Foto: lf
12. ročník Dětského fotbalové poháru 2022 odstartoval!

12. ročník Dětského fotbalové poháru 2022 odstartoval!

Dětský fotbalový pohár je zpět ve své původní verzi! Osm základních kol, čtyři semifinále a jedno velkolepé finále. Takový je program letošního, již 12. ročníku největšího školního fotbalového turnaje v Praze.

V posledních dvou letech se koronavirová situace dotkla i organizace Dětského fotbalového poháru. Nejprve bylo v roce 2020 finále odloženo z původního březnového termínu až na září a v roce 2021 byl turnaj uskutečněn pouze v alternativním podání pro vítěze předchozích ročníků. Mírné komplikace se poháru nevyhnuly ani letos, proto byl start posunut až na jarní termín. Nyní ale již nic nebrání tomu, aby byl letošní 12. ročník turnaje zahájen.

Stalo se tak dnes, 29. března 2022 ve sportovní hale Jedenáctka na pražském Chodově. Prvního kola se zúčastnilo osm týmů z pražských základních škol, z nichž čtyři postoupí do prvního semifinále, které je naplánováno na druhou polovinu dubna. Spolu s dalšími postupujícími se ty nejlepší týmy utkají ve velkém finále ve středu 27. dubna o titul vítěze Dětského fotbalového poháru.

Cílem tohoto tradičního turnaje je přilákat chlapce a dívky ve věku 6 – 8 let k fotbalu a sportu obecně. Jelikož mnoho ze zúčastněných hráčů není v žádném sportovním klubu registrováno, nabízí turnaj také příležitost pro klubové funkcionáře pražských oddílů k oslovení talentovaných dětí a jejich rodičů k následnému možnému rozšíření jejich mládežnické základny.

Kromě klubových funkcionářů a skautů na turnaj samozřejmě zveme rodiče zúčastněných dětí a fotbalové trenéry.

Jednotlivé školy a jejich reprezentující týmy nám zcela jistě i letos nabídnou napínavá střetnutí plná emocí a krásných gólů.