Foto: Jiří IPSER
Admira B má nového trenéra. Klub vsadil na svého bývalého hráče, vlády se ujme v lednu
29.11.2021

Admira B má nového trenéra. Klub vsadil na svého bývalého hráče, vlády se ujme v lednu

Pražská teplárenská přebor se sice již uložil k zimnímu spánku, přesto není nouze o zajímavé novinky. Rezerva Admiry, které patří po šestnácti odehraných kolech sympatická třetí příčka, má nového trenéra. Od 1. ledna převezme tým jako hlavní kouč František Jakubec. Admira B vstoupila do sezony pod vedením Pavla Gregora, po jeho nečekaném odchodu pár kol před koncem podzimu vedl tým kouč áčka František Peřina.

Právě trenér Peřina v rozhovoru pro web fotbalpraha.cz tvrdil, že mu trenérské dvojboje nevadí a klubu pomohl jako vždy rád, nicméně vyslovil přání, že by do konce roku rád viděl u béčka Admiry nového kouče. Připomněl také, na co bude klub klást důraz.

„Musí být srozuměn a být v souladu s prioritami a filosofií klubu. Tedy, že musí částečně potlačit své osobní ego a osobní trenérské ambice ve vztahu ke klubu. Konkrétně, že hlavním cílem není postup B mužstva do divize za každou cenu, ale rozvoj a příprava mladých hráčů pro A mužstvo v ČFL. Přičemž ani první prioritu nevylučuji, pokud bude dávat pro klub ze sportovního hlediska smysl,“ uvedl dříve Peřina.

Nyní je jasné, že se v zimě může plně soustředit na třetiligové áčko. Klub vybíral mezi experty, kteří už pro Admiru pracují, ale naznačil, že o práci u přeborového týmu z Kobylis mají zájem i trenéři mimo klub. Nakonec padla volba na Františka Jakubce. „Rozhodlo to, že prošel Admirou, stejně jako fakt, že měl dobré výsledky v Benátkách. Teď se vrací do Prahy," řekl Aleš Pivoda, tiskový mluvčí Admiry, volbu nového trenéra. „Nejdůležitější bylo, že našel společnou řeč se šéfem klubu Přitasilem i trenérem áčka Peřinou. Vzal si za svou klubovou strategii, kdy hlavním úkolem béčka je výchova hráčů pro áčko," dodal.

„Mnozí admiráci Františka Jakubce znají a pamatují, je to syn exreprezentanta stejného jména. Svého času kopal za Admiru v ČFL, pak odešel do Mladé Boleslavi. Jako trenér naposledy vedl Benátky nad Jizerou. Františku, vítej a přejeme mnoho zdaru!“ uvádějí také internetové stránky klubu.

Admira B je v tabulce Pražská teplárenská přeboru na třetím místě, když na vedoucí duo Dukla JM - Újezd Praha 4 ztrácí jedenáct bodů. Naopak před čtvrtými Kolovraty a Motorletem B má náskok dvou bodů.