Foto: Pavel Jiřík st.
Překvapení na Zličíně! Klub ukončil spolupráci s trenérem Vašutem
03.12.2021

Překvapení na Zličíně! Klub ukončil spolupráci s trenérem Vašutem

Pražská teplárenská přebor už sice odpočívá, přesto kluby oznamují nové zprávy. Jednou takovou překvapil i Zličín. Klub, který přezimuje na desáté příčce s 23 body a má luxusní třináctibodový náskok na sestupové pozice, mění trenéra. Na postu hlavního kouče končí Miroslav Vašut. Nástupce by chtěl klub oznámit určitě do Vánoc.

„Na základě jednání VV klubu bylo rozhodnuto, že trenér Míra Vašut již nebude pokračovat v jarní části přeboru mužů jako trenér našeho A mužstva,“ stojí ve zprávě na internetových stránkách klubu.

Blíže důvody ozřejmil předseda FC Zličín Milan Šmíd. „Po vyhodnocení podzimní části, která skončila uspokojivým ziskem 23 bodů, a zhodnocením všech aspektů, jsme došli k závěru, že mužstvo potřebuje do jarní části soutěže ,,okysličení“ a nový impuls,“ napsal na stránkách Zličína Šmíd. „Trenér Vašut pro náš klub za čtyři roky odvedl výbornou práci a za to mu patří velké poděkování. Podařilo se mu s mužstvem rychle vybojovat návrat do přeboru, kde se v následujících sezónách pod jeho vedením tým udržel i v nelehké době covidových vln. Jeho práce bude v kronice fotbalového klubu FC Zličín hodnocena určitě velice kladně a jeho osoba se stala nedílnou součásti pozitivní zličínské fotbalové historie,“ dodal ve zprávě pro klubový web.

V rozhovoru pro web fotbalpraha.cz pak Šmíd přiznal, že ukončení spolupráce nebylo pro něj zrovna jednoduché. Uvědomuje si, že výsledky byly dobré, leč nakonec Vašut stejně končí. Ve středu bylo vše oznámeno i hráčům. „Hráči potom trenérovi jako poděkování hromadně zatleskali. Přiznávám, že tohle jsem úplně nečekal a docela mě to dojalo. Nebylo to totiž nějaké zatleskání z povinnosti, tleskalo se asi minutu. Byl jsem mile překvapený, ani to nikdo z hráčů nijak nekomentoval,“ konstatoval Šmíd, podle kterého bude nový trenér oznámen během prosince.

Konec angažmá kouče Vašuta překvapil. „Za čtyři roky v klubu jsme udělali nějakou práci, myslím, že to skoro nikdo z kluků nevěděl, když jsme jim to ve středu oznámili. Bylo to pro mě překvapení, ale rozešli jsme se férově, takový je zkrátka fotbalový život,“ poznamenal nyní již bývalý trenér Zličína.

Otázkou nyní zůstává, zda bude v klubu nadále pokračovat útočník Dominik Vašut, trenérův syn, jenž tvořil útočný tandem se zličínskou ikonou Ivanem Mertou. „Ve středu u toho nebyl, tak uvidíme, zda bude mít konec jeho táty v roli trenéra na jeho působení u nás nějaký vliv,“ nechává vše otevřené předseda FC Zličín.