Foto: PFS
V Praze se uskutečnily kempy výběrů U13 a U14, které v dubnu čekají první jarní zápasy Mezikrajské soutěže

V Praze se uskutečnily kempy výběrů U13 a U14, které v dubnu čekají první jarní zápasy Mezikrajské soutěže

Před začátkem nového ročníku Mezikrajské soutěže (MKS) proběhly kempy hráčů výběrů Pražského fotbalového svazu kategorie U13 a U14.

Kemp U14

Na umělé trávě ČAFC Praha se uskutečnil přípravný kemp, na který byli pozváni především hráči, kteří patří do širšího výběru. Po úvodním rozcvičení byla hlavní náplní kempu hra 11:11, při které měli hráči možnost nejlépe prokázat své kvality. Hra měla po celou dobu vysoké tempo a byly vidět krásné akce a góly.

Trenéři Martin Lilling a Lukáš Adam si pozvali 30 fotbalistů z těchto klubů: FK Dukla Praha 5 hráčů, FK Viktoria Žižkov 3 hráči, FK Admira Praha 5 hráčů, FK Meteor Praha 3 hráči, FK Motorlet Praha 6 hráčů a FC Tempo Praha 8 hráčů. Všichni mají šanci se probojovat do nominace na tři jarní kola MKS.

Nejbližší 5. kolo se hraje 5. dubna v Písku proti Jihočeskému KFS.


Kemp U13

Hráči výběru U13 se sešli ke svému kempu v areálu SK Horní Měcholupy, kde si na umělé trávě krátce zatrénovali a sehráli turnaj tří družstev. MKS se v této kategorii hraje 8+1 od vápna k vápnu a trenéři si vyzkoušeli hru na velké branky, přestože se MKS hraje na branky 2 x 5 metrů. Na počtu vstřelených gólů to bylo znát.

Trenéři Ondřej Jura a Matyáš Kudela si pozvali 24 hráčů z těchto klubů: Bohemians 1905 5 hráčů, FK Dukla Praha 5 hráčů, FC Tempo Praha 4 hráči, FK Motorlet Praha 4 hráči, FK Meteor Praha 3 hráči, FC Háje 1 hráč, FK Admira Praha 1 hráč, ABC Braník 1 hráč, FK Viktoria Žižkov 1 hráč a FC Slavoj Vyšehrad 1 hráč.

Většina těchto fotbalistů má díky své kvalitě šanci být nominována do tří jarních kol MKS.

Výběr U13 sehraje své první jarní utkání MKS stejně jako o rok starší tým 5. dubna v Písku proti výběru Jihočeského KFS.