušný, to je pravda, ale čím dříve budeme definitivně zachránění, tím to bude lepší. Chceme potřebné body uhrát co nejdříve a mít klid. Proto je moc důležité, abychom zápas s Újezdem nad Lesy zvládli.



Související články