Foto: Jiří IPSER
Na Žižkově vládla se šestým místem rezervy spokojenost, tým přesto bude mít nového kouče

Na Žižkově vládla se šestým místem rezervy spokojenost, tým přesto bude mít nového kouče

Příprava je v plném proudu, fanoušci hltají výsledky zápasů a odhadují, jak si jejich oblíbený tým povede v jarní části soutěží. Nejinak tomu je i v případě Viktorie Žižkov B. Šestý tým tabulky Pražská teplárenská přeboru během zimy řeší i jeden nečekaný problém: hledá totiž nového kouče, který by žižkovské talenty fotbalově posouval kariérou výš. Pro web fotbalpraha.cz se rozpovídal o situaci v klubu tiskový mluvčí Viktorky Pavel "Wear" Werner.

Žižkov B je po podzimu na šestém místě, proč se klub rozhodl ke změně trenéra?
Za změnou nejsou sportovní výsledky, ale jde čistě o organizační věc. Dosavadní trenér Zdeněk Koukal se stal v zimní pauze vedoucím mužstva u prvního týmu, a proto je nutné najít u kormidla béčka náhradu.

S umístěním po podzimu snad byla v klubu spokojenost, nebo chtělo vedení klubu víc?
Pomineme-li výsledky v několika konkrétních zápasech, panuje s podzimem spokojenost. V předchozích letech přezimovala Viktorka na sestupových příčkách, současná pozice je znatelným posunem.

Kdo se tedy stává novým trenérem béčka?
Pozice hlavního kouče a realizačního týmu se řeší, jasno bude během pár dnů.

Dosavadní trenér Koukal zůstává v pozici sportovního sekretáře, bude mít přece jenom nad rezervou určitý dohled?
Zdeněk Koukal zatím zastává obě pozice, vedoucího mužstva A týmu a sportovního sekretáře klubu. Tím je jeho propojení s viktoriánskou rezervou dané.

Co si od práce nového trenéra slibujete?
To je jednoduché. Tým stabilizovat a herně i výsledkově jej dostat do pater, kam Viktorka patří. Aktuálně nám dobře funguje propojení áčka s dorostem, stejný trend chceme vidět také v případě B týmu.

Během zimy klub dosáhl zásadního pokroku ohledně stadionu. Změní se něco pro béčko směrem k jarní části soutěží, když má Viktoria pronajatý stadion na 30 let?
Tam moc možností na zásadní změnu nevidím. I áčko využívá travnatou plochu prakticky jen pro soutěžní utkání a předzápasové tréninky, větší zátěž by trávníku nesvědčila. Ovšem i béčko pár zápasů na hlavním stadionu na podzim odehrálo, například v reprezentační pauze. Stejně tak tomu bude i v budoucnu. Rozhodně to není tak, že by Seifertka byla pro ostatní týmy tabu.