Foto: Pavel Jiřík st.
Vyšehrad B při chuti: dal 11 gólů Kralupům, za které hrál i Jiří Novotný. Třetiligové áčko bylo rozpuštěno
02.03.2022

Vyšehrad B při chuti: dal 11 gólů Kralupům, za které hrál i Jiří Novotný. Třetiligové áčko bylo rozpuštěno

Jedenáctigólová kanonáda vyšehradské rezervy praštila do očí. Tým nabitý mladíky si smlsnul během přípravy na týmu z Kralup, který vede středočeskou I. B třídu a hraje za něj například sparťanská legenda Jiří Novotný. Vyšehrad B vyhrál 11:3 a šéf klubu a trenér rezervy Jaroslav Klíma se pro web fotbalpraha.cz krátce rozpovídal o současné situaci vyšehradských Šemíků.

Ještě na podzim hrálo vyšehradské áčko třetí ligu a nevedlo si vůbec špatně. Řada rivalů jej dokonce pasovala za nejlepší mužstvo soutěže, ve výsledku skončil tým na čtvrtém místě, když na vedoucí Vltavín ztrácel pět bodů. Během zimy ale rozhodnutím Etické komise FAČR a následného verdiktu ORK byl klub vyloučen ze třetí ligy za podíl na policií vyšetřované korupční aféře. Hlavní pozornost se tak nyní bude na Vyšehradě soustředit na rezervu, která hraje nejvyšší pražskou soutěž - Pražská teplárenská přebor. „Áčko jsme prostě rozpustili,“ přiznává Klíma.

V klubu je dlouho, je jeho ústřední postavou. V těžké situaci se nakonec pustil do práce s mladíky a o víkendu už odehrál zápas proti Kralupům. A přišla možná až nečekaná kanonáda. „Dali jsme jedenáct gólů, ale nějak vypovídající ten výsledek není. Takové zápasy někdy hraješ, že co vystřelíš na branku, tak skončí v síti,“ okomentoval gólové hody Klíma.

Klubový web připomíná, že domácí vystřelili na branku třináct střel, takže úspěšnost střelby Šemíků byla vážně skvělá. Mezi střelci vynikl pětigólový Matyáš Vojta, čtyři góly vstřelil Petr Krčmář. Z jejich představení měl šéf klubu a trenér v jedné osobě pochopitelně radost. „Maty dal pět gólů, je šikovný. Myslím, že má na druhou ligu,“ pochvaloval si.

Klub se nyní připravuje na jarní část v Pražská teplárenská přeboru. Právě do téhle soutěže se po sezoně propadne potrestané vyšehradské áčko. Nad motivací pro rezervu, kterou nevyhnutelně čeká pád do I. A třídy, Klíma jen smutně pokrčí rameny. „Budeme hrát soutěž s mladými kluky. Trénovat chceme třikrát i čtyřikrát v týdnu, k tomu budeme hrát přípravné zápasy. Za týden třeba s Poříčím,“ dodává šéf vyšehradského klubu.

Vyšehradská rezerva je po podzimu na 14. místě Pražská teplárenská přeboru s 9 body. Na nesestupovou dvanáctou pozici ztrácí dvanáct bodů. I kdyby však nejvyšší pražskou soutěž Šemíci zachránili, dostali by vzhledem k propadu klubového áčka padáka do I. A třídy