Foto: Pavel Jiřík st.
Rezerva Motorletu má nečekanou posilu. Jaké plány spřádá pro jaro kouč Rajnoch?

Rezerva Motorletu má nečekanou posilu. Jaké plány spřádá pro jaro kouč Rajnoch?

Navazovat na pět výher v řadě bude v jarní části Pražská teplárenská přeboru rezerva Motorletu. V aktuální tabulce mladíkům z Jinonic patří pátá příčka, na bronzový stupínek ale ztrácejí jen dva body, takže o motivaci má tým trenéra Jana Rajnocha postaráno. „My i áčko jsme, co se týče postavení v tabulce, v klidu, ale rád bych viděl u mladých hráčů další progres. A když uvidím progres, tak by to mělo být vidět i na umístění v tabulce,“ říká Rajnoch.

Od trenéra áčka Motorletu jsem slyšel, jak moc přípravu komplikoval v Jinonicích covid. Jaká je situace nyní?
To byla samozřejmě komplikace. Jde o to, že hráči, co vypadli, nabrali tréninkové manko. Ale máme i takové, co mají za sebou všechno. Každopádně teď už se vracíme k modelu, kdy jedeme odděleně, od středy jedeme samostatně.

Pro vaše mladé hráče bylo možná i motivační, když se chystali společně s třetiligovými fotbalisty, ne?
Když jsme trénovali společně, je šance vidět všechny hráče. Já si mohu všimnout něčeho u kluků z áčka a Martin Poustka má ode mě hned zpětnou vazbu. Stejně jako on vidí v práci hráče z béčka - ty, co jsou třeba na pomezí týmů a může to být pro něj důležité, který hráč se nakonec do áčka posune.

Když mluvíte o tom, že už pojede rezerva po vlastní linii přípravy. Už jste tedy rozhodnutí o posunech hráčů pro jarní část soutěží?
Kádry zatím uzavřené nejsou, pořád je tam možnost posunu. Co se týče béčka, tak se k nám pro jaro posouvá z áčka David Scharf. To je hráč, co má na třetí ligu, ale rozhodl se kvůli pracovnímu vytížení pro tento krok.

To je pořádná posila, že?
My jsme takového hráče do rezervy potřebovali. Na podzim tuhle roli vždycky suplovali kluci, co třeba přišli z áčka, tým vedli a byli důležití na hřišti i v kabině. Teď tohle všechno očekávám od Davida.

Posunul se někdo do rezervy třeba z dorostu?
Áčko i rezerva jsou v tabulce na místech, kdy by neměl být problém se záchranou. Ale stejně v tuhle chvíli z dorostu nikoho neposouváme. Dorost je kvůli reorganizaci soutěží v ohrožení, chceme udělat maximum, aby se zachránil, proto teď do kádru nebudeme sahat. Jinak samozřejmě platí, že chceme, aby se mladí hráči posouvali.

Motorlet B má za sebou samostatně dva přípravné zápasy, v obou remizoval. Naposledy hrál 2:2 s Újezdem Praha 4, který na podzim moc bodů neztrácel. Co jste na zápas říkal?
Že to bylo super utkání se špičkou naší soutěže. Byla tam agresivita, tvrdost, hrál se dospělý fotbal v tempu. I když to byl přípravný zápas, myslím, že snesl měřítko nadprůměrného přeborového zápasu.

Mluvil jste o tom, že je váš tým ohledně umístění v klidu. Jakou máte představu ohledně jarního vystoupení Motorletu B?
Doufám, že se kluci zase herně posunou, že tam bude progres. Je za námi dalšího půl roku práce a snad se to všechno projeví. Ustálil se kádr, doufám, že se vyhneme výkyvům, jaký třeba přišel s Kopaninou. Nic takového by se nemělo opakovat.

Takže by se vám líbil i posun tabulkou?
Když tam bude herní progres, tak by to mělo být vidět i na lepším umístění. Pokud bude šance, chtěli bychom se tlačit výš. Pražský přebor je hodně sledovanou soutěží, hodně dobře prezentovanou soutěží, hrajeme o prestiž. Každý by měl chtít skončit co nejlépe.

A k tomu by měly pomoci vstřelené góly. Během zimy vyhrál váš svěřenec Matěj Blažek anketu webu fotbalpraha.cz o nejkrásnější trefu. Potěšilo vás to?
Přiznávám, že tyhle ankety moc nesleduji. Určitě bych měl větší radost, kdyby místo téhle ankety vyhrál soutěž o nejlepšího kanonýra v Praze. Zrovna u něj je vidět potenciál. Udělal nějaký progres, ale je třeba pokračovat v tvrdé práci, aby jej využil a šel dál nahoru.

Možná bude to vítězství v anketě povzbuzením v tom směru, že budou hráči víc pálit na branku...
Já kluky samozřejmě nabádám, aby se o zakončení pokoušeli. Nemáme v týmu střelce jako je Urban v Přední Kopanině, ale střílet musíme co nejvíce. Když nebudeme střílet, tak nebudeme dávat góly. A my jich pochopitelně chceme dávat víc.